![]() |
Motor cu distributie variabila continua
Probabil ca putini dintre voi stiti ca in anii 80 la uzinele dacia a fost dezvoltat un motor de dacia de 1.4 cu un sistem de distributie variabila continua.
Acest motor a fost perfectionat continuu pana s-a ajuns la urmatoarele performante: Consum in ciclu urban de 7 l / 100 km extraurban 5 %. Masina echipata cu motorul respectiv demara fara probleme de la 40 km/h in treapta 5 si atingea 180 km.h din pacate odata cu venirea francezilor masina a ajuns la gunoi si inginerii care au inventat si perfectionat masina sunt acum angajati pe la aprovizionare, personal etc. etc etc. am vb cu doi dintre inginerii care au creeat acest motor si mi-au pus la dispozitie tot know how -ul necesar recreerii sistemului de distributie variabila. Ma gandesc doar la ce performante ar putea avea acest motor cu o cilindree de 1.6 si un carburator performant. Am sa incerc sa reconstitui planurile originale ale acestui sistem si sa vedem ce posibilitati avem sa refacem motorul respectiv. |
vreau sa ma implic si eu in proiect si sa ajut cum pot da-mi PM daca esti interesat
|
admisia variabila consta in timpul si distanta de deschidere a supapelor in functie de turatie,asta insemnand ca pe dacie a fost admisie hidraulica?sau cum D-zeu?mai citisem de un ax cu came cu 2 profile.oricum,kestia asta e folosita pe motoarele mai noi.
m-as bucura sa descrii mai detaliat in ce consta variabilitatea admisiei in cazul de fata si aplicatiile pe care le-ai putea face.....daca nu e secret:D! |
o sa postez aici planurile exacte dupa ce reusesc sa se pun cap la cap.
|
bei ford daca ai nevoie de un cretin sa te incurce la treaba cand o sa te ocupi de faut motoru asta da un semn pe acilea si te contact eu
|
asta este un proiect pentru la iarna . . . cand nu o sa avem nimic de facut pe afara . . .oricum o sa fie si motoru asta si motoru meu de la opel in lucru atunci.
|
ford dar sper sa faci motorul asta jmecher fara bere.... ca sa si mearga :))
|
da ce motor am facut noi care n-a mers?
sau a avut probleme? si te asigur ca la toate s-a baut , mai bine zis s-a turnat, bere gramada!!! :lol: |
| All times are GMT +2. The time now is 14:03. |
- Copyright 2026 4Tuning