Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   Reglaje (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/72514-reglaje.html)

vioviorel 27-03-08 14:08

Reglaje

Saptamana asta am fost la un service cu masina si mi-au umblat si la reglaje. Iar de atunci, are cateva simptome: are ca niste intreruperi (cam 3 secunde merge rotund 2 se intrerupe ca si cum ar da sa moara motorul, dar nu moare), si e nasol ca se simt si in mers intreruperile astea, se simt ca niste smucituri usoare in mers, iar pedala de acceleratie are ca un fel de piedica acum, adica nu o mai pot apasa moale, treptat, tre sa apas mai mult. Help! Ce trebuie sa ii fac?

RobertRFG 27-03-08 18:08

Re: Reglaje

cauzele ar putea sa fie mai multe...daca e reglata corect distanta la platine(aprinderea),sa nu ai jigloarele infundate.sau vrei bujie sa nu mai functioneze cum trebuie...
verifica toate astea si apoi vezi cum merge

valib 28-03-08 01:37

cred ca ai carburatorul infundat(si spun asta, din cauza acceleratiei neuniforme pe care o ai). Nu mai retin cum e la carburatorul de dacie, dar ar trebui sa scoti toate jiglerele si sa sufli tot carburatorul (macar cu pompa de umflat roti).

vioviorel 28-03-08 09:18

Am uitat sa precizez ca inainte de a o duce la service motorul mergea perfect, rotund, iar acceleratia nu avea problema aceasta. Mai mentionez si ca jigleorul l-am suflat, bujiile au aprox o luna si sunt Bosch, iar carburatorul a fost suflat si el si curatat tot asa acum o luna sau doua. Iar toate jigleoarele sunt noi. Dar mi se pare ciudat faptul ca dupa ce i s-a umblat la reglaje a inceput sa aiba simptomele, iar intreruperile acelea, deci merge 3-4 decunde rotund, perfect, o secunda-2 ii scade cum ar veni turatia, in sensul ca ai impresia ca da sa se opreasca motorul dar nu se opreste.

RobertRFG 28-03-08 10:29

uitate si la platini sa nu fie impuscate sau sa distanta sa nu fie corecta si nu da scanteie cum trebuie...bobina de inductie se incalzeste???

vioviorel 28-03-08 11:14

Platina e noua, deci nu e impuscata, distanta e buna cred pentru ca la platina nu mi s-a umblat. Bobina de inductie se incalzeste.

RobertRFG 28-03-08 11:16

daca se incalzeste tare incat nu prea poti sa pui mana pe ea de asta iti face asa...

vioviorel 28-03-08 11:21

Nu, deci nu frige sau sa zic ca imi ramane mana lipita pe ea. E doar calda. La ce mi-au mai umblat la service a fost la avans. L-au dat mai mic.

valib 28-03-08 11:28

pai da-i putin de tot mai mare avansul, si vezi ce zice masina:)

RobertRFG 28-03-08 16:18

Quote:

Originally Posted by valib (Post 1452232)
pai da-i putin de tot mai mare avansul, si vezi ce zice masina:)

corect........

450yfz 04-04-08 18:30

bha atat bataie de cap....era corect sa ne zici de la inceput ce au facut aia la servisul lor de cacat...si u trebuia sa faci opusul....cine stie ce mecanici de duminica erau si aia!

bt02ffa 04-04-08 20:55

sal parerea mea verifica bujiile, fisele ,condensatorul ,platina (chiar shi noua poate sa se impuste imediat)capacul delcou sa nu fie crapacit...bafta:)

manolica76 04-04-08 21:16

simptomele ar fi din partea capacului delcou..
verifica si furtunul cu duza....sa nu fie infundata(duza)...

Ja_Rule 05-04-08 22:49

Quote:

Originally Posted by 450yfz (Post 1465967)
bha atat bataie de cap....era corect sa ne zici de la inceput ce au facut aia la servisul lor de cacat...si u trebuia sa faci opusul....cine stie ce mecanici de duminica erau si aia!

ba ce destept esti tu .. de ce nu scri o carte? vezi cum faci sa nu mai folosesti cuvinte urate pe forum ...asta ca un prim avertisment

All times are GMT +2. The time now is 01:16.

- Copyright 2026 4Tuning