![]() |
Ulei de motor 5W30
Salut, imi poate spune si mie cineva care este diferenta dintre uleiul 5W30, sau 10W40 etc? De curand mi-am luat un Mondeo din 2001 si uleiul ce e in motor e 5W30 si as dori sa-l schimb, sa ii pun acelasi fel de ulei sau altceva? Cineva zicea ca 5W30 de exemplu este mai subtire si ca nu ar fi bun iarna/pe frig, e adevarat? Daca da, atunci care ar fi cel mai ok ulei pentru toate anotimpurile? Frig/Cald?
Mersi mult :) |
Re: Ulei de motor 5W30
Deci ma poate lamuri si pe mine cineva? Mersi
|
Cine ti-a spus asta vorbeste prostii . Iarna este recomandat ulei mai subtire iar vara mai gros .
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html Acceseaza linkul pus de mine daca vrei sa afli mai multe lucruri despre uleiurile auto. Pentru anotimpul rece e bine sa ai in motor 5w30, 0w30, pentru vara recomandat ar fi 10w40, 10w60, 15w40 . |
Daca e diesel baga numai 5w-30. E recomandat de Ford pentru motoarele diesel la Mondeo, Focus ... de astea.. Eu bag Mobil 1 5w-30 si e super bun.
|
Quote:
Quote:
Nu as prea vrea sa-l completez si de aceea m-am gandit ca mai bine il schimb..as vrea sa-l schimb pe la inceputul lunii ianuarie dar problema e ca nu stiu ce sa bag, ori sa bag 10w40 care e ok pentru o temperatura pozitiva (peste 0 grade, vara 30-40 grade,etc) sau sa continui cu acest 5w30 pana cand o fi sa-l schimb data viitoare (deci sa-l folosesc si la vara, si la iarna etc)? Ce sa fac? |
Daca, crezi ca pana in mai-iunie, faci 9-10000km, pentru a face din nou schimbul de ulei utilizeaza la acest schimb 5w30,5w40 iar atunci pui un
10wXX . Ca ulei iti recomand Castrol Magnatec Full Sintetic sau ulei original(Ford) Motorcraft , nu baga ulei semi-sintetic . Eu ti-am spus ce e recomandat . Acum poti sa utilizezi ce ulei vrei tu, eu de ex. folosesc si iarna si vara Castrol Edge Sport 10w60 . Mult succes si un an nou bun ! |
Quote:
|
Salut din nou..sunt nevoit sa postez din nou pe acest thread doarece pe sectiunea Ford n-am prea primit sfaturi sau pareri, deci voi repeta aici ce am spus si acolo, am fost la un magazin din TM sa-mi cumpar ulei, am intrebat de acel Motorcraft si nu era asa ca mi s-a oferit Liqui Moly 5W30 in schimb (5L cu aproximativ 125 RON) si zicea ca e bun pentru Ford.
Intrebarea e, Liqui Moly in general este un ulei bun sau prost? Nu vreau sa ma zgarcesc la pretul uleiului (daca e vorba de 3-4-5 sute de mii) dar nici sa dau 250-300 Ron pe 5L de ulei n-as prea vrea, deci ideea este sa tin acest Liqui Moly sau sa il dau inapoi si sa adaug ceva diferenta pentru alt ulei? Mobil, Esso,etc nu stiu ziceti-mi si voi va rog. |
Liqui Moly nu este in nici un caz marca proasta si nici no name :D poti folosi fara sa ai dureri de cap !
|
Quote:
|
Un ulei 10W40 sintetic de firma bina si poti merge pe orice vreme cu el.
|
http://www.oilshop.ro/uleimotor/
in dreapta paginii jos ai sigle de la principalii producatori mondiali da click pe care ti place si te trimite direct pe site-ul oficial alegi acolo modelul masinii si ti recomanda ei cel mai bun ulei it i spune si cati litri ai nevoie si cati km merge:arrow: |
| All times are GMT +2. The time now is 07:09. |
- Copyright 2026 4Tuning