![]() |
My first step. 400 rms in my car. How to put them in.
Hy :)
La recomandarea colegilor de forum. mi-am comandat ieri un Pioneer TS-W307D2 (400/1200 RMS) si un amplif Alpine V Power MRP-M450(400 rms in 2 ohmi). Oke.. acuma urmeaza next step. Tragerea cablurilor prin masina si incinta pentru woofer. Pentru partea de cablarie o sa ma duc la un prieten ca sa facem treaba asta. nu ma arunc sa o fac eu pentru ca nu am desfacut nici odata masina si deci nu vreau sa fac prostii. Incinta o voi face eu. Si aici am nevoie de ajutorul vostru. Incinta va fi in principiu sealed(desi am auzit ca ar putea sa daunzeze membranei.. ?!?). Volumul... ?! ... modelul.. ? .. tips.. cam aici as vrea sa ma ajutati, cu cat mai repede cu atat mai bine pentru ca maine, cel tarziu poimaine ar trebui sa imi ajunga comanda si as vrea sa ma si apuc de incinta. Mersi anticipat :) |
Re: My first step. 400 rms in my car. How to put them in.
Help.. ??
in principiu m-am interesat ce si cum cu incinta. ce ma intereseaza acum cel mai mult e cam ce grosime sa imi fie palul acela? 2,5 sau ajunge 2? si densitate medie.. ? a si ar fi mai bine sa pun in fata ceva mai gros (3... ? ) sau sa lipesc 2 bucati una peste alta.. ? |
salut si eu vreau sa iau acelasi lucru si am citit pe site ca : volum recomandat pentru incinta sealed: 24 - 49.6 litrii.
sper sa fie de folos. PS: incinta sa fie groasa si bine prinsa in suruburi si lipita sa nu vibreze ca pe urma se aude :no: |
o sa masor maine incinta si-ti voi face o schema ca am tot tsw307d4.
PS nu dauneaza membranei.cine ti-a zis asta nu stia ce vb. faza cu cablurile e simpla: 1.iei 5metrii de cablu de 20mm sectiune. sau Kit ca iesi mai ieftin 2.tai 30cm la un capat. apoi legi intre cele 2 bucati de cablu adica cea de 30cm si restul de 470cm, siguranta agu la un capat si altu al soclului. 3.tragi firul prim pragul masinii si RCA pe cealalta parte ca sa nu ai paraziti(asta am auzit-o nu garantez ca asa e dar stiu ca toata lumea le trage pe trasee diferite RCA de alimentare). 4.legi RCA in spatele playerului si in statie mai departe te descurci ca esti baiat mare :) PS: fff important sa ai un gain cat mai mic la statie si la volum.cat timp nu vei abuza de volum dat din statie subul va asculta de tine. |
Quote:
acum am apucat si eu sa deschid cutia si sa stau sa imi calculez. ei recomanda o incinta de 34,5l .. eu m-am gandit la niste dimensiuni de genu 36X38X25,8 (ma rog astea toate fiind dimensiuni interioare, deci + 2 cm cat e grosimea palului ar iesi). Acum mai am 2 nelamuriri. Eu am gasit pe acasa niste pal.. si mi-ar fi de ajuns pentru sa construiesc incinta, dar intrebarea mea e cum imi dau seama daca e de densitate medie :-?? ... si inca o faza, inauntru se pune ceva fel de izolator? Mersi, si Sarbatori Fericite! :) |
1 Attachment(s)
uite aici incinta mea.
am masurat aseara si am facut o schita : |
Quote:
Ori cum mersi mult, mare domn :) a, si inca ceva, nu sti, partea interioara.. e captusita cu ceva material special..? (nu exteriorul.. ) |
nu e deloc pt 2 e pt 1singur woofer. 540 aia sunt 54cm i-am pus sub forma de mm ca asa de lucreaza de obicei.
practic daca ai zis ca ai focus/mondeo combi o sa-ti mai ramana doar juma' de portbagaj. |
Quote:
|
Eu n-am vazut pe nicaierea ca ei recomanda 35 de litri da in fine ... voi calculatii incinta din imaginatie? sau cum ca eu unu n-am inteles
"Features TS-W307D2 Maximum input power 1.200 W Nominal input power 400 W Frequency response 18 - 500 Hz Sensitivity (1W/1m) 89 dB Woofer size (cm) 30 cm Woofer material Composite IMPP™ cone using Interlaced Aramid Fibre with reinforcement arcs Voice Coil bobbin type Phenol resin coated glass cloth bobbin Pole Yoke Type Extended and Vented pole yoke Magnets Double-stacked Recommended sealed enclosure (Litres) 24 - 49,6 litres" Daca obs producatorul recomanda incinta inchisa cu volumul interior intre 24 si 49.6 litri la valoare de 49.6 litri (sa zicem 50 litri) aicea incinta coboara cel mai jos ... si ca sa nu te complicii iti faci o incinta inchisa de 50 de litri sub orice forma vrei tu dar sa respecti acesti 50 de litri volum. Incinta inchisa presupune si material fonoabsorbant in interior care sa ocupe cam 70% din volumul interior .(poti pune material din ala care se foloseste pe subcaptuseala de la sacourii barbatestii) |
Quote:
proiectul e momentan in stand by.. astept sa se redeschida atelierelele ca sa pot sa ma duc sa imi tai palul.. as putea sa il tai si eu.. dar prefer sa ma duc acolo sa fiu sigur ca merge dreapta taietura :) si in lagatura cu captuseala aceea.. chiar vroiam sa intreb.. unii zic ca sa pun.. altii ca nu e necesar... in caz ca da sa zicem.. cum fac? o lipsec de laterale sau numa o trantesc acolo... ? |
1 Attachment(s)
stai ca de poza am uitat.. deci arunca o privire aici.. nu acolo :)
|
In legatura cu incinta eu raman la parerea ca ar trebui sa te apropii de valoare de 45-50 de litrii.
Din propria experienta eu la toate incintele am pus material fonoabsorbant altfel dupa parerea mea suna a gol ... si in bass box cand simulezii incinte si selectezii acolo sealed apare si materialu fonoabsorbant in incinta. Eu raman la parerea mea sa pui material fonoabsorbant il lipeam niste fasii pe peretetii incintei restul il aruncam acolo. |
Pana la urma am facut incinta de 37 de litrii.
Chiar acum vroiam sa ma duc sa o lipesc dar mi-am dat seama ca nu stiu cum o sa o pun in portbagaj.. mai exact cum o sa o fixez.. sa dau gauri si sa bag suruburi? :-S nu prea ma incanta.. ceva sfaturi? ... a, si inca ceva, cablul care l-am primit imrepuna cu wooferul are ceva mufa ciudata la capat.. !? .. dar eu mi-am cumparat o cutiuta din aceea de plastic ca la cele cumparate unde sa pot sa fac legaturile de pe cutie.. banuiesc ca pot sa tai mufa aceea care chiar nu imi dau seama ce ar vrea sa fie. problema e ca mufa aceea are 4 pini, si cutiuta mea nu are numai 2 .. + si - ... |
Quote:
in legatura cu ultima intrebare, eroare. m-am grabit cand am postat :) mufa aceea e de la amplif si are alt rol. ultima intrebare se retrage, dar apare alta: captuseala, mocheta aceea sa o pun pe pal inainte sau dupa ce lipsec cutia..? mersi :) |
| All times are GMT +2. The time now is 23:38. |
- Copyright 2026 4Tuning