![]() |
sistem audio logan - o parere
In primul rand va salut pe toti, fiind la primul meu post pe acest forum.
Tocmai mi-am comandat urmatoarele componente pentru sistemul meu audio: Amplificator Alpine V Power MRP-M850 Subwoofer Hifonics BX 12SQD4, intr-o incinta bass reflex(incinta va fi facuta de cei de unde am comandat produsele) Kit de cabluri Alfatec de 25mm Condensator Toxic 2F Momentan am pe masina MP3 player Sony GT310, difuzoare fata DLS Classic 225, difuzoare spate Sony ovale, nu stiu exact modelul, au 50w rms, Amplificator Blaupunkt GTA 475 si doua subwoofere Blaupunkt GTB 300. Cand imi vor ajunge jucariile de mai sus, voi pune Blaupunkt-ul GTA 475 pentru interior, ea fiind pe 4/2 iesiri, iar subwooferele le voi vinde. As vrea sa va intreb ce parere aveti de sistemul acesta, va suna bine pe masina, si oare condensatorul ma va ajuta sa nu am fluctuatii ale luminilor pe masina, la volum mare asa cum am in momentul de fata fara condensator, ca e al naibii de suparator, seara can dai un pic volumul spre maxim sa-ti slabeasca farurile pe bas. Mor de nerabdare pana marti cand le voi primi si de aceea am zis sa cer o parere inainte de a le auzi eu personal:D , eventual un sfat daca as mai avea nevoie de ceva, ca sa fie totul ok. Multumesc. |
Re: sistem audio logan - o parere
in primul rand ar fi trebuit sa ai un cablu mai gros pt statia de bass minim 35 mm ....o sa sune bine basu si produsele sunt bunicele doar ca singura problema a ta o sa fie ca o sa iti zbarnaie tabla pe masina asa ca insonorizeaza portbagaju ....condensatoru e ok dar tot nu o sa scapi de fluctuatile de curent....decat daca ai o baterie mare si care sa tina bine systemu cand il dai mai tare...si cred ca o sa ai nevoie sa iti schimbi boxele dupa masina din cauza faptului ca daca o sa dai tare s-ar putea sa nu iti acopere bine vocea basul....in rest ai grija la reglaje sa nu prajesti difuzorul ;)
|
Mersi pentru sfaturi, la insonorizare m-am gandit si eu, este primul pas pe care il voi face in viitor, si pentru interioare am gasit niste difuzoare interesante de la hifonics de 90w rms cred ca voi lua 4 buc pentru interior, iar legat de baterie, imi puteti da un sfat, de cati amperi sa fie sau ce cred ca e mai important, ce firma?
|
Apropo, acelasi sistem de mai sus il aveam mai demult pe o dacie normala si nu aveam fluctuatii de curent, dar aveam o baterie topla, nu stiu exact de cati amperi, asta sa ma fi ajutat?
Acum pe logan am o baterie rombat cred, acelasi sistem, aceleasi cabluri, iar noaptea pot face discoteca cu ea ce frumos imi fac farurile :), e mai importanta bateria decat alternatorul? Mersi si scuze pentru postul nou dar nu stiu cum se poate edita postul precedent |
e important sa ai si un alternator si o baterie buna ...sa vii sa vezi cum imi fac mie luminile de la masina doar din 2 boxe din usile din fata...poate pe dacie aveai o baterie mai buna si poate un alternator mai bun si dasta nu iti facea figuri....la faza cu bateria ar fi bun un deepcycle ceva de stinger ...optima yellow top ...kinetik ....sau groundzero doar ca nu sunt asa ieftine preturile la una mai buna sare de 7-8 mil ....dar cum nu o sa te duci la concursuri nu stiu daca se merita....poate sa iti faca asa pe logan si din cauza faptului ca ai cablurile cam subtiri....trage un traseu de 0 awg....1 m de 0 awg adica cablu de 50-53 de mm grosime difera de la 290 de mii si poate ajunge la 600-700 mii pe metru....uite de ex stinger Pro SYLW0 costa 340 de mii metru... sau stinger Pro SYWL050 290 de mii metru
|
Pai maine le voi pune pe masina sculele noi si voi vedea cum se comporta si atunci le voi lua pe toate la rand, in prima faza voi lua cabluri mai groase, apoi voi schimba si bateria si daca nici cu asta nu se rezolva o sa incerc si cu un deep cycle dar macar sa stiu ca se rezolva. Cineva mi-a mai zis ca am halogene pe logan si de aceea imi face dar si pe cealalta masina aveam halogene si nu facea, dar nu are nici o treaba fiindca si daca e aprins doar becul din masina din interior, care are 1 watt sau nu stiu cat, fara sa fie aprinse farurile si acela se slabeste pe bass.
Oricum e enervanta chestia, cel putin pt. mine, ca acuma stim cu totii, seara e mai misto sa te plimbi prin oras cu muzica "mai" tare si atunci nu poti sa-i dai volum decat la trei sfert. Sper sa scap cat mai ieftin cu treaba asta, ca am ajuns la concluzia ca atat cat dai pe statie si boxe, tot atat dai numai pe conectica, baterii, condensatoare,insonorizare, etc . Asta e, fiecare "viciu" se plateste. |
Astazi le-am primit si le-am montat pe masina. Prima impresie.....rupe, de la un anumit volum, mi-e frica sa-i mai dau ca poate imi pica ceva de pe "lighean" in prima faza le-am pus fara condensator fiindca muream de nerabdare, la volum mare, aproape ca mi se stingeau farurile, am fugit repede la un amic electrician, mi-a pus condensatorul, alta treaba, dar totusi la volum mare am un pic de fluctuatii, dar foarte putin, nu ma deranjeaza inca.
Electricianul mi-a spus ca singura solutie sa scap de fluctuatii este sa-mi caut un alternator mai bun. Acum ma gandeam sa masor cat are incinta si sa vad daca ar mai fi loc de una :shock: si eventual inca o statie sau s-o vand pe asta si sa iau una de 1500:lol:, asa e cand esti obisnuit cu 2 sub-uri in portbagaj, si ar da si foarte bine cat sunt de frumoase cu membrana aceea luminata, poate asa o sa-mi conving si sotia sa schimbam masina, dupa ce o fac sa paraie din toate incheieturile:lol:. Multumesc pentru raspunsuri si suport si sa auzim de bine |
As vrea sa scap de fluctuatiile de curent, momentan am baterie de 60ah, ce imi recomandati, sa iau o baterie de 75 sau sa caut un alt alternator, mai puternic, care din cele doua mi-ar rezolva problema? Am sa postez si un filmulet cand am timp sa vedeti cum imi fac luminile.
|
raspunsul e clar ....si un acumulator mai bun si un alternator mai bun....sa le stapanesti sanatos si ai grija cum dai in ele sa nu le arzi ;)
|
Stie cineva cati amperi are alternatorul de Logan cu AC, si cam ce modele de alternatoare se potrivesc, de la ce masini? Multumesc
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:22. |
- Copyright 2026 4Tuning