Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica VW (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw.html)
-   -   Jenti pe 17" pe Golf-Avantaje-dezavantaje (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw/61884-jenti-17-golf-avantaje-dezavantaje.html)

H0lyBoy 05-01-08 14:30

Jenti pe 17" pe Golf-Avantaje-dezavantaje

O intrebare la care am cautat mult timp un raspuns,nimeni nu a putut sa imi dea un raspuns concret,merita sau nu merita.Doresc sa imi cumpar niste jenti pe 17" originale VW si doresc sa le inlocuiesc cu cele de tabla pe 15" de pe masina mea.
As dori sa aud cateva avantaje si dezavantaje de la cei care au avut pe 15 si au schimbat in 17...Mentionez ca masina este un VW Golf Variant si jenti le primesc cu cauciucuri 225/45/17 si pe deasupra au un pret fff bun.
Astept parerile celor care cunosc fenomenul...

robertinho 05-01-08 16:24

Re: Jenti pe 17" pe Golf-Avantaje-dezavantaje

...intradeavar pretul jantelor la vw este foarte bun,si in aceeasi bani primesti si cauciucuri all season dar vezi ca exista o problema,daca masina ta nu are suspensie sport,ea trebuie montata,pentru ca astea sunt conditiile la vw si pretul creste destul de mult...in rest cosumul creste nu foarte mult,se schimba centrul de greutate,

PAK 05-01-08 19:20

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1276434)
se schimba centrul de greutate,

poti evita schimbarea centrului de greutate schimband si roata de rezerva cu una tot de 17 si a oglinzii dreapta ; la mk4 aceasta fiind mai mica trebuie schimbata cu una de dimensiuni egale cu cea stanga.
@robertinho poti completa cu mai multe detalii....

scuze de OT

robertinho 05-01-08 19:24

...pai nu ai inteles ce am vrut sa zic...nu ma refeream ca se schimba centrul de greutate atunci cand ai pana si pui roata de rezerva care nu are aceleasi dimensiuni cu celelalte...in momentul cand treci de pe 15 pe 17 garda la sol coboara(mai ales ca e nevoie de suspensie sport si atunci se schimba centrul de greutate care coboara(masina devina mai stabila) deoarece cauciucurile sunt mai late...

H0lyBoy 05-01-08 19:34

ok.....am inteles cu suspensia sport....dar eu vreau sa trec de la janta stock de 15" la una de 17".....am auzit multe cum ca "nu iti pune pe 17" pt ca vei avea nevoie de abonament la indreptat jenti si schimbat cauciucuri"....stiu ca beneficiile sunt o mai buna stabilitate datorata latimii...dar oare sunt bune pt drumurile noastre?ati avut probleme mari din cauza drumului cu cele pe 17"???care este feeling`ul,simti gropile mult mai tare decat cea pe 17....
Distanta dintre asfalt shy jeanta am inteles ca se micsoreaza cu 25 de mm de la 15 la 17.....deci sa inteleg ca vor fii probleme destul de mari???:???: :?:

PAK 05-01-08 21:39

@robertinho cred ca nici tu nu ai inteles ce ai vrut sa zici . postul meu era O GLUMA . explicatiile tale sunt total pe langa subiect si nu au nicio legatura cu realitatea.....
Poate poti sa imi explici de ce este nevoie de suspensie sport at cand schimbi jantele de 15 cu unele de 17? Garda la sol coboara at cand treci de la 15 la 17? De ce? "...daca masina ta nu are suspensie sport,ea trebuie montata,pentru ca astea sunt conditiile la vw" - asta e cea mai tare :))

Te rog nu ma lua in nume de rau , dar daca nu stii sa dai un raspuns bun si folositor mai bine nu mai posta decat sa incurci lumea.

@H0lyBoy poti trece linistit de la 15 la 17. nu iti trebuie neaparat suspensie sport.
Daca semnatura ta este corecta si ai un mk4 presupun ca ai jante pe 15 cu 195/65/15 . Echivalentul pe 17 este 225/45/17.
Sa nu te astepti la diferente majore la stabilitate iar gropile se simt mai rau putin. Cat despre abonamentul la indreptat....depinde de stilul de condus al fiecaruia .
Daca te hotarasti sa iti iei jantele pe 17 iti recomand sa le verifici/indrepti la un centru specializat inainte de a le monta si sa te asiguri ca au inele de centrare (asta daca nu sunt originale VW)

Bafta

H0lyBoy 05-01-08 22:03

Merci pentru raspuns.....iar in legatura cu suspensia nu trebuie sa o schimb,nici nu am de ce,raman pe cea stock,nu vreau sa fac din masina una exclusiv pentru race,doar sa ii modific aspectul si sa am o mai buna siguranta la volan,este masina de zi cu zi.Am sa m-ai astept unele parere pro si contra,iar jentile sunt VW originale.
Dar ce stiti despre uzura pieselor in timp,am auzit ca bucsi,rulmenti etc se vor uza mai repede decat cu jentile pe 17,iar in privinta stilului de condus,stiu sigur ca limitele de viteza nu voi m-ai avea cum sa le depasesc:D...condus mai prudent,evitat pe cat de mult posibil gropile.
Deci s-au uzat piese mai repede,cat de repede.

