![]() |
Putere versus consum Subaru Forester
Imi cer scuze in avans daca intrebarea e tampita.
Am un Forester de 2000cc, benzina, aspirat. Puterea lui este de 125cp dupa cum spune producatorul. Intrebare: - DE CE anume motorul de Subaru in general (si asta in particular) consuma asa de multa benzina, in conditiile in care cunosc destule masini care la aceasi putere si cuplu consuma mai putin? Sau invers, la acelasi consum au putere mai mare... Deci, ce anume "nu" a facut Subaru bine de au ei motoarele asa de gurmande? Va multumesc pentru orice incercare de a ma lamuri. |
Re: Putere versus consum Subaru Forester
In general motoarele boxer consuma mai mult, la fel cum cele wankel.
Si cred ca are AWD tot timpul, asta inseamna iarasi un plus mare de consum. |
Are AWD Hexer, dar mai au si altele AWD. Mersi pt raspuns.
|
Nu cred ca are de-a face cu faptul ca e boxer, mai degraba cu raportul greutate/putere - daca e submotorizat trebuie sa ruleze la turatii mai mari pentru a se comporta satisfacator in trafic. Forester nu e tocmai usor
~Nautilus |
Nautilus, mersi. Gol are 1300 Kg.
|
Adauga un rezervor plin, un sofer si 1-2 pasageri, ceva bagaje.. ;) Consumul mai e influentat si de rapoartele cutiei de viteze, aerodinamica etc
~Nautilus |
tu mergi cu bagaje prin oras? si la 30km\h conteaza aerodinamica? foresterul lui e mai usor ca leonul tau :)
|
Quote:
dar forrester nu e masina de patrulat..asta e clar.. in schimb sunt extrem de multumiti de mercedesurile din dotare si acum si parerea mea : mi se pare prea mare consumul la forrester ptr ce ofera..si nu are 1300 kg masina aia, chiar daca scrie asa in talon.. eu zic ca are mai mult.. cu sofer +un eventual pasager ajunge la 1500..mai bine le echipau cu o gama larga de motoare diesel si faceau o treaba apropo.. de subaru B 9 tribeca ce parere aveti? |
chiar are 1300 Kg masina, imi pare rau ca te dezamagesc.
si eu am 50 de kile... cainele inca 40... si bagaje cam aproape de 20. |
forester din 2000 - consum urban 10%
-consum extraurban 6,8% mixt undeva 9% testat personal |
| All times are GMT +2. The time now is 20:46. |
- Copyright 2026 4Tuning