Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Un nou concurs pe 4tuning.ro (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/702-concurs-4tuning-ro.html)

ZoliaT 13-03-04 22:40

Un nou concurs pe 4tuning.ro

1 Attachment(s)
Al doilea concurs pe care il lansam in afara celui de la rubrica de motoare.

Voi adauga si o poza si veti avea 3 zile la dispozitie pentru a ghici masina de care e vorba.

Bineinteles premiul nu se acorda daca cel care ghiceste este propietarul.

Turbo110 13-03-04 22:41

:D

RX8

Hondarul 13-03-04 22:52

Nimic mai corect !!!!!!!!!!!

Chiar RX8 !!!!!!!!! Frumoasa masinutza...
:lol: :lol: :lol:

alex_maxx 13-03-04 23:55

:yikes: :yikes: :yikes: RX8!!!

Marian20 14-03-04 09:25

1 Attachment(s)
mndeah... raspunsul meu se afla in poza...

catalin rs4 14-03-04 16:38

:D marian..este castigatorul... 8)

ZoliaT 14-03-04 23:39

15 Attachment(s)
Daca esti atent cata castigatorul este Turbo110. Il rog sa ma contacteze pentru a ridica premiul.

Si acum sa adaugam si restul pozelor nu ?

catalin rs4 14-03-04 23:56

:lol: :lol: :lol: bine eu stiam..cai..rx-8...dar mai fost lene..sa scriu..ca stau si prea departe...ca sa vin sami ridic..premiul.. :D :D

EvLSant0S 16-03-04 18:46

:))))) ar fi fost ceva:PP sa vi din germania pan` aici sa iei premiu si sa pleci:)

BogdanCMS 17-03-04 12:57

Pan si turometru' ala are farmecul lui, cu 2 linii roshii! :twisted: De curiozitate,stie cineva cam cat e o bijuterie d-asta (pretz CIP/DDP)?Pt Romania vorbesc,ca pt State stiu,cam 31.000$.Face omu' ce face shi ishi ia RX-8.Sa-i traiasca,la mai mare!

IS 18 BOG 17-03-04 13:14

RX 8

mai bine pune masini din astea mai uzuale
si pana la urma cine a castigat concursul !!??

Turbo110 17-03-04 15:43

La-s ca e RX-8 dar mai este si versiunea mazda speed de 250 CP !

alex_maxx 17-03-04 21:55

..super marfa masina.....eu am auzit k ar avea un singur cilindru care nu stiu cum se invarte..stie cineva mai multe despre chestia asta ..

P.S: castigatorul este Turbo110 :peace:

B12ZMD 18-03-04 12:17

pai ZoliaT, doar atat ? nu ne mai provoci si la altceva ? :cry:

Turbo110 18-03-04 14:09

Motorul rotativ este, principial, un motor obisnuit, exact ca cel de pe masina dvs., dar constructia si functionarea lui este complet diferita de cea a motorului conventional.

Intr-un motor cu piston, acelasi volum (cilindrul), face pe rand 4 operatii diferite: admisia, compresia, aprinderea si evacuarea. Intr-un motor rotativ, toate aceste operatii sunt facute in paralel, fiecare in camere ei, datorita variatiei de volum a camerei, determinata de rotirea rotorului.

Exact ca un motor cu piston, motorul rotativ foloseste puterea dezvoltata de arderea amestecului aer-combustibil. Intr-un motor cu piston, presiunea dezvoltata de arderea combustibilului, forteaza miscarea oscilatorie a pistonului, care este transformata in miscare de rotatie de arborele cotit. La motorul rotativ, presiunea de combustie, este dezvoltata intre camera, intre rotor si peretele cilindrului, determinand rotirea acestuia. Rotorul urmeaza o cale ce seamana cu ceva creat cu un spirograf. Aceasta traiectorie ii permite rotorului sa mentina un contact permanent cu peretii cilindrului, creand 3 camere separate, al caror volum se modifica in timpul unei rotatii complete a motorului. Aceasta modificare de volum, aduce aer si combustibil in motor, il comprima, utilizeaza energia gazelor si in final le evacueaza.

Motorul rotativ, are de asemenea, exact ca un motor cu piston, nevoie de un sistem de alimentare si de unul de aprindere.

Motorul rotativ a fost inventat de Dr. Felix Wankel in 1924, primul brevet fiind obtinut in 1929 (DRP 507 584). Din acest motiv, acest motor mai este numit si Motor Wankel sau Motor Rotativ Wankel.

P.s Acest articol este luat de pe site'ul www.autostop.home.ro !

All times are GMT +2. The time now is 12:02.

- Copyright 2026 4Tuning