![]() |
Dacia 1310
13 Attachment(s)
Aceasta este masinuta mea pe care din pacate o voi conduce numai din vara, in primul rand ca nu am carnetul inca (va rog sa nu radeti de mine) si in al doilea rand ca inca ii in posesia lui taicameo care acum isi cauta alta masina. Totul ii stoc la ea , a avut un sistem audio destul de bun 2 difuzoare sony xpload in usile din fata si doua difuzoare pioneer de 20 cm in spate si casetofon pioneer da care sa ars si a fost inlocuit cu un radio original de dacie care sincer sa fiu ii jalnic.Masinuta merge bine, o conduc aproape in fiecare weekend cam 20 km cand mergem la tara dar are niste probleme la directie, trebuiesc inlocuite cam toate bucsile dar in rest ii in stare perfecta.Nu prea am planuri sa ii fac modificari majore la exterior, numai niste jante daca gasesc ceva sa se potriveasca bine, este vopsita de un an si arata f bine, dar asi cam vrea sa ii fac niste modificari la partea tehnica si sincer nu prea stiu ce sai fac, sper k puteti sami dati niste sfaturi si va rog fara mistouri de genu numai majorii au voie aici k sa stiti ca is foarte interesat de tuning, momentan am un moped de 49 cc la care iam pus motor de 84 cc, carburator, filtrul de aer si niste leduri sa arate bine!
|
Re: Dacia 1310
salut.mai intai aduo mai aproape de strazi(garda la sol micsorata)si la motor cam cat vrei sa scoti din el sau vrei altceva(un motor mai mare)?
|
Pai pentru inceput asi vrea sa scot cat pot de mult din motorul normal dar sincer nu prea stiu ce sa fac! Sa incep sa modific un motor stoc sau sa pun un alt motor si sal modific dupa un timp pe acela.Cam care ar fi sfaturile tale?
|
pai ce motor ai pe ea?ca din poze vad ca ai bord dinala mai vechi dar fata ai de cn3 parca.daca ai1.4 ai putea sa scoti ceva din asta.
|
si vrei sa strangi idei pana la anu cand iti iei tu permisul si cand va fii masina ta ? :) hai sa-ti dau si niste idei.. aranjeaza-i bara aia pe fata sa vina si ea bine, ca sta cam cocosata... schimba-i manerele la usi, cu unele negre si pana atunci strange bani de jante. mai pune-i niste folii pe geamuri, las-o mai jos, tine-o curata si atat.. nu se merita cu spoilere si nebunii ca in nfs.. parerea mea.. daca vrei sa o faci sa fuga.. mai bine stai cuminte.. ai de bagat o gramada bani si vad ca nici nu prea te pricepi... asa ca stai bland.. daca vrei fuga ia-ti altceva..
|
4 Attachment(s)
Da motorul e de 1.4.Si enigma eu nici nu vreau sa ii pun spoilere si dinalea k sincer nici nu imi prea place cum arata.Singurele lucruri care vreau sa i le fac la exterior sunt niste jante cum am vazut pe WRC da chestia naspa i k is pe 4 frezoane niste stopuri vopsite si ce mia mai placut o fost eleronul ala pentru luneta din spate ,niste folie pe geamuri(ms de sfat) coborata si cam atat.Si la partea tehnica nare nimic daca nu ma stiu ca ma invat si oricum daca stric ceva nui nici o problema ca mai am un motor de rezerva, 2 cutii de viteza, electromotoare vreo 5 ca taikmeo se ocupa cu asa ceva , mai am o pompa de frana cu dublu circuit 4 arcuri care le pot taia si o gramada de piese in stare perfecta, asa ca nam de ce sa imi fac grija!
|
la partea mecanik...sfatul meu...nu umbla!!!mai intai capata si u ceva experienta dupa ce iei permisul si apoi umblii la motor!!!(vezi cazul masinii SGM-experienta isi spune cuvantul cand e vorba de alergat):???:
la partea exterioara...aceleasi sfaturi k si ceilalti...ceva folie..niste jante(de dacie..dublate sau intoarse),stopuri...si ar arta bn...cat mai simplu e cuvantul!8) nu te lua dupa toti "tiunerii" din sb...am vazut o gramada de masini de le plangeai de mila in halul in care erau facute...cu flacari,cate 3 eleroane(care mai de care sa-l aibe mai mare)!!!:x app:masina e frumusik:-)!!!sa ai bafta!!!:D |
Am vazut SGM ii super tare masina si sincer nu crd k ajunge masina mea sa depaseasca vreun audi tt de curand.Si oricum nu ma apuc asa singur de nebun sa dau jos piese de pe masina, chem pe cineva care se pricepe sa ma ajute k am destule cunostinte care se pricep la mecanica.Da prima data ma ocup de coboratul masinii folii ,bordul si altele si dupaia ma apuc de motor, nu ma apuc dinainte sa stiu exact ce poate masina, oricum fuge destul d bine!
Si in sb nu prea sunt masini modificate cum trebuie sunt cateva calumea dar in rest numai unii care siau tras 2 dungi cu banda de izolat si numai chestii estetice dar la performante nu prea,si cum am mai zis nu ma pera atrage asa cva k daciile nu prea arata f bine cu spoilere bodychituri si dinalea |
eu vb de experienta ta k sofer!!!!
trebuie sa fi "copt" sa t apuci sa-ti modifici partea mecanica la masina... pt a fii in siguranta u si ceilalti participanti la trafic... |
ar putea sa se apuce si de partea mecanica dar sa`i faca lucruri care sa ajute motoru sa mearga mai bine ...cum ar fi alt sistem de racire,alte bujii,aprindere electronica si multe altele....si chiar si un ambreaj mai bun ...unul de break ca e mai mare ;)
|
Ms de sfatul cu ambreajul, asta chiar nam mai auzito.
Pt shorty oricum crezi ca ma apuc sa fac ca nebunu curse cu 100km/h prin oras si dinalea, nam unde pe traficul asta nebun din oras.Si nici nu prea am cu cine da nu am zis ca vreau sa fac o supermasina de 300 de cai putere si dinalea , vreau sa o fac sa mearga un pic mai repede si sa aive un pic de acceleratie mai buna.Sa se tina cad de cat dupa masinile din ziua de azi la drum lung ca eu cam fac distante mari cu masina ,si sa fie un pic mai energica ca te depasesc toti la drum lung. |
arata bn masinuta,ai grija de ea
bafta cu carnetul de soferi(si eu abia astept sa l iau). eu zic sa i scoti manerele de la usile din spate si ai grija sa nu dai in kici ca alti bafta |
stopuri clare gasesti la iony pe vasile aaron ciresica si terezian
|
8 Attachment(s)
Mersi VDAN si tie la fel! Mersi si tie Bassule, am fost intro zi la iony in terezian si nu aveau, o zis ca mai aduce dar nam mai trecut pe acolo, si oricum am stricat bani ca mi-am mai luat o Honda din germania, am pe cineva pe tir care sa mio aduca dar ii in concediu si numai prin 15 martie incepe lucru asa ca mai am un pic de asteptat, k vreau sai schimb la a mea sasiul, carburatorul mio facut niste fite, ce sa fac umblu si eu la ce am deocamdata, cateva luni pana imi fac carnetul ma descurc cu ce imi permite legea sa conduc! Niste poze mai clare cu masina si cu sistemul audio de care sunt foarte foarte incantat(pe telefon cred ca se aude mai bine)!
|
ce e frate casetofonu' ala d 20 d ani??:D:D..i-ai mai facut shi poza:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:05. |
- Copyright 2026 4Tuning