Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Accidente (https://forum.4tuning.ro/451-accidente.html)
-   -   Accident minor (https://forum.4tuning.ro/451-accidente/59779-accident-minor.html)

monk 10-12-07 23:34

Accident minor

1 Attachment(s)
Astazi ... am comis-o. nu grav, dar indeajuns de mult incat dragii nostrii politai sa ma scoata vinovat DOAR PE MINE.

treaba sta cam asa, veneam de pe Str. Corbeni si vroiam sa fac dreapta pe Calea Mosilor. Semn de cedeaza trecerea, toate bune frumoase. Pe Mosilor era coloana de masini bara la bara care astepta la stop. Cel de pe banda 1 si cel de pe banda 2 mi-au facut semn sa intru pe banda a 2a unde era loc, dar ca sa fac acest lucru trebuia sa il ocolesc pe cel din dreapta mea de pe banda 1 astfel incat am ajuns cu botul la aproape 10 cm peste linia de tramvai pe unde un destept (altfel nu ii pot spune) depasea pe linia de tramvai toata coloana de masini ce statea la stop. a pus frana (cica, desi eu nu cred) si mi-a agatzat farul si bara fata.

Din tot taraboiul asta politia m-a scos pe mine vinovat PT NEACORDARE DE PRIORITATE, fara sa tina cont de faptul ca era bara la bara, ca cei de pe banda 1 si 2 mi-au facut semn sa trec si de faptul ca tipul depasea coloana pe linia de tramvai. (in viziunea politiei cei care au cedeaza trecerea trebuie sa astepte pana trece TOATA coloana care astepta la stop - lucru care ar fi durat 1-2 ore cel putin in aglomeratia aia). CULMEA, si cel care a intrat in mine a recunoscut ca depasea coloana pe linia de tramvai insa agentul constatator a spus ca nu il intereseaza.

am semnat, etc etc.. iar maine vreau sa merg la judecatoria sectorului doi si sa depun contestatie impotriva procesului verbal si apoi sa il actionez in instanta pe tovarasul politist. nu ma intereseaza ca stau pe bara 1-2 luni. ma intereseaza doar sa se faca dreptate (macar sa mi se prelungeasca dovada pana dupa anul nou sa pot merge cu masina la munte) si sa se verifice cazurile in mod realist, nu ca si cum am fi fost doar eu cu ala pe strada. ideea e ca eu imi recunosc partea de vina, dar mi se pare absurd sa nu dea culpa comuna in cazul de fata. politistul nici nu a vrut sa ma asculte cand i-am spus ca e aglomeratie si ca mi s-a facut semn sa trec. pt el semnu ala e sfant. nu ma intereseaza culpa comuna neaparat pt reparatii, pt ca alea reprezinta un vax. maxim 6 milioane de lei ma costa far + bara fata.

am atashat in poza schema accidentului.

cipoNCE 11-12-07 02:26

Re: Accident minor

Art. 103 Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a 3-a banda pe care este amplasata linia tramvaiului langa axa drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului la apropierea acestuia.
acel sofer circula regulamenter daca nu era tramvai in spatele lui, daca era se alegea cu amenda si 4 puncte penalizare si tu tot cu suspendare pentru neacordare de prioritate.
pe politist nu il intereseaza daca iti faceau ceilalti de pe drum semn sa intri in trafic, trebuia sa te asiguri si la linia de tramvai, aceasta fiind a treia banda...
deci daca mergi si faci contestatie nu te alegi cu nimic, politistul a aplicat sanctiunea corect.
ce pot sa`ti zic... succes la examenul de restituire care o sa`l dai dupa ce expira dovada (mai repede nu poti) si daca ai un an implinit de cand ai permisul si nu ai mai avut suspendari inainte, poti depune o cerere de reducere a suspendarii de la 60 la 30 de zile, asta dupa ce iei examenul de restituire.

monk 11-12-07 11:13

Quote:

