Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Pretul motorinei va depasi pretul benzinei ! (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/60218-pretul-motorinei-depasi-pretul-benzinei.html)

Brian 15-12-07 11:37

Pretul motorinei va depasi pretul benzinei !

Viitorul apropiat ne va aduce surprize incredibile: motorina va depasi la pret benzina din cauza cererilor foarte mari.

10 dolari costa barilul de petrol in 1999
90 de dolari este pretul actual al barilului de petrol

Desi la o prima vedere ar putea parea incredibil, pretul benzinei este foarte aproape de a scadea sub cel al motorinei pe pietele mondiale. Daca pana acum o masina diesel era vazuta ca un motiv de economie, cererea crescuta pentru acest tip de combustibil face ca piata sa se incline din ce in ce mai mult spre cresterea nivelului de pret al acestuia. Iar cresterea barilului de petrol (care a ajuns recent la 90 de dolari) face ca riscurile unei rocade sa fie mult mai mari decat ne-am putea imagina.
De fapt, afirma presedintele Uniunii Petrolifere di Italia, Pasquale De Vita, pretul efectiv al motorinei se afla deja peste cel al benzinei inca din luna iulie a acestui an, singurul impediment in afisarea preturilor la pompa fiind reprezentat de nivelurile fiscale mai mari in cazul benzinei. "In cazul in care cererea pentru motorina va continua sa creasca in acest ritm, pretul combustibilului diesel va trece peste cel al benzinei, in ciuda fiscalitatii diferite", concluzioneaza oficialul italian.
sursa: automarket

Am trait s`o vad si pe asta .. Ce parere aveti ?

Nemilosu 16-12-07 16:58

Re: Pretul motorinei va depasi pretul benzinei !

Quote:

Originally Posted by Brian (Post 1247381)
Viitorul apropiat ne va aduce surprize incredibile: motorina va depasi la pret benzina din cauza cererilor foarte mari.

10 dolari costa barilul de petrol in 1999
90 de dolari este pretul actual al barilului de petrol

Desi la o prima vedere ar putea parea incredibil, pretul benzinei este foarte aproape de a scadea sub cel al motorinei pe pietele mondiale. Daca pana acum o masina diesel era vazuta ca un motiv de economie, cererea crescuta pentru acest tip de combustibil face ca piata sa se incline din ce in ce mai mult spre cresterea nivelului de pret al acestuia. Iar cresterea barilului de petrol (care a ajuns recent la 90 de dolari) face ca riscurile unei rocade sa fie mult mai mari decat ne-am putea imagina.
De fapt, afirma presedintele Uniunii Petrolifere di Italia, Pasquale De Vita, pretul efectiv al motorinei se afla deja peste cel al benzinei inca din luna iulie a acestui an, singurul impediment in afisarea preturilor la pompa fiind reprezentat de nivelurile fiscale mai mari in cazul benzinei. "In cazul in care cererea pentru motorina va continua sa creasca in acest ritm, pretul combustibilului diesel va trece peste cel al benzinei, in ciuda fiscalitatii diferite", concluzioneaza oficialul italian.
sursa: automarket

Am trait s`o vad si pe asta .. Ce parere aveti ?

yes.yes.yes :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FIGHET 16-12-07 19:49

ASTA CU SIGURANTA ATAT TIMP CIT IN MAI TOATE TARILE DE PE ACEST GLOB FRUMOS MOTORINA ESTE MAI SCUMPA DECAT BENZINA DE CEVA ANI BUNI

DE EX .. IN GB. motorina este mai scumpa ca benzina cu 10%

InJust 17-12-07 12:07

asta e o prostie, diesel-ul este un combustibil agricol, cresterea pretului acestuia va duce automat la scumpirea TUTUROR produselor alimentare de pe piata. Ganditi-va de 2 ori inainte sa va bucurati ca va fi mai scumpa decat benzina !!!!

Bemelo 17-12-07 13:18

Yupiiii... :)) ..sa vad acum diesel power ca asta era singurul atu al motorinei si anume pretul!

Kenworth 17-12-07 16:57

Singurul atu......m-as mai gandi inainte......

bmwm5 17-12-07 19:00

am vazut deja la omv motorina alpine la aproape 4 lei/litru.imi bag picioarele si-mi iau bicicleta.

