Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   LED-uri pe difuzoare (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/77700-led-uri-difuzoare.html)

jagga 14-05-08 18:43

LED-uri pe difuzoare

Cum pot sa pun mai multe led-uri pe un difuzor (sau unul care sa lumineze puternic ?) si sa lumineze destul de puternic. Deci avem 12V, 50A la baterie nu ?
Teoretic: la un difuzor de 55W, se cere o intensitate de 4,5A la 12V. Un led cere o intensitate maxima de ordinul mA, nu ? Si ceva de genul 2V. E bine sa pun 6 leduri in paralel, fiecare cu o rezistenta de 100ohmi ? Alt mod nu-mi vine in minte :rolleyes2

Multumesc

CLAUDIU_URBAN 14-05-08 21:52

Re: LED-uri pe difuzoare

da de ce te chinui atat cand poti sati iei un subwoofer de la hifonics luminat si gata ... numai ca are 600 w rms, tu probabil vrei cv mai mic

Rafaila 15-05-08 21:06

Cred ca omul le vrea pe ritm muzical....?

CLAUDIU_URBAN 15-05-08 21:26

pai daca vrea senzor muzical poate gasi pe maica domnului la un 50 ron . io luam demult deacolo .

TheEnZo 15-05-08 21:26

Tragi colegii de forum dar uni dati niste sfaturii de iti sta mintea in loc ...
Poate omu vrea doar sa lumineze difuzoarele sau sa le faca dupa ritm ...
Stiu ca sunt neoane speciale pt difurii, ca sa legi ledurile chiar la bobina de la difuzor n-am ideie ... poate e cineva care stie.

off-topic : sa inteleg de la uni din voi ca daca eu vreau un stroboscop la luneta care sa lumineze bancheta din spate din cand in cand, uni din voi m-ar sfatui sa imi cumpar o discoteca.

Rafaila 15-05-08 21:55

Quote:

Originally Posted by TheEnZo (Post 1536114)
Tragi colegii de forum dar uni dati niste sfaturii de iti sta mintea in loc ...
Poate omu vrea doar sa lumineze difuzoarele sau sa le faca dupa ritm ...
Stiu ca sunt neoane speciale pt difurii, ca sa legi ledurile chiar la bobina de la difuzor n-am ideie ... poate e cineva care stie.

off-topic : sa inteleg de la uni din voi ca daca eu vreau un stroboscop la luneta care sa lumineze bancheta din spate din cand in cand, uni din voi m-ar sfatui sa imi cumpar o discoteca.

Un sfat este de fapt o ideie.....si daca el vrea sa asi cumpere o discoteca ca ai place ideia vreunuia de pe aici ,nu anteleg ce ai ampotriva.......

Sfat : Cumparati o BAZUCA si monteazo pe masina sa traga an ritm muzical!!!
Ei ,ce ziceti ,daca ai va placea ideia mea......????

CLAUDIU_URBAN 15-05-08 22:12

omu a cerut pareri si le astepta ca poata alege... daca chiar vrea io am acasa niste senzori cu telecomanda de la niste neoane rotunde care io le pun pe subwoofere.

jagga 16-05-08 13:16

Ideea e ca eu vreau ca LED-urile sa lumineze in ton cu muzica, de aceea am incercat sa le conectez la intrarile de la bobina, pentru ca vor lumina doar cand trece curent, la peak-uri. Intrebarea e cum sa optimizez chestia asta, cum pot sa le pun sa lumineze puternic.

xxdadixx 16-05-08 17:53

Quote:

Originally Posted by jagga (Post 1537055)
Ideea e ca eu vreau ca LED-urile sa lumineze in ton cu muzica, de aceea am incercat sa le conectez la intrarile de la bobina, pentru ca vor lumina doar cand trece curent, la peak-uri. Intrebarea e cum sa optimizez chestia asta, cum pot sa le pun sa lumineze puternic.

Sunt si leduri care se aprind pe muzica si nu sunt legate la difuzoare. De ce sa consumi puterea pentru difuzoare?

tuner 01-07-08 01:28

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 1537416)
Sunt si leduri care se aprind pe muzica si nu sunt legate la difuzoare. De ce sa consumi puterea pentru difuzoare?

plus ca sunetul nu va mai fii curat apar distorsiuni am testat si eu candva ideea asta
nu e buna :(

All times are GMT +2. The time now is 15:57.

- Copyright 2026 4Tuning