![]() |
o intrebare legata de filtre!
Am un opel vectra 1.9 150 cp si m-ar interesa cam ce filtru se merita sa pun pe ea si daca se poate cam cat m-ar costa un link catre un magazin ceva?
|
Re: o intrebare legata de filtre!
Quote:
un link nu te costa nimic :-) filtrul te costa de la 50 de ron la 200-300 euro:) cauta la Bazar AUTO |
Buna!Sunt nou in domeniul tuning-ului si al masinilor:blahblah:.......asa sa trec la intrebare: euro de pe masini cum ar fi euro 2,3, sau 4 sunt catlalizatoare, deci niste filtre,nu?As fi interesat sa stiu de unde si cat costa un catalizator euro 4.Am gasit un bmw superb:love:, si are euro 2, e din Germania si as dori sa-l inscriu, iar cu euro 2 costa.....mult, de aceea as vrea sa-i schimb euro!
Daca stie cineva, va rog ajutati-ma!:help: Va multumesc!;) |
Quote:
OT: daca ai motor diesel nu iti pune filtru sport ca nu te ajuta cu nimic..mai rau te incurca..nu are nici un rost.vezi doar sa fie curat cel pe care il ai; cat pentru un motor pe benzina -desi ma indoiesc ca exista benzina 1.9 la opel.. daca nu ai cold air intake, filtrul va trage aer cald din compartimentul motor si tot nu ai rezolvat nimic.. |
1.Am intrat pe cateva shopuri online si am gasit cateva filtre care arata dragut( stilistic, ma refer), in schimb ei nu ofera decat informatii vagi, cum ca imbunatateste performanta motorului si sunetul se schimba...
2.Desi am vazut de cateva ori mentionat ca un filtru schimbat nu duce la pierderea garantiei, as vrea sa stiu daca e adevarat. As mai avea multe intrebari dar voi continua in alta zi. Spunetimi si mie la ce trebuie sa ma uit mai exact sau chiar sa-mi propuneti un anumit model:-P Pentru cei carora le multumesc anticipat am un vw jetta 1.6 102 cp model 2007 |
1.filtrul nu ti-l cumperi sa "arate dragut" :lol:
firme consacrate: K&N, Green, JR, Pipercross. cel mai bine cauti un kit de admisie special pt masina ta. 2. ba eu cred ca duce la pierderea garantiei, cand tu te prezinti la service fara cutie si tubulatura, cu un conic infipt inainte de debitmetru :lol: acum depinde cat de intelegatori sunt oamenii aia... eu nu am probleme de genul asta, chiar daca am modificat cateva chestii... ba mai mult, ma duc la mecanicul de acolo sa-mi schimbe piesele cu astea "de tuning" :lol: dar il cinstesc de fiecare data ;) |
Ai dreptate la capitolul dus la garantie cu un conic :) ...
M-am interesat de un kit k&n 57i pt masina mea si am gasit in vreo 2-3 locuri, insa nu mi-au trimis toti raspuns. Si ma refer la pret.... BTW stie cineva cam cat costa un kit de genu? (asa aprox , nu va cer sa stiti pretul exact pt kitul care imi trebuie mie ) :) Am trimis si un e-mail reprezentantei de aici din BV si astept raspunsul lor in legatura cu anularea garantiei...Daca nu se rezolva asa...., vad eu cu un consilier service, stiu un baiat fain cu un super seat, modificat si ala. Rezolv eu treaba cumva :rolleyes2 Ms de parere |
in jur de vreo 200 de eur sau in lei vreo 8 mil te costa distractia cu filtru :D stiu un prieten care si-a dat comanda de filtru Green pe kia ceed si cam asa la costat plus ciubucuri pe la service cand o sa trebuiasca montaj....garantia ... etc... e bataie de cap ...
|
ok ms mult
am oferta la 700 ron kitu deocamdata astept si restul ofertelor |
cauta si pe "bursa", aici pe forum... sunt destui baieti care aduc asa ceva. acum gasesti orice, bani sa ai.
in principiu, tubulatura care face diferenta intre un kit de admisie si un simplu filtru conic, se poate face si de tine. difera de la masina la masina.... daca traseul pt conic e complicat si diferenta la bani nu e mare, atunci cumperi direct kit-ul. la mine, de exemplu, e simplu de facut o teava cu o gaura pt senzorul de aer si un stut pt furtunul de carter. conteaza foarte mult pozitionarea, sa nu traga aer cald si mizerie. |
pune un kn sa intre in locul celui original.....
