Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   Cielo-ul meu parca are remorca (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/61803-cielo-meu-remorca.html)

s_cata 04-01-08 14:37

Cielo-ul meu parca are remorca

Salut tuturor,

M-am inscris pe acest forum pentru ca sunt un impatimit al aceste masini. Am lucrat pe o astfel de masina timp de 2 ani, timp in care am parcurs cam 80 000Km. Am avut un Logan, l-am vandut si mi-am luat un Cielo Executiv, din 2004. Problema la aceasta masina este ca desi ma asteptam sa mearga mult mai bine decat fosta masina de servici care nu era executive, merge de parca mai tarai ceva dupa mine. Cel putin cand plec de pe loc, la treptele 1 si 2, parca am remorca, adica cand calci pedala, indiferent cat de brusc ai calca-o, tot treptat isi ia viteza (nici nu putem vorbi despre celebrele scartaieli de cauciucuri).
Deci, intrebarea mea catre dumneavoastra este, ce pot face? Am 30 de ani si am un stil de condus mai sportiv. Daca nu reusesc nimic....trebuie sa vand masina, caci nu ma pot obisnui cu ideia.

Snapy_xxl 04-01-08 15:37

Re: Cielo-ul meu parca are remorca

Bine ai venit in primul rand si La Multi Ani! Ce sfat pot sa iti dau yo (nu prea sunt cunoscator de mecanica dar stiu cat de cat): prima data m-am gandit la filtrul de aer. Ai umblat la el sa vezi cum arata? Daca mai ai putina rabadare sigur ti se va raspunde ca baietii de aici stiu despre ce vorbesc! Succes...

DACIA-Wrc 04-01-08 16:02

schimba filtrul de aer.
pune buji cu 3 spite ngk beru...astea noi de la sinterom is 180 lei 4bucati.
pune fise siliconice(daca nu ai)
aeriseste ambreajul...
uita`te la disc vezi ii mancat, patineaza?
ii tare pedala?
manca ulei.
ce compresie ai in motor?
verifica intai de toate compresia...ca poate nu ai compresie si sa nu te miri ca nu trage.

DACIA-Wrc 04-01-08 16:04

da de ce ai vandut loganul? era masina noua. de generatie noua, nu te satisfacea performantele? :d

Snapy_xxl 04-01-08 16:05

Quote:

Originally Posted by DACIA-Wrc (Post 1274459)
da de ce ai vandut loganul? era masina noua. de generatie noua, nu te satisfacea performantele? :d

Hai Dacia nu mai complota impotriva Loganului :lol: :lol:

DACIA-Wrc 04-01-08 16:10

nu complotez...doar intrebam :)
in 1 nu reusesti sa invarti rotile pe asfalt?(startaiala)

s_cata 04-01-08 16:50

domnilor, loganul nu avea aer conditionat, iar pentru a-i pune trebuia sa investesc 2000 Euro...Loganul l-am vandut cu 5000Euro si am cumparat Cielo Executive, tot din 2004 ca Loganu, cu 37 000 Km si cu aer conditionat...si dupa cum v-am spus am mers catava km cu un alt cielo si stiu cum trebuie sa mearga...

dolb 04-01-08 16:54

uita-te la ambreiaj ! vezi in ce stare e, cum e pedala de ambreiaj ? moale sau tare?

Costas_speed 04-01-08 19:35

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1274541)
uita-te la ambreiaj ! vezi in ce stare e, cum e pedala de ambreiaj ? moale sau tare?

diferenta intre executive si normal e mare ....... executiv-ul e mai puturos si pierde din din putere mai ales din cauza catalizatorului ... vorbesc in cunostinta de cauza Acum am un executive august 2006 si fost propietar de un corean "96....... cea mai proasta afacere a fost schimbul Incearca sa pleci de pe loc mai turat si o sa fii mai multumit ...... doar e motor de turatie ...... iar chestia cu demarajul mai greu e din softul calculatorului masinii .... injectia e legata la calculator < asa am inteles > in momentul de fata am dat catalizatorul jos si se cunoaste diferenta :twisted:

dolb 04-01-08 23:56

1. eu din cate stiam executive e mult mai nervos decat coreeana din 96!
2. nu am cielo, am un Golf 5 , tata a avut coreeana din 95-96 ( pe vremea aia fugea super masinuta ) in fine, nu asta conteaza

DACIA-Wrc 05-01-08 09:46

mno zi cum ii pedala?

s_cata 05-01-08 10:46

motorul este E-TEC, pe bujii scrie RN9YC, fisele sunt originale si scrie pe ele ceva cu SIL, pedala este OK zic eu, desi as fi vrut sa tina putin mai sus dar mecanicul a zis ca tine la jumatatea cursei si-i ok....cred ca ma inseala putin presul de cauciuc.....
as vrea ca scosul catalizatorului sa ramana ultima solutie...
ce-mi mai recomandati?

PS - vreau sa va multumesc pentru toate ideile furnizate

s_cata 05-01-08 11:18

am revenit cu o intrebare....
pai atunci de ce mi-am mai luat eu Executive? de consumat, consuma mai mult decat cel normal, la demaraj sta mai prost, puterea motorului este mai mica si pe de-asupra costa si mai mult...stie cineva care-or fi avantajele, ca eu pana acum am descoperit doar dezavantaje la Cielo Executiv fata de Cielo normal?

s_cata 05-01-08 11:20

masina am cumparat-o cu 3 500 Km si ma asteptam sa inghita pamantul, in comparatie cu un Cielo normal cu care am mers cca 80 000Km si cand l-am predat avea 360 000Km (in timpul Km parcursi de mine nu s-au efectuat reparatii majore).

s_cata 05-01-08 11:20

pardon 35 000Km (si nu 3 500)

All times are GMT +2. The time now is 20:04.

- Copyright 2026 4Tuning