![]() |
Ford SIERRA MK1
10 Attachment(s)
Masina in cauza: Sierra MK1, modelul anilor '82-'87, 5 usi, RWD, cutie manuala 5+1 model T9, prim motor: 1.8 carburatie, numar necunoscut de km parcursi cu acest motor; al doilea motor, un NR2 , 2.0 injectie electronica, necatalizat, fara sonda lambda, injectie Bosch L-Jetronic, 115CP si 173Nm, motorul a fost schimbat din cauza uzurii avansate (512.000km). Motorul actual: N4A, 115CP cu 178Nm(sau 168 dupa unele surse), aprox 150.000km. Vopsea originala, ceva rugina, dar nu multa, interior, maro/maro castan model al anilor 86-87, nivel de echipare CL. Cam asta ar fi originalul. La ce s-a ajuns pana acum: punte spate cu diferential tip LSD (alunecare limitata, sau blocant cum i se spune popular), frane pe disc si pe puntea spate, arcuri mai tari si mai joase(ultima achizitie), amortizoare Boge noi, si diverse componente schimbate...multe, marunte...
|
Re: Ford SIERRA MK1
Pregatire de face-lift si engine swap: am achizitionat elementele exterioare tip Ghia, 4 jante Dotz Daytona Dark, 15" 7J ET40, usi si aripi fata necorodate, si in curand vreau un interior complet model 92-93, alte achizitii: oglinzi electrice, modulul de geamuri electrice.
Cat despre motor, una bucata 2.9i V6 145CP/235Nm tip BRG(model fara debitmetre) sau in cazul fericit, daca prind vreun BOA, il dau pe asta, si mai pun ceva si iau BOA-ul (2.9i V6 24v, 195CP...) |
Bafta cu reconditionarea, o sa ai ceva de lucru ;)
|
Quote:
|
BOA, repet, nu BOB. el de 195CP nu cel de 210. Oricum, mersi.
|
Quote:
oricum BOB se poate pune si pe instalatia de BOA,sau se poate folosi instalatia de BOB si se face bypass pt PATS. si oricum bob cu admisia variabila si axele mai agresive oricum e ca si putere si cuplu peste BOA. dar daca nu vrei nu te pot forta:) |
sal,am vzt ca t pricepi...am un ford sierra'90 DOHC 2.0 L carburatie,nu mai da scanteie...am schimbat cititorul de la volanta,bobina....
nu stiu ce sa-i mai fac ...la service nu au tester pt el ca e prea vechi si mi-au zis din presupuse ca ar fi calculatorul,daca stii unde pot gasi,codul lui este 88BB-12A297-AD,AST. UN RASPUNS AICI SAU PE ID DE MESS julika_ggl SAU LA TEL 0732.230.013 |
BOB nu intra in preferinte avand in vedere ce am ales pt SIERRA. Schema era sa am un BOA, trecut pe carburator, un Edelbrock cu 4 corpuri si CNC presurizata, ajutat bineinteles de un compresor. Din diverse motive, am optat pt modificarea unui N4A. La un montaj "nesimtit" al turbinei (fara alte pistoane, fara flansa de decomprimare,practic motor stoc echipat cu turbina), un Garret T25, masina a reactionat teribil, la un boost de doar 0.6bar. Motorul va fi demontat bucata cu bucata, va primi pistoanele pt turbo, si bineinteles, voi pune pozele de la montaj, pe forum. Si uite asa de la V6 la batranul Pinto 4 linie 8 valve...cu turbo :)
|
bun ....
sa incepem cu dezavantaje motor boa trecut pe carburatie.la ture inalte distribuitorul nu va reusi sa dea scinteie stabila.doi-edelbrokul este renumit pt faptul ca se decalibreaza frecvent si in permanenta trebuie setat.o injectie secventiala aftermaket si edis(electronic distibutorless induction sistem)efectiv bat la fund orice carburator in jdemii de camere. iar varianta de motor stoc cu t25 ,care fie vb intre noi e o turbina mica,o sa iti dea numai batai de cap-intercooler,pistoane forjate(asta daca te gindesti sa ai un motor fiabil)traseu de uleipt turbo,radiator pt uleiul care iesa din turbo plus muulte alte probleme pe care cred ca le-ai luat deja in calcul si esti constient de ele..... distractie placuta la reasamblat motoru:) |
Quote:
Iar despre faza cu injectia bate carburatorul . . . e discutabil rau . . . oricum nu vad nici un farmec sa faci implant de tehnologie moderna pe masina clasica . . . mai bine cumperi una noua direct . . . |
are legatura.pipa e ceea ce americanii numesc dizzy efect.adica la ture inalte intervalul dintre scintei este din ce in ce mai micsi in felul acesta scinteia nu mai are aceeasi intensitate si stabilitate.asta era legatura......
|
Corect . . . dar din cate stiu eu motoarele astea nu au distribuitor . . . d'asta intrebam
Si chiar daca au dezavantajul nu este acelasi si pe injectie si pe carburatie ? |
Quote:
|
aici nu ne intelegeam . . .eu ma refeream sa pastrezi aprinderea digitala si sa treci doar alimentarea pe carburator ;)
|
Ok, hai sa o luam usor. Un astfel de V6, are pierdere de cuplu dupa o valoare de aproximativ 6000rpm, deci n-ai ce cauta mai sus, decat daca ai axe cu came sport, iar valoarea de 6000rpm, nu e ridicata deloc, sunt motoare cu ruptor pe contacte platinate, cu corectie vacuumatica, de fac fata cu succes unor turatii de 7500-8000rpm in sarcina.
Alaturi de o bobina de inductie mai zdravana, cu niste fise cu rezistivitate scazuta (Bougie-Cord spre exemplu), daca ai un ruptor clasic, cu corectie vacuumatica(in urma vacuumului aplicat, suprapune platinele, marind sectiunea prin care trece curentul, deci rezistivitate mai mic a "platinelor") nu ai treaba la acest capitol. Cat despre SOHC Pinto turbo, durerea nu o reprezinta componentele. Pistoane forjate produc cei de la Accralite, am posibilitatea sa fac rost de asa ceva. Ulei pt turbina: o reductie tip modina rezolva pb. Singura durere de cap, e ca din momentul in care turbina a inceput sa bage, e nevoie de o alta "harta" pt calculator. Si aici e cam nasol, nu am idee ce soft sa folosesc, si mai ales cine poate sa rescrie un EEC IV. |
| All times are GMT +2. The time now is 16:52. |
- Copyright 2026 4Tuning