Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Remat / Casat (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/66698-remat-casat.html)

VaLeX 11-02-08 11:52

Remat / Casat

daca vrei sa duci la masina [dacie din '87] la remat/ casat ...cat iei pe ea?

si banii care ti'i da , trebuie sa ii folosesti pt o masina noua ? sau poti lua doar banii ... ?

cateva nelamuriri..sper sa ma ajutati sa ies din ceata :rolleyes2

Geo_ZGA 12-02-08 12:08

Re: Remat / Casat

Daca vrei acele "zeci de milioane" (eu am luat 30 in 2006, acum nu stiu cat se mai da) din programul Rabla, e obligatoriu sa iei o masina NOUA, iar acei bani sa faca parte din plata ei. Primesti un "bon" de la remat cu care te duci la dealer-ul cu care ai vorbit. Trebuie sa vezi ce dealeri participa la program si sa vorbesti cu ei din timp daca au mai au locuri. Pe dealerii Dacia a fost omor, lumea s-a calcat in picioare... si cu spaga si fara spaga :lol:. Eu am luat un Cielo, nu am avut nici o problema. Nu mai retin exact procedura, tot ce stiu este ca trebuie sa fi proprietarul ambelor masini - si cea veche care se caseaza, si cea noua, pe care vrei sa o cumperi sa fie pe numele tau. asta inseamna ca masina noua nu o poti lua in leasing (unde proprietar este societatea de leasing, nu tu). O poti aduce si tractata, nu e obligatoriu sa mearga, doar sa aiba motorul, cutia, caroseria si directia pe ea. pt mai multe detalii, cauta pe net (google) legea care reglementeaza programul asta...
daca vrei doar banii, atunci nu ai nici o treaba cu programul rabla. te duci la un remat cu ea si ei iti dau X lei/kg... oricum f putini, cam in jur de 3-4 milioane cred (ca or fi mai multi... nu stiu sigur, dar nu mare diferenta).

valib 13-02-08 00:27

- pentru programul rabla, masina trebuie sa fie inmatriculata cu actele la zi, si trebuie sa fii proprietar de 5ani. Trebuie sa o duci pe roti la remat (adica functionala).

- daca o duci asa intreaga, fara sa ai pretentia de a participa la programul rabla...o sa primesti 1.000lei vechi / kg (sau 3.500lei vechi/kg(sau cat o fi fierul vechi) daca desfaci masina si o tai macar in 2 bucati. Masina desfacuta = fara geamuri, fara roti, fara scaune, fara tapiterie, fara baterie). O sa primesti seria sasiului inapoi + o hartie cum ca ai dus masina la remat, te duci cu aceasta serie + numerele masinii + alte acte necesare pentru a radia masina.

Geo_ZGA 13-02-08 08:12

Quote:

Originally Posted by valib (Post 1353415)
- pentru programul rabla, masina trebuie sa fie inmatriculata cu actele la zi, si trebuie sa fii proprietar de 5ani. Trebuie sa o duci pe roti la remat (adica functionala).

Inmatriculata da... dar NU trebuie sa fi proprietar de minim 5 ani si NU trebuie sa o duci pe roti la Remat (adica functionala). Astea sunt niste tampenii inventate si raspandite aiurea... asa auzisem si eu acum 2 ani, cand am casat-o pe a mea.... aiurea, eu eram cu ea inmatriculata pe numele meu de vre-un an. Erau oameni la Remat cu ele tractate sau aduse pe rampa... si da, a fost unul care a impins-o :lol: (vreo 2 km cred).
Asa ca nu mai dati sfaturi in necunstinta de cauza, sau din auzite...

All times are GMT +2. The time now is 00:27.

- Copyright 2026 4Tuning