Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Blow off valves (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/67207-blow-off-valves.html)

ilario 14-02-08 21:27

Blow off valves

Mareste puterea la masina Blow of valves ??? nu ma pricep prea bine. lamuritima si pe mine va rog:???:

tzatzichi 14-02-08 22:25

Re: Blow off valves

cica nu prea ;)

**COSMIN** 15-02-08 08:47

Blow of valve sau mai pe scurt BOW are rolul de a elimina presiunea care nu este necesara turbosuflantei. BOW se foloseste numai la masinile cu TURBO. acestea sunt "un accesoriu" de care ai nevoie la o masina turbo, pentru a functiona corect turbosuflanta.

shadowro 15-02-08 09:55

din cate stiu eu nu e un accesoriu absolut necesar. cred ca motorul poate functiona si fara el in schimb prezenta lui mareste simtitor viata turbinei eliberand presiunea , astfel netinand turbina in sarcina cand nu e necesar acest lucru. sub nici o forma nu se castiga nici un fel de cal , magar sau catar .... mai bine zis .. castigul e pe termen lung , adica face tot posibilul ca magarii care ii ai sa moara mai greu :)

blow of valve ... bov .. nu bow .. zic eu :P

Lucian 15-02-08 12:25

Quote:

Originally Posted by **COSMIN** (Post 1358361)
Blow of valve sau mai pe scurt BOW are rolul de a elimina presiunea care nu este necesara turbosuflantei. BOW se foloseste numai la masinile cu TURBO. acestea sunt "un accesoriu" de care ai nevoie la o masina turbo, pentru a functiona corect turbosuflanta.

Te-ai gandit vreodata ca e posibil ca pe acest forum sa existe cineva care spre deosebire de tine stie exact ce e un BOV (nu BOW) , la ce foloseste el si ca ar rade copios de tine ? Daca tot ai acces la internet de ce nu citesti si apoi sa vorbesti ? Deci prescurtarea e BOV , turbina functioneaza corect si fara si e aplicabil masinilor turbo - benzina ! Nu turbo in general !

Lucian 15-02-08 12:26

Quote:

Originally Posted by ilario (Post 1357772)
Mareste puterea la masina Blow of valves ??? nu ma pricep prea bine. lamuritima si pe mine va rog:???:

Nu mareste puterea ci scade lagul !

B11EAU 15-02-08 14:46

Luci te contrazic... Exista aplicatii BOV si pentru diesel!! Vin cu un kit de electronica in plus... Dar in conditiile in care turbina de diesel are geometrie variabila nu ajuta cu nimic, ba chiar strica!

B11EAU 15-02-08 14:48

Quote:

Originally Posted by ilario (Post 1357772)

Vezi ca exista deja un topic pe aceasta tema la "sisteme turbo si nos"...

Big_85 15-02-08 17:26

dar merge BOV si pe motoarele echipate cu kompressor?

Big_85 15-02-08 17:28

si dak merge unde anume se monteaza si cum?

B11EAU 15-02-08 18:19

Quote:

Originally Posted by Big_85 (Post 1359410)
dar merge BOV si pe motoarele echipate cu kompressor?

Nu merge!!! Daca ai fi citit un pic despre rolul ei ti-ai fi dat seama si de ce!

ilario 16-02-08 20:48

deci la ori ce masina cu turbo compresor (benzina) are si blow of valves?

**COSMIN** 17-02-08 11:24

Quote:

Originally Posted by Lucian (Post 1358751)
Te-ai gandit vreodata ca e posibil ca pe acest forum sa existe cineva care spre deosebire de tine stie exact ce e un BOV (nu BOW) , la ce foloseste el si ca ar rade copios de tine ? Daca tot ai acces la internet de ce nu citesti si apoi sa vorbesti ? Deci prescurtarea e BOV , turbina functioneaza corect si fara si e aplicabil masinilor turbo - benzina ! Nu turbo in general !

oke. imi cer scuze, greseala mea !!. dar voi astia mai vechi tare ingamfati sunteti. cum greseste cineva cum va dati mari fitze de mari cunoscatori. in loc sa va impartasiti cunostintele cu ceilalti va credeti mai presus.:rolleyes2

Lucian 17-02-08 15:16

Numele meu e Lucian nu Google si nu am nici o obligatie sa te invat pe tine principiul de functionare al unor echipamente - piese. La fel cum nici tu nu aveai nici o obligatie sa faci pe interesantul pe aici. Daca intrebai ti se raspundea frumos. Dar faci afirmatii si atunci ...

P.S. Pur si simplu Street Racers ? :)))

Lucian 17-02-08 15:18

Quote:

Originally Posted by B11EAU (Post 1359085)
Luci te contrazic... Exista aplicatii BOV si pentru diesel!! Vin cu un kit de electronica in plus... Dar in conditiile in care turbina de diesel are geometrie variabila nu ajuta cu nimic, ba chiar strica!

Te contrazic si eu atunci :twisted:
Tu faci referire la un sistem surogat de bov . Cel de diesel de care vb ... are un fratior care se pune si pe motoarele aspirate. Ambii frati au doar un rol ... sunet similar bov-urilor .

All times are GMT +2. The time now is 10:52.

- Copyright 2026 4Tuning