![]() |
Espero sau Cielo ?
dupa cum spune si numele topicului...haideti sa facem un sondaj sa vedem ce pareri si ce diferetze se fac intre cele doua tipuri de masini si anume ESPERO sau CIELO?
incep eu primul , fiind si posesor de espero 1,8 CD(ABS) korea , NU vreau sa dezamagesc nici un posesor de cielo , dar dupa parerea mea espero este si va ramane o masina de lux si asta facand posibil : comfortul , sigurantaza 4 stele + , super spatioasa , iar motorizare foarte buna garantat de Daewoo pana la 500.000 km !!! acum va las si pe voi....:D |
Re: Espero sau Cielo ?
2 Attachment(s)
unpik de inspiratie!
|
Sper ca nu o sa se intample la fel ca pe topicul "Cielo sau Logan"....
Ajunge si Cielo la 500.000 km. Sunt multe ca dovedesc asta. |
;)))) da da interesant topic cielo si logan :P
|
pai eu zic clar Espero! dar nu le poti compara, sunt clase diferite... si de motorizare, si de lux si de tot...
neah, logan vs. cielo era altceva :D acolo era deja ura, aici sa zicem ca e colegialitate... tot intre posesori daewoo |
Quote:
|
consum mai mic? cu cat, 0,5-1%? si asta la motorul dohc de 1.5, ca la cel de 1.8 cred ca e un consum mai optim. motoarele de 1.5 consuma mult pe masinile noastre fiindca sunt prea mici, au o putere prea mica pt masa masinii.
eu zic ca merita +1% la consum pt siguranta mai buna, confort mai bun si ceva putere in plus. i-as da un minus la espero pt aspect, mie nu prea imi plac... dar asta tine de gusturi, nu de calitate sau performante :) |
Totusi, in ciuda consumului mai mare Espero compenseaza prin confort si siguranta. Fiecare are avatajul si dezavantajul ei. Daca stai sa studiezi atent fiecare masina d.p.d.v. tehnic si estetic sigur o sa faci o alegere buna (pentru tine). Succes ;)
|
da snappy ai dreptate :)
|
eu zic k fiecare cand isi achizitioneaza o masina...trebuie sa aiba k scop anumite aspecte si performante care vrea sa le atinga , sau doar sa aspire la ele!! eu dupa parerea mea...diferenta dintre cele doua tipuri de masini le se fac prin dotarile care au fost introduse mai tarziu pe espero , ci anume : ABS , air bag , tapitzerie piele ,oglinzi electrice, scaune electrice (incalzite) motorizare mai avansata(1.5 DOHC16v ,1.8 OHC 2.0 OHC), 4stele + siguranta...concurand cu SAB-ul si Volvo!!! asta dupa parerea mea a avut atractie la public pt k s-au explorat foarte multe exemplare cu motoare 2.0 full option care pt vreamea aceea prin anii 96,97,98 etc...si era considerata limuzina cu 4stele, si nu de romanii nostrii , ci de cei exigeti in alegerea unui autoturism ca nemtzi!
iar legat de Cielo...si anume asa zisul Nexia !!! au fost exporate destule exemplare (optional ABS si airbag) , dar nu se compara cu numarul celor care au ales espero!8) !!! si tutosi la ora actuala in Romania sunt cu mult mai multe Cielo decat espero...asta e treaba si alegerea fiecaruia, dar eu tot pe ESPERO optez!8)....pareri? |
pareri.... sunt mai multe fiindca cielo inca se mai fabrica si in Romania, pe cand Espero nu se mai fabrica de prin '98-'99 (parca) si la noi nu s-a produs niciodata. Espero, noi, erau mai scumpe decat Cielo. cred ca asta iti raspunde la intrebare.
4 stele Ncap??? nu prea cred... pe saracu' Cielo nici macar nu l-au pus la teste :lol: |
eu aveam de gand sa imi iau espero prima data si daca voi face vreodata rost de $ mai multi sa pot tine 2 masini tot imi voi lua espero:D,este mai spatioasa,e un pik mai ciudata la forma(dar mie tot imi place),are oglinzi electrice incalzite si vestita cotiera centrala fatza(multi posesori de cielo cauta asa ceva).....si multe alte chestii in plus fatza de cielo,toata lumea zicea cand am vrut sa imi iau espero k se da la consum dar cica merita cel putin alea de 1.8...sunt super,k motorizare garantata si cielo stiu ca are nush cate sute de mii....in concluzie k posesor de cielo imi doresc si un espero(am vazut in germania pe site www.mobile.de sau www.auto.de)k nu sunt scumpe la fel la nexia si ma gandeam eu la un espero cu motor de 2.0,cu ABS,airbag si modelul acela LUXUS.....
|
Quote:
|
si acum o intrebare care pe mine ma depaseste:shock: : cum se face k un espero cu fabricatie korea este mai ieftin decat un cielo fabricat in aceeasi perioada??? avand in vedere k arata impecabil amandoua , au aproape acelasi numar de km , iar k dotari in plus fata de cielo, espero dispune pe masina respectiva de : ABS , full electric (geamuri , oglinzi , faruri)...fapt pt care cielo dispune doar de geamurile electrice..:shock:...asta n-am sa inteleg niciodata cum sa fac diferentele astea de preturi...cand defapt ar trebuii sa fie mult mai multe espero decat cielo, tinand cont de preturile din ziua de azi..!!! acum nu luam in considerere pretul care il are un Cielo executive la ora actuala , ci doar de cele fabricate inainte de 2000...cele cu lot de korea....95, 96, 97, 98 , 99
sugestii? |
Parere mea este ca lumea cam fuge de espero (stii cum e romanul)...aude ca intretinerea este scumpa, ca se gasesc greu piese, aude ca rupe la consum. Si acum ha sa fim ,,seriosi": acel cielo are si el faruri electrice.
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:58. |
- Copyright 2026 4Tuning