Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cluj (https://forum.4tuning.ro/37-cluj.html)
-   -   Taxe japoneze (https://forum.4tuning.ro/37-cluj/68184-taxe-japoneze.html)

Jokerman170 21-02-08 18:50

Taxe japoneze

Salutare, ma gandeam sa cumpar o Honda CRX DOHC VTEC, am si gasit un om care se ocupa cu importarea lor de prin vest. Mi-a zis ca taxa de inmatriculare e de aprox 200 si ceva de euro ca pe un motor normal de 1.6. Totul e bine pana acum, azi am vb cu un cunoscut care se ocupa de masini si mi-a zis ca pt masini japoneze se platesc vama (~2000 euro) ne fiind de fabricatzie din UE.

Intrebarea mea: Taxele sunt reale si intradevar asa, si chiar trebuie platit vama pt masina? Eu ma gandeam ca vama se plateste doar odata cand o aduci prima oara in europa.

Va astept raspunsurile cat mai repede, si daca se poate cat mai informative!

P.S. Daca intradevar exista aceasta vama uriasa care dubleaza pretul masinii credetzi ca un Golf 3 ar fi o optiune buna ca plan B?

Va multzumesc, Joker

fiat500 21-02-08 23:16

Re: Taxe japoneze

taxa o platesti oricat de veche e masina din moment ce tu faci import...dar daca o aduci pe firma iti poti recupera banii

http://info.autoraid.ro/calculator~t...din-impor.html

sfigmo 22-02-08 06:35

1. Indiferent de tara unde a fost fabricata masina, daca ea a fost in prealabil inmatriculata in UE nu se mai plateste vama. Platesti doar taxa aia de prima inmatriculare. Daca aduci o masina dintr-o tara NON-UE, ai de platit 10% vama si TVA din suma trecuta pe contractul de vanzare-cumparare.
2. Golf 3 nu mi se pare alternativa ideala pentru a inlocui un CRX... Depinde insa ce iti doresti de la masina pt ca in viziunea mea, sincer, un CRX nu iti va da niciodata ceea ce iti ofera un Golf 3 (confort si liniste), iar un Golf 3 nu va fi NICIODATA un CRX...

sandrei 22-02-08 12:26

Nu platesti nici o vama ,daca masina a mai fost inmatriculata in UE ,platesti doar taxa de prima inmatriculare,care de altfel e o taxa ilegala :D . CRX-ul e parfum :X:X:X:

tekno 22-02-08 12:54

ia-ti r8, uita ce fain e :))

Jokerman170 23-02-08 16:57

Ms pt info, stiu k g3 nu prea are in comun cu crx, dar am un buget de 3000 euro si as dori o masina cu motor mic ~1600 si cu putere cat mai mare :P Parintzii au zis k crx-u e prea vechi si ca nu dau bani pt fier vechi :D mie imi palce si golfu, ma gandeam poate sa cumpar un GTI cu cel mai mic motor disponibil, dar nu stiu alte masini care se incadreaza in criteriile astea

daca mi-atzi putea inca spune ceva masinii :p

p.s. inradevar r8 e bestial, dar as prefera un Supra in loc sau un rx7 :D

AK-ZER 23-02-08 21:26

Quote:

Originally Posted by Jokerman170 (Post 1378455)
Ms pt info, stiu k g3 nu prea are in comun cu crx, dar am un buget de 3000 euro si as dori o masina cu motor mic ~1600 si cu putere cat mai mare :P Parintzii au zis k crx-u e prea vechi si ca nu dau bani pt fier vechi :D mie imi palce si golfu, ma gandeam poate sa cumpar un GTI cu cel mai mic motor disponibil, dar nu stiu alte masini care se incadreaza in criteriile astea

daca mi-atzi putea inca spune ceva masinii :p

p.s. inradevar r8 e bestial, dar as prefera un Supra in loc sau un rx7 :D

niste alternative pt CRX ar fi civic Mk4, Mk5:lol: (ceva mai scumpa) sau poate un polo g40 daca vrei vw.. ar mai fi ceva frantuzoaice dragute.. in zona asta.. depinde si unde vrei sa ai "putere mare"

CJ-01-WOB 25-02-08 02:52

3 mii euro ? golf 3 Gti ? 1.6 ?
:oops:

ia un matiz.
costurile de dupa , pt intretinere o sa te lase se iti permiti o haina si un suc pe langa benzina.

Jokerman170 25-02-08 15:25

Quote:

Originally Posted by CJ-01-WOB (Post 1381344)
3 mii euro ? golf 3 Gti ? 1.6 ?
:oops:

ia un matiz.
costurile de dupa , pt intretinere o sa te lase se iti permiti o haina si un suc pe langa benzina.

mai bine as pune un motor pe un carucior de cumparaturi decat un matiz :))))

nush poate is eu prost dar asa stiu GTi la golf 3 e minim 2000cc, iar 1600 si 1800 e GT fara "i"

aldoadabass_wrs 26-02-08 12:04

Quote:

Originally Posted by Jokerman170 (Post 1382206)

...stiu GTi ...... 1600 si 1800 e GT fara "i"

ala e doar body kit-ul...pe 18/16....
parerea mea cauta gti mk2 e 18 ;) si te incadrezi in suma....3000

Jokerman170 26-02-08 20:21

Quote:

Originally Posted by aldoadabass_wrs (Post 1384111)
ala e doar body kit-ul...pe 18/16....
parerea mea cauta gti mk2 e 18 ;) si te incadrezi in suma....3000

imi trei unu mai nou, altfel as cumpara crx

Eagle_flyaway 11-04-08 10:03

la suma pe care o ai tu nu se renteaza importarea unei masini de afara chiar daca e deja inmatriculata in UE, cel putin deocamdata .... poate dupa ce vor reduce taxa de prima inmatriculare ca de scos se incapatineaza sa n-o scoata ....
cauta-ti ceva pe aici care sa-ti placa ca design si motor 1.6 sa aiba cat de cat vlaga si sa nu consume mult .... vb aia sa poti iesi si la un suc :twisted:

Tomy 09-05-08 21:58

se poate inchide threadul...sa rezolvat deja problema cu masina:D

All times are GMT +2. The time now is 09:08.

- Copyright 2026 4Tuning