Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   ATV (https://forum.4tuning.ro/473-atv.html)
-   -   Despre spalarea ATV-ului in regie proprie (https://forum.4tuning.ro/473-atv/62707-spalarea-atv-regie-proprie.html)

ExpertFoto 12-01-08 21:38

Despre spalarea ATV-ului in regie proprie

Avand in vedere ca o iesire pe teren cu un ATV implica in 90 la suta din
cazuri si o balta, macar pentru fun, spalarea unui ATV este un episod cu care
ne confruntam mult mai des decat la un automobil.In situatiile in care nu aveti acces la o spalatorie auto/moto specializata si doriti sa va spalati singur ATV-ul, nu trebuie sa uitati urmatoarele:

1.Motorul si teava/tevile de esapament trebuie sa fie reci in momentul spalarii
2.Nu se aplica detergent pe elementele de directie, franare si cauciucuri
3.Nu se folosesc chimicala, solventi, detergenti casnici sau de spalare a geamurilor
4.Nu se spala cu perii
5.Nu se foloseste jet de apa de inalta presiune
6.Apa nu trebuie sa ajunga sub jet direct la componentele sistemului de franare, la componentele electrice sau la filtrele de aer/combustibil
7.Se vor folosi doar samponuri auto/moto speciale

Marian W8 12-02-08 19:45

Re: Despre spalarea ATV-ului in regie proprie

Quote:

Originally Posted by ExpertFoto (Post 1289686)
Avand in vedere ca o iesire pe teren cu un ATV implica in 90 la suta din
cazuri si o balta, macar pentru fun, spalarea unui ATV este un episod cu care
ne confruntam mult mai des decat la un automobil.In situatiile in care nu aveti acces la o spalatorie auto/moto specializata si doriti sa va spalati singur ATV-ul, nu trebuie sa uitati urmatoarele:

1.Motorul si teava/tevile de esapament trebuie sa fie reci in momentul spalarii
2.Nu se aplica detergent pe elementele de directie, franare si cauciucuri
3.Nu se folosesc chimicala, solventi, detergenti casnici sau de spalare a geamurilor
4.Nu se spala cu perii
5.Nu se foloseste jet de apa de inalta presiune
6.Apa nu trebuie sa ajunga sub jet direct la componentele sistemului de franare, la componentele electrice sau la filtrele de aer/combustibil
7.Se vor folosi doar samponuri auto/moto speciale

SI ATUNCI CUM I L SPELI ? TE UITI LA EL , SERIOS ACUM DACA LA FRANE NU AI VOIE ACOLO NU AI VOIE REVINO TI CE NAIBA !

ERY 12-02-08 21:38

EU pe al meu il spal la spalatorie exact ca pe masina....Spuma, wapu, ceara, sters....bineinteles dupa ce se raceste motorul.

spining 15-05-08 21:47

Va recomand un Karcher (ii fac maine o poza) . De la Hornbach, costa vreo 7 milioane, are 120 de bar presiune la apa (la spalatorii au minim 150 de bar) si un debit de 420 l de apa. Spala exemplar, are si un rezervor de sampon, mai multe baionete (mai multe variante de jet)...

La firma am luat alt Karcher, costa vreo 3 milioane dar... nu face treaba la namol puternic. Revin cu amanunte si poze.

Sindrom 16-05-08 20:37

io il spal cu furtunu....dau drumu la jet si dau noroiu jos...dupa aia cu carpa si cu sampon si dupa aia clatit tot cu furtunu si gata asta e. inca n-a patit nimic

ESPinoza 16-05-08 20:43

pai a meu saracu intra in apa pana la coarne cand e incins si numai la jet il spal:) inca nu are nimica vad.

Sindrom 16-05-08 21:43

pai nu sa intre pana la coarne in noroaie si apa e facut???

alex_driftpro 21-01-10 18:45

Pai daca e sa il speli cu motorul si toba calda....crapa din cauza raciri rapide...am patit-o

All times are GMT +2. The time now is 07:39.

- Copyright 2026 4Tuning