![]() |
Undercar neons
Salutari
Intrebarea e urmatoarea: neoanele undercar: sunt legale sau nu? In legislatie scrie ca nu ai voie cu alte surse de iluminat in afara de cele din constructie.. buuun dar neoanele nu sunt practic surse de iluminat, daca le ascunzi bine nu vezi decat lumina pe asfalt, nu si pe ele. Gandesc bine, sau spun prostii ? Adica intra in aceiasi categorie cu celelalte sisteme de iluminat ? Bafta PS: Daca nu am postat unde trebuie rog moderatorii sa il mute. Multumesc. |
Re: Undercar neons
Chiar nu stie nimeni ceva concret in legatura cu treaba asta ? :-s
|
Quote:
|
da sunt legale ... dar dupaia urmeaza alt punct prost al politiei romane ... de ce sunt ilegale daca pe ceata si ploaie vezi o masina la distanta mai bine ... din cauza neoanelor ... mi s-a intamplat mie pe ceata densa noaptea pe la 1 - 2 , asta iarna ... imi poate raspunde cineva ?
|
Men....nicaieri nu spune ca sunt ilegale...in legislatie...dar incercati sa spuneti voi asta politistului care se ia de voi :)...oricum...inchidetile si voi cand vedeti masina politiei si gata ;)
|
sunt ilegale pentru ca orice modificare adusa la aparatura de iluminat a masinii este ilegala
nu incercati asta cu politistul pentru ca riscati sa ramaneti fara talon desi sunt multi care tolereaza aceste neoane...sunt unii care nu o fac... cheers! |
Quote:
E ambigua treaba cu neoanele. |
pai cum nu au nici o legatura din moment ce produc o lumina in plus??
e clar stipulat in lege ca nu ai voie sa adaugi nimic la instalatia electrica a masinii neautorizat de rar...si orice dispozitiv luminos/sonor |
La instalatia electrica ai voie sa adaugi ce vrei; cred ca ai vrut sa spui la cea luminoasa.
|
e adevarat, nu ai voie sa "freci" sistemul electric cum vrei tu... de fapt in tara asta nu ai voie mai cu nimic:))
|
Eu am ramas fara talon din cauza asta...si deh, n-ai ce-iface, mi-a aratat frumos ce scrie in lege: sursa de lumina neomologata, n-ai ce face. Si pana la urma a fost de treaba ca aveam si folie si triplele si semnalizarile negre...mi-a atras atentia. Ideal e sa ai buton pt ele si sa fii atent (eu aveam buton, da erau chiar dupa colt si n-am avut cand sa le sting :lol:)
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:58. |
- Copyright 2026 4Tuning