![]() |
E36: Cum se schimba termo-vasco-cuplajul
Salutare de curand am achizitionat un BMW E36 325is, si colac peste pupaza mi se pare mie ca tre sa-i schimb vascocuplajul de la elicea care raceste motorul.
zis si facut toate bune si frumoase achizitionat una bucata cheie de 32 citit manual si se pare ca trebuei invartit de la stanga spre dreapta cum stai in fata masini si te uiti spre motor invartit in gol o gramada, pt ca aluneca fulia de la pompa de apa pe curea... achizitionat una bucata ciocan , dat in cheie in disperare in speranta ca prin socuri sa se desfaca... tinut contra de suruburile de la pompa de apa (nu radeti de solutia asta) bineinteles s-a desfacut surubul de la pompa de apa..... sugestii ??? PS: nici de-al dreaq nu ma duc la un service (deci solutia asta pica) |
Re: E36: Cum se schimba termo-vasco-cuplajul
1 Attachment(s)
pagina din manual care nu e de prea mare ajutor
|
io aceeasi solutie o stiu, cu ciocanu, insa fara sa propstesti axu, pur si simplu dat cu ciocanu in cheiei, si pana la urma se va desface
|
Daca nu reusesti, singura solutie ar fi sa dai pompa de apa jos cu tot cu vasco-cuplaj, dupa care la menghina reusesti sigur sa desfaci piulita.
E mult de munca, dar daca nu se desface, alta sansa nu ai. |
Quote:
din ce stiu io ar trebui sa fie loc pentru 2 chei acolo una fiind hexagonul vascului iar celalalt axul pompei apa . (mare atentie sa nu fie filet pe invers acolo ) incearca cu un spray degripant sau cu putin lichid de frana pus acolo si lasata cel putin o ora asa umezita ;) success !! :D |
incearca cu un spray bun...uneori face minuni
|
Nu e loc de a doua cheie din ce am vazut, eu si in manual zice ceva de folosit scula speciala nr... pe care bineinteles nu o am
sa dau pompa jos clar nu e o solutie o sa iau un WD40 azi si o sa dau pe acolo, si maine dimineatza ma pun iar pe ciocanit |
Quote:
astept raspunsul dupa wd40.... |
vezi ca se desface pe invers da cu zeama acolo lasa sa se inmoaie si dupa cu ciocanul fara sa ti de nimic insista si vei reusi :)
|
Quote:
adica cum ti cheia pe deasupra (nu pe sub masina) dai de la pasager spre sofer. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:07. |
- Copyright 2026 4Tuning