![]() |
Europenii cumpara masini din SUA!
1 Attachment(s)
Dolarul slab creaza o noua categorie de europeni care isi fac cumparaturile in SUA - cumparatorii de masini europene.
Tot mai multi europeni se duc in Statele Unite pentru a-si cumpara masini de lux, de la Porsche 911 pana la SUV-uri Volvo, iar apoi se intorc cu ele acasa. Devalorizarea dolarului si preturile competitive de pe piata americana fac ca masinile de acolo sa fie mai ieftine cu aproape 30 % decat cele din Europa chiar si dupa plata transportului si a taxelor. Sa luam un exemplu concret: un cetatean german a salvat 31.000 $ la trei masini importate - un Volvo XC90 vechi de un an a fost cumparat cu 36.000 $, un XC70 vechi de un an cu 27.000 $ in timp ce un BMW X3 vechi de 2 ani a costat 27.000 $. Dupa plata tuturor taxelor si a transportului, el estimeaza ca a salvat intre 20 si 30 % fata de cat ar fi platit pentru a-si cumpara masinile din Germania. Constructorii au anuntat ca vor lua masuri impotriva dealerilor americani deoarece acestia ii prejudiciaza pe cei europeni, dar cand vine vorba despre masini 'la mana a doua' nu prea este nimic de facut.. |
Re: Europenii cumpara masini din SUA!
Cata dreptate .
|
Plus ca unele masini se gasesc numai pe acolo..parerea mea este ca nu numai pretul tenteaza cumparatorii Europeni
|
bine spus. ei au unele modele pe care poate nu o sa le vedem niciodata prin europa
|
asta e o chestie cu 2 taisuri...spre exemplu: am gasit un nissan s15 silvia in japonia cu 7000 de euro, daca as fi vrut sa-l aduc in europa ar fi ajuns sa ma coste 20000 de euro...
|
Quote:
|
chestia cu modelele exotice e adevarata.. insa trebuie sa pui in calcul cilindreea autoturismelor americane si puterea scazuta plus service-ul practic inexistent in Romania... Eu consider ca in momentul de fata este avantajos sa iti iei o masina de import(adica Audi, Volkswagen, samd) din State acestea fiind mai ieftine( Bmw M5 2006 30000mls aprox 40000 de euro)(in Germania il gasesti la 50-55 cel putin)
|
Eu nu cred ca-i mare afacere, pt. tot ce e importat din afara UE se platesc taxe vamale destul de mari + transportul - aprox 4000 $. Plus trebuie sa te gindesti la consum, la poluare ( USA nu are norme de poluare asa de restrictive ca UE) care se reflecta in multe tari in impozit + piese de schimb
|
Aceasta este o moda, fitza sa iti aduci masina din state. Si dolarul a scazut foarte mult.
|
interesanta chestia asta cu adusu masinilor din SUA
|
nu e o moda sau o fitza e o treaba desteapta. de ce sa dau in germania 65000 de euroi pt un m6 cand pot sa al iau din usa cu 35000 $ cu tot cu taxe si drum ajunge in tzara la 40 000 de euroi . deci tot bine e .
|
Dai si hai sa ne mai gandim la o chestie. Cati dintre noi are posibilitatea, timpul si pilele necesare pentru a ajunge in state pentru achizitionarea unei masini. Voi nu stiti cat de greu se obtine o viza pentru a ajunge in state, chiar si o viza pentru turist se obtine foarte greu, si e de umblat enorm de mult pentru asa ceva!
|
daca cu tot cu taxe , transport , vama si alte cheltuielei ajungi mai ieftin, de ce sa nu iei o masina din state ?
|
Quote:
|
sper ca pana ajung io la varsta sami iau mashina o sa scada pretzurile mai mult :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:22. |
- Copyright 2026 4Tuning