![]() |
Am si eu o intrebare in legatura cu un E30 325ix
De curand mi-am luat jucaria asta si nu ma pricep mai deloc la capitolul tehnica, dar pot sa zic ca pe zi ce trece o iubesc din ce in ce mai mult...
Am inteles ca nu are diferential autoblocant si as vrea sa ii pun, dar nu stiu ce raport trebuie sa aiba. Cei care stiti va rog sa ma ajutati si pe mine !!! Si daca aveti asa ceva de vanzare sau stiti pe cineva care are asa ceva la vanzare va rog sa nu ezitati in a ma contacta :) ! Multumesc anticipat! |
Re: Am si eu o intrebare in legatura cu un E30 325ix
E30 325ix find 4x4 are doua diferentiale. din cate stiu 325ix a venit din fabrica cu doua rapoarte fie 3,64 fie 3.91. Diferentialele au un fel de vasco-cuplaj care le ofera ''efectu" limited slip. Este foarte importan ca ambele diferentiale sa aiba acelasi raport si dimensiunea jantelor sa fie aceiasi .
|
Quote:
la mai multe persoane de la care m-am interesat au zis ca este 3.64, dar am tot cautat si nu am gasit asa ceva... inca sunt in dubii cu problema asta, 2 diferentiale? |
E30 325ix este destul de diferit fata de un 325i . oale diferite, punte diferita, tunelul cutiei de viteze este mai mare ( sa poata intra si cutia de transfer ), alte jambe...
|
deci in concluzie pot pune diferential blocant, sa inteleg ca trebuie sa il caut si pe cel din fata, si sa caut 3.64?
|
am gasit un autoblocant 3.64 dar este de E34, aveti idee daca se potriveste la mine?
|
se pare ca nu vrea nimeni sa ma ajute si pe mine... chiar nu stie nimeni ce autoblocant se poate pune pe un 325ix... daca se poate pune macar...
|
pe diferentialu din spate dupa masina ai o tablita pe care scrie raportul.
poti sa pui blocant si dupa 2,5-le normale dar sa respecti raportu. |
Aha, sa o urc maine pe elevator sa vad ce raport am, multumesc pt raspuns!
Si pe spate pot pune jante de aceeasi dimensiune dar mai late decat pe fata? sau se strica cutia de transfer... |
E bine ca jantele sa fie la fel, cel putin asa stiu eu.
http://piese-auto.anunturi-auto.4tun...30-174031.html |
Daca masina este 4x4 ai diff autoblocant 3.64!3.91 este raportul pt diff-ul de pe fata!
|
:) diferetialele trebuie sa fie de acelasi raport, 3.64 sau 3.91 ambele. autoblocant se poate pune pe spate.
|
Pana acum am avut doua ix la dezmembrat si amandoua au avut aceleasi configuratii 3.64 spate cu 3.91 fata!
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:44. |
- Copyright 2026 4Tuning