Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Un Ferrari mai "verde" (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/62962-ferrari-verde.html)

4TuningRO 14-01-08 23:15

Un Ferrari mai "verde"

4 Attachment(s)
https://forum.4tuning.ro/imagehosting...bdee3eb778.jpg
Un Ferrari mai "verde"

Conferinta de presa tinuta de Ferrari in cadrul Salonului Auto de la Detroit a fost scurta si la obiect. Italienii ne-au reamintit ca "Kimi" e campion mondial si s-au laudat din nou cu performantele beton obtinute de F430 GT in GT2.

Apoi au vorbit despre masinile de strada. Ne-au spus ca Ferrari a avut un an plin de recorduri, cu vanzari de 6400 masini in toata lumea si au dezvaluit secretele noului F430 Spider ecologic.

F430 Spider Bio Fuel este alimentat cu binecunoscutul amestec format din 85% ethanol natural si 15% benzina. Bolidul castiga 10 CP in plus si economia de combustibil creste cu 5% fata de varianta V8 integral pe benzina. Motorul de 4.3 l este tocmai potrivit ca sa scoata tot ce e mai bun din cei 500 CP.

Bolidul "verde" prezentat la Detroit poarta inca eticheta de "concept", dar Scuderia spune ca il va introduce in productie cat mai curand posibil, ca parte din strategia de reducere a consumului de combustibil si a noxelor (cu 40%), pana in anul 2012.

Chucky bmw 14-01-08 23:55

Re: Un Ferrari mai "verde"

500cp :D :->

no limits design 15-01-08 10:55

scuze k sunt oarecum off topic.... stie cineva din ce se obtine ethanolul ....ce este etanholul de fapt..... sunt foarte curios daca el o sa fie salvarea noastra ....pentru ca petrol mai avem doar pentru vreo 40 de ani

bmwm5 15-01-08 11:06

nu cred ca o sa se vanda la seici asta

BASU 15-01-08 11:14

se pare ca tendintza care o au toti producatori, este sa "scape" treptat de benzina din cauza poluari si a pretului care tot creste.. si creste...
usor usor toate masinile care se vor fabirca vor merge pe aer, curent, sau alte surse de energie alternativa

Coss_min 15-01-08 18:01

Si cand o sa avem astfel de masini, cu electricitate, cu apa, cu mai stiu eu ce, o sa le povestim nepotilor despre M3,911, Skyline, Impreza WRX, Mitsu Evolution, Supra si masini de 1000+ cai putere. :D. Cam naspa viitor

SHOGUN-A8 15-01-08 18:55

Si cand o sa fie copiii mutanti de la poluare...chiar ca naspa viitor :rolleyes:
OnT: Chiar interesant :D

tm_kata 15-01-08 21:25

ma nu zic k nu ar fi bine sa mai reduca din poluare... dar astea sunt supercars... sunt mult mai putine decat masinile obisnuite... sa se uite la alea k alea polueaza si sa lase macar astea in pace

DACIA-Wrc 16-01-08 09:12

apoi arabi mai au petrol.
chiar daca mai este doar pentru 40 de ani...de ce se apuca astia acuma de facut masini din astea?
de ce nu mai asteapta inca vreo 30 de ani sa ne mai bucuram de benzina?

Dripci 17-01-08 00:03

@no limits design :
Etanolul este alcool etilic. Se obtine ori din fermentare (fructe, mai degraba cereale pt uz industrial) sau din distilarea fractionata a petrolului. Petrolul cand se distila..se obtin benzine, uleiuri, pacura, alcool etilic, gaze (chiar GPL).

Nautilus 17-01-08 00:36

Mai complicata ar fi alimentarea cu etanol in Rusia, s-ar putea ca in fiecare dimineata un benzinar rosu-vanat si mergand pe 7 carari sa afiseze: "AZI NU MAI AVEM ETANOL" :D :p

~Nautilus

Bogdan_ozzy 18-01-08 19:31

Sincer sa fiu eu sunt multumit ca fiecare marca incearca sa reduce emisiile de gaze !
DACIA-Wrc: De ce nu mai asteapta Arabi 30 de ani sa ne bucuram si noi de benzina?
Unul dintre raspunsuri ar fii :Ducerea la sfarsirea resurselor naturale(petrolul) hay sa facem un calcul un avion modest consuma "29 de litri pentru fiecare pasager pe kilometru", (doar in Toronto vin si pleaca 1000 de avioane pe minut),si aici am vorbit doar de avioane si mai sunt si masiniile si care dor in romania sunt 4,5 milioane de masini!Oricum calcule se pot face foarte multe si gandeste-te ca in fiecare minut se vede foarte clar cum se duc resursele petroliere din lumea intreaga !!
Asa ca eu zic ca este foarte bine sa se gaseasca alte metode de folosire a masiniilor cu alte combustibile!Fiecare bec aprins degeaba contribuie la poluare care ne duce cu un pas mai aproape de INCALZIREA GLOBALA!

Nautilus 05-02-08 11:47

Arderea etanolului nu contribuie la incalzirea globala?... :rolleyes:

~Nautilus

Bogdan_ozzy 05-02-08 13:13

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 1336603)
Arderea etanolului nu contribuie la incalzirea globala?... :rolleyes:

~Nautilus

*Potrivit unui studiu publicat miercuri īn Statele Unite, maşinile şi camioanele care folosesc drept combustibil etanolul ar fi şi mai poluante decāt vehiculele ce funcţionează numai pe bază de benzină, provocānd mai multe boli şi decese.

*Asa ca si etanolul este poluant .... poate chiar mai mult decat benzina.. ;)

cleric72 08-02-08 22:53

Quote:

Originally Posted by Bogdan_ozzy (Post 1300209)
Sincer sa fiu eu sunt multumit ca fiecare marca incearca sa reduce emisiile de gaze !
DACIA-Wrc: De ce nu mai asteapta Arabi 30 de ani sa ne bucuram si noi de benzina?
Unul dintre raspunsuri ar fii :Ducerea la sfarsirea resurselor naturale(petrolul) hay sa facem un calcul un avion modest consuma "29 de litri pentru fiecare pasager pe kilometru", (doar in Toronto vin si pleaca 1000 de avioane pe minut),si aici am vorbit doar de avioane si mai sunt si masiniile si care dor in romania sunt 4,5 milioane de masini!Oricum calcule se pot face foarte multe si gandeste-te ca in fiecare minut se vede foarte clar cum se duc resursele petroliere din lumea intreaga !!
Asa ca eu zic ca este foarte bine sa se gaseasca alte metode de folosire a masiniilor cu alte combustibile!Fiecare bec aprins degeaba contribuie la poluare care ne duce cu un pas mai aproape de INCALZIREA GLOBALA!

incalzirea globala ... nu se poate opri de loc ... si de redus ... foarte putin... pt ca nu numai masinile si poluarea o fac ci efectul sera ... deci daca schimbam carburantii ... nu am facut prea mare lucru ... :)

All times are GMT +2. The time now is 16:22.

- Copyright 2026 4Tuning