Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   chip.. (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/75338-chip.html)

l@uryo_bo$$ 20-04-08 22:13

chip..

Am o intrebare poti pune cip la cielo ,si daca da cu cati caluti <<sau puterea ei>>o mareste..
Ms mult..

Geo_ZGA 21-04-08 11:22

Re: chip..

nu "pui"... chip inseamna de fapt rescriere de soft si se face pe orice masina cu ecu. deci da, si pe cielo se poate face... si s-a facut pe f multe.
puterea si cuplul cresc cu ~10% din puterea initiala a masinii, asta depinde de cat de "obosit" e motorul si de cat de multe stie "meseriasul" care umbla la el.
se poate pune si un "power box", care vine separat de ecu si pe care il poti scoate cand vrei. la fel ca si la resoftare, are un program diferit de cel stock pt parametrii de functionare ai motorului.
poti modifica electronica pana la "maxim", dar cu cat "storci" mai mult din el, cu atat scade viata motorului si fiabilitatea. il poti forta la maxim si dupa 2-3 curse sa il arunci :lol: depinde ce vrei de la el...

l@uryo_bo$$ 21-04-08 11:43

Stiu ce inseamna cipul....
Dar ma gandeam daca pui pe un cielo un filtru sport si o evacuare cap coada,si un "cipulet" cam la ce performante ajungi....
Si ma refer la o masina de mers zi de zi cu ea nu de curse...
Ms o zi buna..

Geo_ZGA 21-04-08 11:56

pai incepi cu evacuarea... cu filtrul ti-am mai spus ca mare lucru nu castigi... chip-ul il faci dupa ce ai terminat modificarile. nu stiu la ce putere ajungi... daca ai acum 75cp, sa zic cam 90cp... nu o lua de buna, nu poate nimeni sa-ti spuna cu certitudine ca din X modificare scoti N cp. ca sa poti sa-ti dai seama de castig, trebuie pusa pe dyno inainte de modificari, vazut cat scoate si, dupa fiecare alta modificare, masurat din nou... sa vezi daca castigi ceva sau daca pierzi. daca pierzi, de ce pierzi, ce nu e bine... cautate solutiile cele mai bune. si abea la final, cu toate modificarile facute, poti sa vezi cat ai castigat din evacuare, cat din filtru (mare lucru nu scoti, dar daca il amplasezi corect, ajuta), cat din alte modificari si cat din chip.

l@uryo_bo$$ 21-04-08 12:01

Ms Geo..
Daca este cineva pe forum care ere cip pe cielo lui il rog sa posteze, si sa vedem ce performante ii aduce..

cielo_LYY 18-06-13 21:57

1.5 16v l-am dus la 128cp
evacuare serpi soft chip filtru si ceva interne de opel
se poate si mai bine

piratu64 20-06-13 08:10

Pe un Cielo stock de 75 cp,poti ajunge cu cipuire la 80-81 cp,daca mai umbli la evacuare si filtru sport poti ajunge la maxim 85 cp,depinde si de starea motoruluidar,bineinteles ca si consumul creste intre 1.5--2 l /100 km,pentru ca se mareste durata de injectie
Stiu pe cineva care a schimbat injectoarele cu altele de Espero 1.8 si tragea masina de rupea,fara alte modificari

cielo_LYY 21-06-13 13:32

rampa injectoare si toate internele merg de pe opel ;)
la cele 15. 8v cielo merg de 1.6 8v opel si la cele de 16v merg de 16v opel

All times are GMT +2. The time now is 19:49.

- Copyright 2026 4Tuning