Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Intrebare pentru subiectul catalizator euro 1,2,3,4,5 (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/82614-intrebare-subiectul-catalizator-euro-1-2-3-4-5-a.html)

Robert_blak 27-06-08 22:50

Intrebare pentru subiectul catalizator euro 1,2,3,4,5

Buna ziua si bine vam gasit !
Am si eu rugamintea de la voi sa ma informati cu posibilu in varianta definite pe fiecare sibiect in parte deoarece eu sunt derutat si vreau sa aflu ct mai multe despre catalizatoare petru emisile sport sau pentru inlocuirea acestor unor catalizoatoare mai performante si mai rationale .
Intrebarea mea e daca pot pune un catalizator de EURO 3 sau 4 pe un vw passat ag 3b din 97 cu o capacitate cilindrica de 1781 ...., ca sa nu mai am probleme cu taxa de inmatriculare si taxa de mediu presupunand ca bag bani in ceva ce trebuie sau inoies un lucru la masina decat sa le dau la inscriere e vorba de cel putin 1.5oo euro aruncati pe apa sambetei ....
Astept raspunsuri lamuriri si indrumarii ... \
Cu stima Ovidiu ...

Robert_blak 27-06-08 23:24

Re: Intrebare pentru subiectul catalizator euro 1,2,3,4,5

Nu va faceti grij nu mai sunt asa discret ca altadata , sunt cu capul pe umar nu ami mai permit sa fac tam tam da ca de obicei sa purtam o discutie cum secade ok

ionut_cluj 27-06-08 23:48

teoretic se poate, dar e SF sa crezi ca ti-o accepta RAR-ul.

valib 28-06-08 06:49

teoretic e posibil
practic, RAR nu accepta/nu recunoaste nici o imbunatatire in normele de poluare (de la euro 2 la euro 3 sa zicem)

Robert_blak 28-06-08 11:44

hm interesant cu RAR -ul asta , da totusi cand faci un chip tuning sau faci modificari la motor schimbi o groaza de lucruri la masina unde le faci astea ?
Ca dincolo in strainatate totul e posibil ,dupa cate am auzit eu ...

Geo_ZGA 28-06-08 15:44

Te agiti degeaba... RAR-ul oricum are o lista cu masinile si clasificarea fiecareia intr-o anumita norma Euro. Poti sa ai o masina non-euro careia sa-i pui 2 catalizatoare si sa scoata norme de euro 4... ei tot non-euro ti-o considera. Sunt masini care fara nici un fel de catalizator scot noxe de euro 2, cunosc... legal, sunt incadrate tot ca non-euro, indiferent de noxele pe care le scot.
Legat de restul modificarilor... in afara de jante, caroserie si motor, la noi nu exista norme legale pt a defini "modificarile" care se pot face sau care nu... si nici metodologie nu exista, nimic. Din ce am mai citit aici, pe forum, au fost oameni care din diverse motive (ca au vrut ei, ca au ramas fara talon...) au ajuns la RAR sa omologheze jante sau pt alte probleme si au intrebat de alte modificari. Inginerii de la RAR au ras, fiindca ei nu au cum sa confirme legal ca masina e modificata sau nu, doar fiindca tu ai un filtru sport, o axa cu came, chiulasa comprimata, turbo pe aspirata sau mai stiu eu ce...

Robert_blak 28-06-08 16:11

hm da interesant mai e si rar-ul asta batal cucu alte smecheri mai sunt

Robert_blak 28-06-08 16:24

da daca omologhez masina dincolo unde e facuta ,cu catalizator schimbat la care sa nu abata legea si sa corespunda normelor de poluare euro 3 sau 4 la fel si talonu masini ... ma gandesc ca o sa coaste ceva bani , da cei de dincolo stiu ce sa faca nu ca cei de la noi de la rar ..
hm gandurile astea nustiu incotro ce sa fac

sebaaa 28-06-08 16:52

Quote:

Originally Posted by Robert_blak (Post 1618177)
da daca omologhez masina dincolo unde e facuta ,cu catalizator schimbat la care sa nu abata legea si sa corespunda normelor de poluare euro 3 sau 4 la fel si talonu masini ... ma gandesc ca o sa coaste ceva bani , da cei de dincolo stiu ce sa faca nu ca cei de la noi de la rar ..
hm gandurile astea nustiu incotro ce sa fac

nu conteaza unde o omologhezi, RAR ramane indiferent la ce faci tu in afara.. ei se uita la data fabricatiei, cauta in lista si gasesc acolo Euro 3 de exemplu
euro 3 ramane.. nu ii intereseaza

Robert_blak 28-06-08 18:11

aham ok m-am lamurit da cica am intrat pe saitul lor ci zice ca nu omologeaza numa cei cu euro 4 sau io stiu ce propusa de lege
poate e posibil si schimbarea asta da noi nu avem sursa de informare si inca suntem la inceput

grasu_cel_mic 10-07-11 15:26

o intrebare am si eu.
am o dacia papuc din 2002 euro 2
si nu imi ies noxele pt ca ea are injectie monopunct
ma gandesc ca daca ii pun catalizotor e3 poate o sa iasa

All times are GMT +2. The time now is 17:35.

- Copyright 2026 4Tuning