![]() |
Motor de Coupe pe Brava
Recent am achizitionat un Brava HGT.Nu l-am adus in tara inca si nici nu ma grabesc pana la 01.07:D.Stie cineva daca merge motorul de 4 cilindri 16v/Turbo de pe coupe transplantat cu usurinta sau trebuiesc modificari(mici,mari)?Va rog, daca stie careva, astept sfaturi pt. ca am gasit si un coupe si tare ma bate gandul sa fac un pocket Rocket turbo.
|
Re: Motor de Coupe pe Brava
Am vrut sa zic Bravo, dar nu prea conteaza...
|
Daca stii engleza bine,te pun in legatura cu un baiat din UK care a facut-o de mult ,....oricum mai sunt si altii...si oricum, prinderea si spatiul este cam acelasi de la hgt...ba chiar iti mai ramane si loc,hgt-ul avand 5 cilindri iar 16vt doar 4....in fata ,unde vin e turbina,iarasi ai mai mult loc decat la coupe...si daca nu te descurci cu radiatoarele,iti fac eu downpipe un pic mai "diform" :D ca sa duci turbina mai jos...insa cred ca vei renunta la radiatorul A/C si astfel vei putea duce mai in fata radiatorul de apa si intercoolerul (banuiesc ca nu-l vei pastra pe ala "side" ci vei pune un frontal serios)
Succes, |
Deci sa inteleg ca se poate face.Mi-ai zis ca prinderea este 'relativ' la fel.DE spatiu nu-mi facem probleme.Ma gandeam la suportii motor, daca or fi la fel.Pt. ca daca pica pe suporti, spatiu este suficient, daca nu ma incurc in cabluri electrice o sa iasa relativ usor.Ma ajuta mult daca ai vreun link catre o masina facuta asa.
|
sal nu montarea motorului e problema aia e partea simpla , tu vrei sa faci o adaptare si ar fi bine sa ai toata masina dupa care iei motoru ,ca e posibil sa pui motoru si sa te trezesti ca iti trebuie calculatorul pompa de benzina instalatie vacumuri evacuare etc . munca incepe abia dupa ce il urci sus se poate si i-ar sta foarte bine succes la transplant 8)
|
Eh,sper ca a luat in calcul din start toate accesoriile motorului...:)
In legatura cu imagini,nu prea vei gasi nimic detaliat decat in momentul in care le ceri in mod special proprietarului...:)..uite inca unul ,tot in uk > http://www.cardomain.com/ride/2501245 ,pe care poate deja l-ai vazut. |
Eu ma gandeam intocmai:iau coupeul cu totul.Am gasit unul la un pret bun.Lascarica am vz la poze ca ai un coupe..ce zici de motor..bun rau/se urca usor in hp?De asta de pe FIAT chiar nu prea am auzit, chiar daca puterea litrica este destul de buna
|
Ala "din poze" este 20vt,deci motorul in 5cyl. La oricare dintre ele,daca vrei mai mult de 30-50cai peste stoc SI fiabilitate iti recomand calduros sa cumperi pistoane forjate;). Altfel poti sa ajungi si la 350cai cu 20vt (eu de asta stiu mai mult pt ca pe asta il am)...insa cat timp te vei putea bucura de ei?...si inca ceva: -presupunand ca ai resurse financiare si nu-ti pasa de un motor pe care-l vei arunca...IN MOD SIGUR ITI va pasa ca vei ramane pe cine stie ce coclauri la 3 noaptea si nimeni nu va veni sa te ia de acolo;)
Referitor la 16vt,stiam ca facut cu cap ,poate tine 260cai la arbore....de mai mult ma indoiesc rau. ....Sigur ca mai gasesti pe aici pe forum "povestiri nemuritoare" > cresteri de 40-50% peste standard si cu interne stock, insa daca si tu vrei ca si pesonajele in cauza sa profiti de puterea motorului numai 5-10min pe luna si in rest sa te deplasezi cu vivacitatea unei babe de 68ani ce conduce un opel rekord diesel...hidramat....:lol:...esti invitatul meu:D Legat de puterea litrica(in cazul 20vt si 16vt),cam aia este pe la orice motor turbo benzina cu ceva pretentii sportive;).Chestiile de bun-simt din partea italienilor au fost altele,si anume prezenta unui diferential LSD(in limbajul popular folosit pe aici- "autoblocant"-nu blocheaza nimic,doar limiteaza independenta celor doua roti) in dotarea standard la cele turbo,sistem de iluminare adecvat unei masini ce atinge 240-250, frane eficiente, dotari standard rezonabile chiar si pentru anii astia si un design deosebit ce incanta ochiul(si aerodinamica) si se diferentiaza clar de marea masa a gemenelor japoneze in continua cautare a propriei identitati(incercand sa compenseze prin tot felul de artificii de un gust indoielnic-gen puzderia de lampi lucioase ce au invadat piata:(). |
Mi-ai intarit si mai tare convingerile.Mersi mult de ajutor..
