![]() |
Meet Jakob The Hot Rod
11 Attachment(s)
https://forum.4tuning.ro/imagehosting...481e67f105.jpg
Meet Jakob The Hot Rod Volvo va prezenta un hot-rod construit manual, care va fi cu siguranta vedeta muzeului Volvo din Gotegorg. Masina se inspira din primul Volvo construit vreodata, modelul OV4, care "a vazut lumina zilei" la 14 aprilie 1927. Constructorul lui Jakob este Leif Tufvesson, a carui companie, Caresto, a inceput sa lucreze la model inca din 2005. Batranul OV4 a fost studiat in detaliu, si apoi reinterpretat de Leif, pentru a se potrivi cumva cu tendintele zilelor noastre. Odata cu hot rod-ul Jakob, Volvo aniverseaza 81 de ani de cand OV4 a parasit portile fabricii. Capota, parbrizul si grila radiatorului au ramas fidele originalului, iar caroseria e construita manual din panouri de aluminiu. In acest sens, s-au folosit chiar si uneltele anilor '20, ciocanul si "roata englezeasca". Jakob este totusi mai mic decat strabunicul OV4, si poate transporta doar doi pasageri. Are roti enorme de hot rod si un spate pe masura. Tehnologia moderna si-a facut discret loc, Jakob avand un sasiu din fibra de carbon si cauciucuri speciale sculptate cu logo-ul Volvo. Inima oricarui hot rod este fara indoiala motorul. Jakob e propulsat de un propulsor cu cinci cilindri Volvo T5, pe etanol. Acesta e dotat cu o turbina, care rotunjeste numarul cailor putere la 265 CP si cuplul maxim la 370 Nm. Cutia de viteze este una M90 manuala in cinci trepte. |
Re: Meet Jakob The Hot Rod
frumos frumos, n`ai ce zice.
|
Nu ai ce sa comentezi!!! E construita perfect de la motor(265CP la o caroserie super usoara) pana la orice detaliu.
|
superb proiect.................am ramas masca
|
Multa tehnologie dar fara farmec......imi plac discurile de frana sunt smechere rau de tot!!Oricum se vede..multa munca!!
|
frumoaa da simpla rau asha da se vede k sa lucrat mult timp la ea
|
e ceva sa stii k masina ta e singura din lume chiar dak trebuie sa cheltuiesti cateva mil de dolari :D
|
Da super smechera nasina!
Oare ce fel sor uita politaii nostri daca iesi cu una de asta pe strada:D |
nu ai ce zice..Hot Rod.
|
Quote:
|
Quote:
|
mortala.... interiorul, motorul si cauciucurile alea sunt superbe
|
suuperb:D:D nai ce comenta...
|
imi place.....(ar fi trebuit ca numele threat-ului sa fie ceva de genu: <inapoi la origini>)...
nu prea imi place geamantanu ala din fatza...(o fi pe post de potrbagaj :lol::lol:) |
e bestiala, superba.... un clasc agresiv :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:03. |
- Copyright 2026 4Tuning