![]() |
Rovinieta 2008
Rovinieta 2008 3 euro pe saptamina 28 pe an Detinatorii de autoturisme vor plati de la inceputul anului viitor un tarif unic de utilizare a infrastructurii, nediferentiat in functie de clasa de poluare a masinii, asa cum este acum, arata proiectul de act normativ realizat de Ministerul Transporturilor (MT), care va fi supus atentiei Guvernului. Noile tarife vor fi cu 16,6% mai mari decit cele din acest an, in cazul celor mai poluante motoare - non-Euro, si cu 77,21% mai mari decit cele din prezent aplicabile motoarelor Euro 2 si peste.
Detinatorii de autoturisme vor putea plati fractionat rovinieta doar pentru o saptamina sau pentru o luna, nivelul acesteia urmind sa fie de 3 euro si, respectiv, 7 euro. Nivelul maxim al rovinietei va fi 1.210 euro si va fi aplicat autovehiculelor cu o masa maxima autorizata de peste 12 tone, cu cel putin patru axe. Noile roviniete vor fi de tip nou, numit matca-cupon. Rovinieta va fi alcatuita dintr-o matca, aplicata in partea stinga jos a parbrizului vehiculului si pe care va fi stantata perioada de valabilitate, si dintr-un cupon care se va gasi obligatoriu la bordul autovehiculului. Acesta va avea aceeasi serie cu matca si va avea inscris numarul de inmatriculare al masinii. Actualele roviniete isi vor pastra valabilitatea pina la expirare. Amenda aplicabila detinatorilor de autoturisme care nu detin rovinieta variaza intre 500 si 1.000 de lei, in cazul celorlalti, aceasta putind atinge 9.000 de lei. Valoarea rovinietei in 2008 pentru autoturisme - 7 zile : 3 Euro; - 30 zile : 7 Euro ; - 12 luni : 28 Euro Preturile contin TVA. |
Re: Rovinieta 2008
am auzit eu gresit mai demult sau mi s-a parut ?
rovinieta pe o zi nu este ? parca costa 1 euro. |
nu mai e asa ceva :|
au luat-o razna rau de tot astia de conduc minunatia asta de tzara , impozitele la masini bineinteles ca iar s-au marit :lol: ca deh... traim in Romania ... |
cea mai mica perioada pe care poate fii cumparata este 7 zile ...
|
adica eu nu pot umbla cu masina fara rovinieta daca nu ies din oras?
|
daca nu iesi din orasi potzi sa circului linistit si fara
doar daca iesi din oras iti trebuie |
si in centrul orasului am inteles ca trebuie pentru ca este drum national de legatura pentru alte orase.
oricum nu am inteles de ce nu au facut 28 euro pentru toate masinile :( |
deci pana la urma cum e cu rovinieta?
Eu stau la 4km de oras si trec numai prin localitate Trebuie sa platesc rovinieta? |
Un prieten a inmatriculat zilele acestea o masina in Bulgaria si astazi a fost sa cumpere rovinieta.A avut ceva de cautat pentru ca nu gasea pe un an iar cand a gasit cei de la posta nu i-au putut elibera rovinieta pentru ca certificatul masinii era in limba bulgara!Ce trebuie facut pentu a intra in posesia rovinietei?
|
Cred ca o traducere legalizata, facuta la un birou de traduceri, ar putea rezolva problema. Normal ca cei de la Posta sau de la benzinarii nu pot elibera pt un act pe care nu il inteleg.
|
se pun rovigneta in frunte sa ii trimit in africa pe toti ce au gandit-o .nu ai in carburant o taxa inclusa ce naiba mai platesti si rovigneta..
|
Am si eu o intrebare de baraj despre taxa asta de gropi, am observat ca scrie pe ea respectiv are un desen unde trebuie lipita, dar tot nu inteleg de ce arata desenul ca trebue lipita pe partea stanga ? bine ca nu ne pun sa ne-o lipim direct pe ochi sau sa faca rovineta cat luneta de la masina..... si ma mai intreb ce s-ar intampla cu soferii care nu vor s-o lipeasca din X motive si o arunca pe bord la vedere in caz de control?
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:09. |
- Copyright 2026 4Tuning