P.S. ai acelasi motor pe Coupe cum e pe buburuza mea deci cred ca se potriveste Turbo si cade perfect si pe planetare si asa mai departe... Cred ca mai bine mai ma gandesc cu pocket rocketul Latin si ramane stock+obisnuitele filtre si evacuare.De fapt cel mai bine...cam mare investitie pentru castig de Cp relativ modest. |
Eh,nu-i chiar asa...prin montarea celui turbo in 4cyl ,chiar daca puterea stock e la distanta de "doar" vreo 40cai(150/55>190), se simt foarte bine pe sosea...comportamentul brutal al unui motor turbo,la unii provoaca dependenta:D (si la mine:lol:) si gadila foarte frumos pe sira spinarii:). Un motor aspirat indiferent de caracteristici, are o "atitudine" mult mai armonioasa,este daca vrei diferenta dintre o simfonie si o piesa din genul hip-hop...ambele au accente inalte si deasemenea accente joase...insa MODUL cum ajunge fiecare dintre cele doua piese in acele puncte...este DIFERIT :)
INSA adevarat, este mult de munca si ai de schimbat multe repere....:). Da,motorul meu de pe coupe este versiunea turbo al HGT-ului...si binenteles ca intra acolo perfect,poate doar ,cum spuneam, la pozitia radiatorului sa mai fie necesar a umbla un pic pt a-ti incape turbina fara a o pozitiona lipita de acesta(radiat). Referitor la castigul modest, nu este chiar asa... ~8.5sec>~7sec/ 16.5sec>15.5sec / 30.6sec>28sec ...cam astea sunt diferentele intre un HGT si un coupe 16vt...e posibil ca cele intre un bravo 16vt si un hgt sa fie mai mari in sensul bun ,din cauza greutatii mai mici a caroseriei de bravo(chiar daca pare paradoxal:D). Oricum daca vorbim in termeni de drag/402m , O secunda este ENORM- adica nu mai este o competitie ci un macel:lol:. La datele de mai sus,poti adauga si posibilitatea mult mai facila de a castiga un 20-30cai doar din soft si un regulator si o pompa...eventual si un intercooler mai serios...Caz in care diferenta de 40-50 cai si 1sec pe 400m ajunge la ~70cai si poate 1.5sec ...ceea ce nu mai constituie deloc diferente de neluat in seama:) Succes orice hotarare ai lua;)...Iti recomand ca inainte de o decizie, sa imprumuti de la cineva un 16vt sau 20vt cu care sa mergi macar 2zile...fa un drum pana la munte,in zonele unde poti gasi sosele uscate(chiar dcaa e cam dificil in romania). Apoi vei fi apt a decide care putere se potriveste mai bine caracterului tau: Turbo sau Aspirat natural :). |
salut eu am un fiat bravo 1.8 GT si vreau sa fac acelasi lucru...numai k vreau motorul de 2.0 20v 220cp se potriveste ? si care e trb...cum fac cu RAR`ul ? multumesc anticipat :twisted:
|
acum mai am o intrebare...motorul de pe lancia thema turbo 16v : 186 cp , cel care este si pe lancia delta hf turbo se potriveste sau are loc sa intre pe bravo GT ? :-s
|
RAR nu te lasa sa pui motor mai vechi ca si masina ,numai din generatia ei sau mai nou...si sa nu depaseasca cu 40% din cilindree...acest raspuns l-am primit personal de la RAR
|
Lascarica... frate am si eu un HGT 5 pistoane 154 cp... acelasi lucru vreau sa fac si eu... momentan caut sa cumpar un motor complet de fiat coupe 2.0, 20V Turbo 220 cp sa il pun pe masina mea... termenii aia in care vorbesti tu ma cam depasesc pe mine si presupun k si pe multi altii.... nu poti fi mai explicit daca este o alegere BUNA sau NU!... ce ziceai de pistoanele alea forjate ???? :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:41. |
- Copyright 2026 4Tuning