Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   sunet de intercooler? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/81871-sunet-intercooler.html)

beck103 21-06-08 01:25

sunet de intercooler?

nu sariti la mine....stiu ca e copilaresc clipul dar totusi intreb:
sec 48,cand trece imaginea de la skylineu albastru pe fundal se aude un sunet gen rarait ascutit combinat cu un fluierat.ce dr*cu face asa? e ventilatorul de radiator/intercooler?
https://youtube.com/watch?v=p-9OLcLcM...eature=related
(scuze la admin daca am gresit categoria de postat threadul.)

Victor_WRC 27-06-08 23:46

Re: sunet de intercooler?

am remarcat si eu acel sunet de la aia albastra cand m-am uitat la film si s-ar putea sa fie de la intelcooler....nu poti sa stii....mai ales ca filmul a fost facut vara...pe caldura...au trebuit facute multe secvente cu masinile (poate nu au iesit din prima poate o fi bagat si ala ACul)....nu poti sa stii sunt mai multi factori legati de acel sunet.

Dany.bilan628 27-06-08 23:49

man, mie nu imi merge sunetul dar banuiesc ca e un bov.
am eu unul de vanzare.(ssqv 100 oiro)

shadowro 30-06-08 11:09

din cate stiu eu intercoolerul nu suiera ... :))
daca era in sarcina cel mai probabil turbina se auzea.
am ramas uimit cum se auzea un tdi cu o turbina mai mare si evacuare libera .... nu avea nevoie de blow off ... impresionant...

sTAILLL 04-07-08 05:17

cred ca este kompresor ! sau ala e sunetul motorului

Hexer 06-07-08 22:05

Quote:

Originally Posted by shadowro (Post 1620784)
am ramas uimit cum se auzea un tdi cu o turbina mai mare si evacuare libera .... nu avea nevoie de blow off ... impresionant...

diesel nu are blow off din cauza ca nu are ce sa restrictioneza drumul aerului, nu are clapeta de acceleratie...nici nu e nevoie...

In schim ce se aude in film...nimeni nu o sa stie asta din cauza ca sunetul este adaugat mai tarziu, deci la scenele mai "complicate" numai pozele sunt facute (filmul) fara sunet. Numai intr-un studio sunt adaugate tot feluri de sunete aiurea, in general sound technician nu stie ce sunet scoate o masina numai adauga ce ii place lui personal...de aici apar nereguli si dubii.

Sunetul aia pote di de la un V12...sau un camion care era registrat cu 10 ani in urma...n-ai de unde sa stii

beck103 07-07-08 02:19

a trecut azi un logan pe langa mine care scotea acelasi sunet :))
o fi un fluier dinala ieftin de e-bay care imita turbina care se monteaza pe evacuare :))
or fi adaptate in studio la post-production. m-am uitat mai departe la film si mai sunt niste close-up uri cu skyline-ul si scoate acelasi sunet...so...ori il scoate pe bune ori au un sunetist dedicat

beck103 08-07-08 15:31

1 Attachment(s)
am gresit.nu e skyline ala albastru.e nissan maxima se din 2001

Claw166 30-07-08 12:40

si logan 1,5dci scoate un sunet asemanator pe la 5000 de ture , dar oricum nu e asa intens :D
*Am auzit k ar fi intercoolerul :shock:

Nautilus 08-08-08 18:26

Un intercooler va suiera intr-o singura imprejurare, cand are un por sau o fisura minuscula, si atunci trebuie sudat sau inlocuit :p :D

~Nautilus

beck103 17-08-08 16:11

dar nu ziceam ca era intercoolerul spart ci poate ventilatorul radiatorului sau altele

BartPit 18-08-08 20:02

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1632006)
diesel nu are blow off din cauza ca nu are ce sa restrictioneza drumul aerului, nu are clapeta de acceleratie...nici nu e nevoie...

In schim ce se aude in film...nimeni nu o sa stie asta din cauza ca sunetul este adaugat mai tarziu, deci la scenele mai "complicate" numai pozele sunt facute (filmul) fara sunet. Numai intr-un studio sunt adaugate tot feluri de sunete aiurea, in general sound technician nu stie ce sunet scoate o masina numai adauga ce ii place lui personal...de aici apar nereguli si dubii.

Sunetul aia pote di de la un V12...sau un camion care era registrat cu 10 ani in urma...n-ai de unde sa stii

Din cite stiu eu si diesel-ul are blow off...in schimb despre film ai dreptate,sunetul e pus de ei si nu se poate stii niciodata ceea ce a fost cu adevarat :D

beck103 18-08-08 22:16

kaka...ca in toate ipostazele in care apare skylineu ala face asa.pacat

worm 18-08-08 23:19

eu ma gandesc ca poate e ventilatorul de la radiator....

beck103 24-08-08 18:55

Quote:

Originally Posted by ZaPaDa (Post 1712709)
ce chestie ...

statement of the day :D
nush...cred ca ramane unul dintre chestiile care nu o sa le aflam vreodata:blink:

All times are GMT +2. The time now is 01:36.

- Copyright 2026 4Tuning