@77PAK-merci mult pentru sfat si bafta si tie in continuare.Astept cat mai multe pareri din partea voastra.

robertinho 05-01-08 22:51

...nu o iau in nume de rau,dar m-am confruntat cu problema asta...si e adevarat ca poti sa cumperi jante vw si sa nu schimbi suspensia(dar numai daca nu le schimbi la vw)...ei iti vand si monteaza jantele daca accepti sa iti puna suspensie sport,e politica lor ...si nu poate schimba nimeni asta...
..."4 jante din aliaj usor cu 7j *17 cu anvelope 225/45 r17cu suruburi antifurt si suspensie sport inclusa"...EXACT AJEA ARATA OFERTA LOR PUSA PE HARTIE...in caz ca masina are deja suspensie sport jantele costa 379 de euro cu tva,in caz ca nu are jantele costa 1313 euro cu tva...(modelul este zandvoort,acele in 5 spite groase)...nu aberez cu nimic,este pur oferta lor...daca nu m-as fi confruntat cu problema asta si nu as fi cunoscut detaliile,nu as fi intrat in discutie...iar in cazul asta garda la sol coboara la fel si centrul de greutate(iar asta este un lucru bun,nu rau),comportamentul masinii se schimba in bine cu conditia evident de a avea grija la drumuri...

robertinho 05-01-08 23:01

...acuma ma repet:consumul creste nesimnificativ ca sa zic ajea,iar in timp uzura probabil va fi mai mare ca de obicei(bucsi,rulmenti,telescoape)...

H0lyBoy 05-01-08 23:21

Hai consumul.........lasa treaca de la mine....:)....la cat consuma acum un 0.5 / 100 km mai mult nu e mare lucru,dar cu cat creste uzura?semnificativ,adik am acum vreo 130 mii de km,sper ca deja la 150 sa nu ma apuc sa bag bani in ea?

robertinho 05-01-08 23:22

..stai stai stai...ca sunt convins ca o sa intelegi gresit ce am vrut sa zic...NU ESTE DELOC OBLIGATORIU SA PUI SUSPENSIE SPORT DACA SCHIMBI JANTELE,ASTA DEPINDE SI CE AI DE GAND SA FACI CU MASINA(SUSPENSIA SPORT E MAI RIGIDA)...DAR AI ZIS CA VREI JANTE VW ORIGINALE SA LE CUMPERI DE LA EI SI DE ASTA TI-AM ZIS FAZA CU SUSPENSIA(CA E OFERTA LOR),NICIDECUM NU VREAU SA CREZI 77PAK CA EU ZIC CA E OBLOGATOIRE SCHIMBAREA SUSPENSIEI PT CA E POLITICA FIRMEI LOR SI MODUL LOR DE A TE FACE SA PLATESTI PENTRU ANUMITE CHESTII(E CA UN FEL DE OPTIUNE,VREI CD-CHANGER,PRIMESTI DACA CUMPERI SI COTIERA,INTELEGI CE VREAU SA ZIC???

robertinho 05-01-08 23:24

...repet depinde si ce vrei sa faci cu masina,daca ai de gand sa o alergi s-ar putea sa bagi bani in ea si mai devreme,dar altfel nu cred...uzura creste proportional cu stilul taude condus(iar asta se poate intampla si daca nu schimbi jantele stai linistit)...
...acuma sper ca te-am lamurit cu faza cu suspensia sport,m-am confruntat cu problema asta la vw(norocul meu ca a mea avea deja suspensie sport)...nu vb prostii

H0lyBoy 05-01-08 23:37

Pai tu sigur esti mai in tema cu jentile de la reprezentanta,si pe undeva mi se pare normal sa ceara suspensie sport pe o masina noua,nu poate sa faca minuni doar jentile cu cauciucuri.
Oricum nu doream sa cumpar de la reprezentanta jentile,le i-au de la un prieten cu tot cu cauciucuri incluse,iar in privinta stilului de condus nu cred ca il voi schimba,nu sunt impatimit dupa prea multa viteza,dar cateodata nu strica:)...

PAK 06-01-08 00:03

@robertinho, perseverezi in gresala .
daca nu ai observat , omul are mk4 !!! tu vorbesti si o tii una si buna de nush ce oferta la VW pt niste jante de mk5 care nu se potrivesc pe mk4 datorita prinderii - mk4 are 5x100 iar mk5 are 5x112 . Case closed

robertinho 06-01-08 00:23

...recunosc ca nu stiam ca exista diferente la prinderi,pt ca nu ma interesat niciodata acest aspect(dar din ce a postat el nu a zis nimic despre faptul ca le ia de la un prieten,atunci mi-am permis sa fac remarca cu jantele originale luate de la reprezentanta)

All times are GMT +2. The time now is 00:58.

- Copyright 2026 4Tuning