RA_2fast4u 17-12-07 19:05

Quote:

Originally Posted by Kenworth (Post 1250540)

pai sicner.. singurul atu al motoarelor diesel este constul de exploatare mai mic.. deci asta insemnand consumul si pretul carburantului mai mic. consumul e cert ca va ramane mai mic si de acum incolo.. insa daca pretul carburantului va creste.. ma indoiesc ca toata politica pe care o duc toate brandurile acum ca sa dezvolte tehnologia diesel va mai da roade. pentru ca pur si simplu nu se merita sa dai banii pe un motor diesel care e si mai lenes ca benzinarul, si mai scump si are si capacitate cilindirca mai mare (taxe mai mari).

Bemelo 18-12-07 15:55

Quote:

Originally Posted by Kenworth (Post 1250540)

Sa ma mai gandesc ?:)) io zic sa te documentezi tu mai bine. AM mai zis-o la aceeasi capacitate cilindrica si acelasi tip de motor in ABSOLUT orice situatie motorina e depasita.
EX : compara un motor de 2000 cmc (motorina si benzina) in ambele cazuri aspirat.. care e mai bun? Sau ia acelasi motor de aceeasi capacitate cilindrica numai ca de data asta este echipat cu turbo ... care e mai bun ? un 2.0tdi SAU un 2.0T ? ? Singurul atu este costul.

Psycho 19-12-07 09:55

treaba cu motorina agricola este altceva aia nu se impoziteaza , accizeaza ...

sKyNeT 19-12-07 23:20

Quote:

Originally Posted by Nemilosu (Post 1249122)
yes.yes.yes :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: ai fost tare =)))))

LE: acum o sa inceapa comenturile pe forum "mi-am luat benzinar ca este mai ieftin" :lol:

FIGHET 20-12-07 00:07

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1254555)
:lol: :lol: :lol: :lol: ai fost tare =)))))

LE: acum o sa inceapa comenturile pe forum "mi-am luat benzinar ca este mai ieftin" :lol:

IN VIITORUL APROPRIAT ASA O SA SE INTAMPLE CU SIGURANTA!!!

Kenworth 20-12-07 15:13

Quote:

: compara un motor de 2000 cmc (motorina si benzina) in ambele cazuri aspirat.. care e mai bun? Sau ia acelasi motor de aceeasi capacitate cilindrica numai ca de data asta este echipat cu turbo ... care e mai bun ? un 2.0tdi SAU un 2.0T ? ? Singurul atu este costul
....depinde la ce al folosesti....daca te candesti numai la HP,ai dreptate...dar daca te documentezi si tu in legatura cu cuplu maxim la turatii mici,perspectiva biodieselului....aaa...si inca ceva...."The main novelty of the R10 is its engine: a TDI turbodiesel engine, running on Shell V-Power Diesel. It is a 5.5 L (335.6 ci) all-aluminium bi-turbo 90° V12, with common rail direct injection of more than 1600 bar (23,206 psi). Its output should be 485 kW (650 hp) (regulated) and 1100 N·m (811 ft·lbf) of torque, and its usable power band is between 3000 and 5000 rpm. Its benefits are a broad range of usable power, high torque and economy."...

NWZeu 20-12-07 15:35

in Marea Britanie, si in Germania daca nu ma insel motorina este mai scumpa datorita poluarii (diferenta se vede la pretul combustibilului si la nivelul normei de poluare platite anual) .... ce spuneti voi cu lipsa poluarii si cel cu "combustibilul agricol" cred ca te referi la BIO-Diesel care e facut din uleiuri (insa si el are problemele lui de exploatare), oricum si "benzina" are un viitor Bio-etanol (alcool 99.XXX% pur) cu performante chiar mai bune decat benzina (cei de la saab dezvolta puternic aceasta tehnologie)

NWZeu 20-12-07 15:40

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 1252022)
: compara un motor de 2000 cmc (motorina si benzina) in ambele cazuri aspirat.. care e mai bun? Sau ia acelasi motor de aceeasi capacitate cilindrica numai ca de data asta este echipat cu turbo ... care e mai bun ? un 2.0tdi SAU un 2.0T ? ? Singurul atu este costul.

un motor ASPIRAT diesel e "sinucidere" curata, eu nu stiu ce au avut in cap cei de la VAG sa il mai foloseasca ... cert e ca din 1998cm cubi scoti vreo 80 de cai ..... WOW ... pe cand la un benzinar aspirat scoti lejer 150 .... cam asta ar fi diferenta intre motorina si benzina. (a NU se intelege ca iti explicam tie acest lucru ci doar am continuat ideea ta)
PS: diferenta este mentalitatea si nu costul .... sa fie diesel dom'ne :shakefist .....

All times are GMT +2. The time now is 23:43.

- Copyright 2026 4Tuning