Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Dacia Nova factory car (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/6369-dacia-nova-factory-car.html)

Bandit 01-07-05 00:37

Dacia Nova factory car

2 Attachment(s)
Nu stiu f multe despre aceasta masina, numai ce am auzit,cum ca ar avea 300 calutzi... Daca cineva stie despre ea ceva as fi interesat sa aflu.

Alexutzzz 01-07-05 00:39

lolz la 300 cp o herghelie pentru dacie cum o mai sta tabla pe ea :P nush daca ar fi real ce spui tu acolo ar da fumula da zeci de bmw cu pretenti

HAL 01-07-05 00:40

300 de caluti!! daca e adevarat e marfa si vreu sa stiu mai multe!! desi suna putin a sf dar nu se stie............... :roll:
de fapt e sf pur nu vad cum ar putea avea 300 de cai ce motor tre sa aibe????ceva de productie interna dupa cum suna numele topicului!! neeaaahhhh :blahblah:

Soichiro 01-07-05 01:05

Nova asta de raliu are motor de VW de 2.0 turbo 300cp preparat in Anglia si montat tot acolo pe caroserie. La grupa N sunt motoarele de 1.6 de Dacie modificate usor, cu mult mai putini cp, dar cu cutii in 6 trepte.

HAL 01-07-05 01:09

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Soichiro\"
Nova asta de raliu are motor de VW de 2.0 turbo 300cp preparat in Anglia si montat tot acolo pe caroserie. .

asha se explica 10x soichiro!! am mai auzit de ceva motoare de raliu pe dacii de in jur de 250-300 de cai!!
deh omu cat traieste invatza!! :oops:

UNLORD 01-07-05 01:51

io am auzit de 400 cp la tv...dar te poti increde in comentatorii sportivi din rom?

vr6 01-07-05 06:16

4 Attachment(s)
Dacia Nova de mai sus a fost condusa de Puiu Rusu, secondat de si, asa cum spunea si Soichiro, a avut motor de VW Golf. Una asemanatoare a fost pilotata de Stefan Vasile si se spune ca avea punte de Megane Kit-car (iar despre a lui Puiu Rusu se zice ca avea punte de Golf).

In fine! Aceste masini au facut istorie; pacat ca unii nu vor sa-si mai aminteasca de ele!

De retinut faptul ca prin anii '90 ('97 sau '98) echipajul Rusu/Hangu, cu SuperNova lor, au avut cele mai multe raliuri castigate si, daca nu erau la gr. H, (pentru ca masina era hibrid) puteau castiga campionatul in dauna lui Titi Aur.

Bandit 01-07-05 12:48

Mai exista masinile astea? Poate sunt uitate pe undeva pe la Pitesti prin vreo hala ...? :)

orlando 01-07-05 12:57

iti dai seama ca ar cumpara multzi daca ar mai exista asa parasite...
cred ca fuge de rupe pamantul o nova la 300 de kph...
oricum este facuta ptr raliu...
dar kair daca este facuta ptr raliu s-ar putea merge cu ea si pe strada nu?

GABBY_ 01-07-05 16:48

o chestie pe care ar trebuii sa o stiti este ca masinile de raliu papa combustibil la greu.stiu ca e klumea sa dai fum unei masini klumea tu fiind intr-o \"simpla\" NOVA dar te-ai intrebat cat lichid papa masina aia.la raliuri ei se bazeaza ca scot un motor puternic in primul rand prin marirea consumului si marirea galeriei de admisie a aerului.nu cred ca e greu sa-ti cumperi o astfel de masina si sigur vei gasii in tara asta,dar este mai greu sa o intretii.satiscfactiile cred ca nu mai au rost sa le mai comentam chiar daca nu le stim decat de la tv sau poate vre-un raliu pe unde ne-am clatit ochii.numai bine

Bandit 02-07-05 00:30

daca ar costa pana in 10 000 euro (pura fictiune) ar putea manca si 70% ca merita .... Trebuie realizat ca este arta in acel motor si nu numai. Iti ofera shanse reale in Vtm, raliuri sau liniutze.

TND--TEAM 02-07-05 00:35

MASINUTZA E F TARE4 ACUM M-AMM UITAT LA CLASAMENT LA VTM SI CRED CA E PE PRIMU LOC :shock:

dj05dpx 02-07-05 16:17

tractiunea a ramas tot fata?daca a ramas:cum pun masinile astea sute de cp pe sosea doar cu tractiunea fata??si ce diferential folosesc?sunt curios de aceste masini...si pana nu spune cineva ceva concret...

c i k y 02-07-05 21:14

dacie de 300.....va ramane in istorie sunt sigur :shock:

Skillzu 03-07-05 00:45

sa dea sgm-u de acest topic..shi sa va spune el de dacia lu' batranu grigoras...d-zeu sa-l ierte.....defapt parca era ceva spus de ea la un topic despre dacii..facut de sebastian...dar nu va spun...va las sa aflatzi...shi sa vedetzi atuncea....

p.s:nu stiu cum pun pe asfalt atatia cai doar cu tractiune fatza dar nu cred k e k afara unde masinile de raliu cu FWD au diferential autoblocant...

All times are GMT +2. The time now is 00:05.

- Copyright 2026 4Tuning