![]() |
Dacia Nova factory car
2 Attachment(s)
Nu stiu f multe despre aceasta masina, numai ce am auzit,cum ca ar avea 300 calutzi... Daca cineva stie despre ea ceva as fi interesat sa aflu.
|
lolz la 300 cp o herghelie pentru dacie cum o mai sta tabla pe ea :P nush daca ar fi real ce spui tu acolo ar da fumula da zeci de bmw cu pretenti
|
300 de caluti!! daca e adevarat e marfa si vreu sa stiu mai multe!! desi suna putin a sf dar nu se stie............... :roll:
de fapt e sf pur nu vad cum ar putea avea 300 de cai ce motor tre sa aibe????ceva de productie interna dupa cum suna numele topicului!! neeaaahhhh :blahblah: |
Nova asta de raliu are motor de VW de 2.0 turbo 300cp preparat in Anglia si montat tot acolo pe caroserie. La grupa N sunt motoarele de 1.6 de Dacie modificate usor, cu mult mai putini cp, dar cu cutii in 6 trepte.
|
Re:
Quote:
deh omu cat traieste invatza!! :oops: |
io am auzit de 400 cp la tv...dar te poti increde in comentatorii sportivi din rom?
|
4 Attachment(s)
Dacia Nova de mai sus a fost condusa de Puiu Rusu, secondat de si, asa cum spunea si Soichiro, a avut motor de VW Golf. Una asemanatoare a fost pilotata de Stefan Vasile si se spune ca avea punte de Megane Kit-car (iar despre a lui Puiu Rusu se zice ca avea punte de Golf).
In fine! Aceste masini au facut istorie; pacat ca unii nu vor sa-si mai aminteasca de ele! De retinut faptul ca prin anii '90 ('97 sau '98) echipajul Rusu/Hangu, cu SuperNova lor, au avut cele mai multe raliuri castigate si, daca nu erau la gr. H, (pentru ca masina era hibrid) puteau castiga campionatul in dauna lui Titi Aur. |
Mai exista masinile astea? Poate sunt uitate pe undeva pe la Pitesti prin vreo hala ...? :)
|
iti dai seama ca ar cumpara multzi daca ar mai exista asa parasite...
cred ca fuge de rupe pamantul o nova la 300 de kph... oricum este facuta ptr raliu... dar kair daca este facuta ptr raliu s-ar putea merge cu ea si pe strada nu? |
o chestie pe care ar trebuii sa o stiti este ca masinile de raliu papa combustibil la greu.stiu ca e klumea sa dai fum unei masini klumea tu fiind intr-o \"simpla\" NOVA dar te-ai intrebat cat lichid papa masina aia.la raliuri ei se bazeaza ca scot un motor puternic in primul rand prin marirea consumului si marirea galeriei de admisie a aerului.nu cred ca e greu sa-ti cumperi o astfel de masina si sigur vei gasii in tara asta,dar este mai greu sa o intretii.satiscfactiile cred ca nu mai au rost sa le mai comentam chiar daca nu le stim decat de la tv sau poate vre-un raliu pe unde ne-am clatit ochii.numai bine
|
daca ar costa pana in 10 000 euro (pura fictiune) ar putea manca si 70% ca merita .... Trebuie realizat ca este arta in acel motor si nu numai. Iti ofera shanse reale in Vtm, raliuri sau liniutze.
|
MASINUTZA E F TARE4 ACUM M-AMM UITAT LA CLASAMENT LA VTM SI CRED CA E PE PRIMU LOC :shock:
|
tractiunea a ramas tot fata?daca a ramas:cum pun masinile astea sute de cp pe sosea doar cu tractiunea fata??si ce diferential folosesc?sunt curios de aceste masini...si pana nu spune cineva ceva concret...
|
dacie de 300.....va ramane in istorie sunt sigur :shock:
|
sa dea sgm-u de acest topic..shi sa va spune el de dacia lu' batranu grigoras...d-zeu sa-l ierte.....defapt parca era ceva spus de ea la un topic despre dacii..facut de sebastian...dar nu va spun...va las sa aflatzi...shi sa vedetzi atuncea....
p.s:nu stiu cum pun pe asfalt atatia cai doar cu tractiune fatza dar nu cred k e k afara unde masinile de raliu cu FWD au diferential autoblocant... |
| All times are GMT +2. The time now is 00:05. |
- Copyright 2026 4Tuning