|
exista posibilitatea sa schimbi doar filtru pr-zis? Sa las tubulatura si sa il conectez la ea ? La asta te-ai referit?
|
Deci... ai trei variante:
1. filtru "panel" - este filtrul in carcasa originala a masinii, il inlocuieste in mod identic pe cel stock. are exact aceleasi dimensiuni, doar ca este din material care permite trecerea mai buna a aerului si se spala si se unge periodic. materialul si intretinerea lui sunt exact ca la conice. au avantajul ca in cutie sunt ferite de mizerie, apa si aerul cald din compartimentul motor. dezavantajul il prezinta tubulatura imbarligata, pe care totusi o mai poti pacali, anuland cutii rezonatoare, sau inlocuind furtune imbarligate cu unele drepte, fara multe coturi. 2. filtru conic - este efectiv doar filtrul, pe care il adaptezi pe vechea admisie a masinii cu poti tu mai bine. ori il prinzi cu un colier direct pe vre-un furtun, inainte de debitmetru, ori ii confectionezi o teava care sa inlocuiasca vechea cutie si furtunele de pe acolo. nu pot sa-ti dau detalii mai exacte despre cum sa-ti faci teava aia (kit de admisie) fiindca la fiecare masina difera... conteaza enorm ca aerul pe care il trage sa fie rece, curat, sa nu traga apa si sa nu aiba 100 de coturi.... cu cat mai drept, cu atat mai bine. am vazut ca multi "arunca" filtrul ala pe acolo... fara sa se gandeasca ca trage aer de langa motor, motor care e fierbinte si degaja caldura, deci filtrul trage aer cald (si nu asta e ideea), deci masina e foarte probabil sa mearga mai prost decat inainte :lol: 3. kit-ul de admisie, in cazul in care exista pt masina ta, contine filtrul conic, teava, prinderi si adaptari... in unele cazuri am vazut ca mai poate sa contina si un fel de protectie, un perete despartitor intre filtrul conic si motor, tocmai ca sa nu traga aer cald. deci daca vrei sa-ti pastrezi garantia si sa nu bata la ochi, iti poti cumpara un filtru panel, il pui frumos in cutia originala a masinii si nu-si da nimeni seama. doar ca, atunci cand te duci la revizie, sa nu uiti sa ii spui mecanicului ca ala nu se schimba :lol: sa nu cumva sa ti-l arunce... K&N sunt garantate N-spe sute de mii de km, cu conditia sa fie intretinute... adica spalate, uscate si unse periodic (cam la 1 an zic eu). |
In regula, imi e destul de clar ce ai postat mai sus.
Daca te uiti la acest pdf vei intelege de ce am intrebat daca poate fi montat un conic in locul cutiei. Dupa cum obs tubulatura stock si cea de la kitul de admisie e identica. Aici ma refer la forma desigur, poate la material e mai buna k&n... http://www.kandn.com/instructions/57-0620.pdf compara fig.8 cu fig.28 sunt pozele care arata pozitionarea celor doua filtre. PS: Nu am eu audi, asta e :) , dar motorul si pozitionarea sunt identice 8) |
nu sunt chiar la fel... diferenta intre tubulaturi este ca cea originala avea "striatiile" alea, exact ca la un burlan de hota, ceea ce nu asigura o curgere lina a aerului. cea de la k&n e teava dreapta, cu coturi line. intr-adevar, daca stai sa te gandesti si sa te uiti la poze, tubulatura aia o poti face singur... problema e cu vacumuul (fig 25), care trebuie pus la locul lui pe admisie, dar se poate rezolva si asta. sunt destui care au facut admisii "custom", din teava de inox, cu diverse suduri.
eu as zice ca, asa cum e in pozele alea, ar fi buna si o protectie, un perete despartitor intre filtru si restul compartimentului motor. totusi, ceea nu vad in poze, este daca are vre-o priza de aer de unde sa traga aer rece... la mine, de exemplu, sub cutia filtrului e o gaura care corespunde cu partea din fata a contra-aripii si de unde isi trage aer foarte bine. inainte era o cutie rezonatoare, dar am eliminat-o si am tras un burlan (de hota, cel mai subtire) din bara fata pana la intrarea in cutie. la fel poti sa faci si tu, ca sa traga aer rece... sa dai gauri in burlan, dedesupt, ca sa se scurga apa si sa nu-ti ajunga la filtru. |
| All times are GMT +2. The time now is 12:21. |
- Copyright 2026 4Tuning