![]() |
fise bujii
deschid thread-ul asta fiindca, in incercarea mea de a pune bujiile, am rupt o fisa.... am reparat-o (ca na, romanul e inventiv), dar trebuie sa iau un set nou.
ma gandeam ca in locul celor "originale" asi putea sa iau ceva mai bun. astept pareri, preturi si locatii unde sa le si gasesc... |
Re: fise bujii
se gaseau la un mom. dat fise siliconice Tesla , dar nu se mai fabrica din pacate :(
|
am mai cautat acum pe net... mai am optiunile Bosch, NGK sau Beru...
problema e: unde in Bucuresti? la ce preturi or fi? care sunt cele mai indicate? |
dupa parerea si experienta neplacuta a mea cu fisele la cielo, cele mai bune sunt fisele originale daewoo. am incercat si fise originale opel dar mai mult de 6 luni maxim 1 an nu au tinut. am gasit acu vreo 2 ani fise originale daewoo (magazinul de la apaca) si de atunci nu am mai avut probleme cu fisele. referitor la fisele bosch eu nu le recomand, acestea fiind foarte proaste sau nu sunt bune pt daewoo. pret aproximativ 100 ron acu 2 ani cand le-am luat
|
si eu am siliconice bos de 2 ani si nici o problema cu ele.
defapt poate ca si din cauza ca le-am invelit cu ceva ca sa nu se frece una de alta si sa le feresc de temperaturi...dar nu cred. in jur la 100 ron am dar si eu pe ele. |
m-am oprit dimineata la un distribuitor de piese auto... fise frantuzesti (nu mai retin numele) 170ron :| mi se pare enorm, dar masina nu prea trage acum... chiar daca am "reparat-o" pe aia rupta. o sa fac o incercare si la mecanicul meu, poate are vreo fisa in plus...
|
1 Attachment(s)
am ceva fise siliconice bosch ramase.
daca vrei sa vezi diferenta...ti le trimit prin curier. sunt ok, cand am facut motorul le`am shcimbat si alea si bujiile. eu am pus buji bosch cu cap argintat cu 4 spite. pun o poza cu fisele...daca te intereseaza oferta mea |
bujii am deja, am luat ngk iridium. fisele nu se potrivesc la mine, eu am motorul de Lanos... merci oricum. o sa primesc un pret si de la Ami Auto, dar am vorbit si cu mecanicul meu, o sa-mi dea el o fisa de prin dulapurile lui cu piese ;)
|
inveleste fisele siliconice in din ala de instalatie electrica ce se baga in perete.
te vor tine mai mult, ca nu se vor freca, nu se vor inbatrani...vor fi mai bine protejate. acuma depinde si ce vrei, sa arete frumos sau sa tina mult. |
Quote:
Te referi la copex??? |
da, copex e... nu are ce sa strice, dar nici sa ajute. oricum materialul imbatraneste si trebuie schimbat la fiecare 30-40.000 km, indiferent ca il bagi in copex sau nu.
|
poi de la vibrati mie inainte mi se frecau 2 fise, 2 si 3.
dupa ce`am pus ala se freaca de copex sau cum s`o numi si nu se mai freaca fisa de fisa. |
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:57. |
- Copyright 2026 4Tuning