![]() |
Opel Tuning : Tubulatura Intercooler
ma pregatesc sa schimb intercoolerul original al masinii care este foarte prost proiectat (tubulatura foarte lunga si intortocheata) si amplasat (intre radiatorul de clima si cel al motorului)
https://img139.imageshack.us/img139/3...0090rk2.th.jpg asta ar fi intercoolerul (9 litri) cu iesiri de 63mm intrebarea este daca stiti undeva unde as putea sa fac traseul si din ce ar fi mai bine sa fie? din inox sau aluminiu? |
Re: Tubulatura Intercooler
Cel mai bine ar fi din aluminium dar problema cu tevile din alu. este ca nu prea se indoaie la fel de simplu ca cele din innox......si sunt si mai greu de procurat.
Asa ca alu. ar fi perfect dar si innoxul este foarte bun si mai usor de procurat si prelucrat. |
nu o sa iti faca nimeni din aluminiu, lus ca teava e mult mai scumpa si greu de procurat
inox se poate face la borla in bucuresti sau pitesti, mie mi-a luat cat 400 ron toata afacerea....vreo 3 ore de munca + materiale. totusi ti-ar trebuie niste coturi sau elemente de legatura din silicon...la intrarea si iesire din intercooler, la unele imbinari...avand in vedere ca motorul tau e relativ la fel ca al meu si intercoolerul are aceleasi valori, mie mi-au trebuie doua coturi de 90 grade si inca 2 elemente de legatura. cauta niste coliere calumea, nu astea care se vand prin magazinele cu piese pentru dacie...eventual vezi la userul 200sx ... avea si coliere si furtune siliconice |
Quote:
|
sall! sall!mai baieti vad k voi sunteti mai in domeniu,am o vectra A,GT de129cai stoc2.0L 8v.Vreau sa ii pun o turbina de 2,5L si intercoler.Imi afecteaza cu ceva motorul?
|
Quote:
|
a sosit intercoolerul....cine imi da o idee cum sa-l verific daca e etans?
|
Re: Opel Tuning : Tubulatura Intercooler
Quote:
|
am vazut pe forumuri ca unii spun sa se monteze intercoolerul putin oblic pt ca aerul sa se raceasca mai bine. ce spuneti?
|
N-am auzit si cu atat mai mult nici nu am vazut :-) Sincer ... nu vad avantajul
|
Quote:
|
Chiar sunt curios care o sa fie diferenta dupa ce pui intercoolerul :) pentru ca si eu ma gadeam sa fac chestia asta la masina mea dar vreau sa fiu sigur ca merita :P
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:54. |
- Copyright 2026 4Tuning