Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   intrebari legate de legatura in punte (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/62812-intrebari-legate-legatura-punte.html)

Alex_Tiger 13-01-08 22:44

intrebari legate de legatura in punte

in principal stiu ce este legatura in punte la un amplificator. de ex daca am un amp cu 2 iesiri, sa zicem 50W pe fiecare, daca leg un dif doar pe o iesire el va primi doar 50w dar daca il leg pe ambele iesiri (aici va rog sa-mi ziceti: + pe 1 si - pe al 2-lea?) va primi 100W. daca teoria mea e gresita va rog sa-mi spuneti.

acum intrebarea mea este daca am un amplif cu 4 iesiri pot lega la el 2 difuri in punte? astfel crescandu-mi puterea.

astept raspunsuri si lamuriri. :)

saxo 14-01-08 07:59

Re: intrebari legate de legatura in punte

Fiecare amplificator e in felul lui, nu exista o regula universal valabila. Daca te uiti in manualul amplificatorului vezi daca merge in punte, cum se conecteaza in punte si citi Ohmi suporta in punte sau normal, etc..

Alex_Tiger 14-01-08 17:50

1 Attachment(s)
:( uh pai atunci e problematica treaba, nu am manual k nu l-am luat nou si e destul de vechi nu am gasit despre el nimik pe net... e un "profi sound Modell 4 chanels" 4Kanal x 150W Stereo amplifier, asta e tot ce scrie p el, am pus si o poza. daca va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac sa aflu daca pot lega in punte difurile...

TheEnZo 14-01-08 21:24

Pune o poza cu statie cu partea unde sunt connectori pt boxe si fara sa fie vreun fir legat care sa iasa in poza si o sa te putem lamurii!

Alex_Tiger 14-01-08 23:33

1 Attachment(s)
din pacate nu am o poza cu conectorii si nici nu pot face deoarece masina e inca la vopsitorie. dar am incercat sa reprezint in paint.

TheEnZo 15-01-08 16:16

Quote:

Originally Posted by Alex_Tiger (Post 1293339)
din pacate nu am o poza cu conectorii si nici nu pot face deoarece masina e inca la vopsitorie. dar am incercat sa reprezint in paint.

Aia este tot ce are ??? daca da ... slab ... si nu cred ca se poate lega in punte

dreaq 15-01-08 16:43

Desfa statia si uita-te ce final(finali) are. Sunt niste componente prinse de radiator.

Alex_Tiger 16-01-08 17:17

da, intradevar amplifu e praf, f slab, n-are reglaje doar d volum...nare filtre...nimik. anyway am sa vad cand am timp sa-i trag o ochiata dar spuneti-mi ce s-ar intampla in cazul in care le leg in punte iar amplifu nu suporta? se ard difurile, se prajeste amplifu sau nu se aude nimik ?:D ms d raspunsuri

dreaq 16-01-08 22:11

Incearca si o sa vezi :lol:

Loop 16-01-08 23:35

ai putea sa incerci sa il pui in punte. Il lasi sa cante vreo cateva minute si dupa aia pui mana pe amplificator. Daca lasi vreo 2 straturi de piele pe el inseamna ca nu suporta legarea in punte. :)

Raz6633 17-01-08 00:09

sau daca amplifu, incepe sa scoata fum, cu miros inecacios, inseamna ca statia nu suporta, legare in punte.

Totusi trebuie sa tii in minte, faptul ca daca legi un amplif in punte, impedantele fiecarui canal se dubleaza( 2 cu 2 fac 4 samd).

Baban_San 26-01-08 01:57

orice amplif ar trebui sa intre in protectie, daca nu ii convine ceva, dar sfatul ar fii sa schimbi ampliful si sa faci o investitie intr-un monobloc ca sa pui 2 suburi

All times are GMT +2. The time now is 21:36.

- Copyright 2026 4Tuning