Originally Posted by cipoNCE (Post 1240828)
Art. 103 Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a 3-a banda pe care este amplasata linia tramvaiului langa axa drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului la apropierea acestuia.
acel sofer circula regulamenter daca nu era tramvai in spatele lui, daca era se alegea cu amenda si 4 puncte penalizare si tu tot cu suspendare pentru neacordare de prioritate.
pe politist nu il intereseaza daca iti faceau ceilalti de pe drum semn sa intri in trafic, trebuia sa te asiguri si la linia de tramvai, aceasta fiind a treia banda...
deci daca mergi si faci contestatie nu te alegi cu nimic, politistul a aplicat sanctiunea corect.
ce pot sa`ti zic... succes la examenul de restituire care o sa`l dai dupa ce expira dovada (mai repede nu poti) si daca ai un an implinit de cand ai permisul si nu ai mai avut suspendari inainte, poti depune o cerere de reducere a suspendarii de la 60 la 30 de zile, asta dupa ce iei examenul de restituire.

eu ti-am zi sca nu vreau sa scap de suspendare... vreau sa se dea culpa comuna. ala avea voie sa foloseasca banda respectiva, dar nu sa depaseasca coloana la stop, din cate stiu eu.

Bobby boss 11-12-07 11:32

corect aici Monk.

steaua23 11-12-07 14:06

Poate ma insel eu ... dar din cate stiu un proces semnat nu mai poate fi contestat.

cipoNCE 11-12-07 14:33

depasirea consta in devansarea de catre un vehicul pe un altul, trecand peste axul drumului, deci nu poti zice ca depasea coloana, a folosit a treia banda, pe aceasta fiind situata linia de tramvai.
problema lui a fost k putea sa ramana blocat pe linia de tramvai la stop sau in fata refugiului dupa cum vad in skema ta, blocand si tramvaiul din spatele lui si cum ziceam mai sus, se alegea maxim cu amenda si 4 puncte penalizare, daca nu a blocat nici un tramvai nu a gresit cu nimic, circula regulamentar.

monk 14-12-07 10:23

asta e si ideea ;) ceea ce zici tu mai sus e pe jumatate adevarat. depasire este si daca X vine pe aceiasi banda in spatele lui Y, il depaseste si apoi intra inapoi in fata lui. ceea ce facea si nenea asta cu intreaga coloana.

cat despre procesul verbal semnat, se poate contesta...

WNS 16-12-07 14:18

Chiar daca s-ar considera ca a depasit neregulamentar, cauza care a dus la producerea accidentului a fost neacordarea prioritatii.
Daca respectivul s-ar fi lovit cu o masina care circula din sens opus, atunci cauza generatoare a accidentului era depasirea neregulamentara.
Din pacate politistul a avut dreptate.

monk 17-12-07 12:06

am recapatat carnetul... in schimb m-am ales cu 3 puncte :) ... deci se poate ;)

zenmorph 18-12-07 12:42

daca semnezi procesul verbal nu inseamna ca si esti de acord cu ce scrie acolo, tu de fapt semnezi ca ai primit o copie, te intreaba politistul daca esti de acord cu ce a scris si daca nu ai rubrica separata in care poti mentiona ce ai de mentionat, deci sa nu faceti prostia sa nu semnati procesele verbale ca dupa aia daca vreti sa le constatati o sa observati ca nu aveti ce constata, pentru ca nu aveti procesul verbal si pana iti vine prin posta nu mai ai dreptul de contestatie, cititi cu atentie legea daca tot va dati zmei si nu semnati procesele

monk 18-12-07 19:38

are dreptate zenomorph...

la judecatorie mi-au cerut 2 copii dupa procesul verbal

Psycho 18-12-07 20:44

nu are treaba semnatul procesului verbal cu asta .. poti sa-l semnezi sau nu .. daca nu-l semnezi il opreste pe altu si-l iarta pe ala si-l pune sa semneze ca martor pentru tine si egal cu 0 ca semnezi sau nu ... treba e ca daca o iei ca la carte e neacordare de prioritate ... ca e depasire pe linia de tramvai stri ca si aia e recunoscuta drept banda de circulatie ..

Psycho 18-12-07 20:45

ps .. se pune depasire a coloanei la semafor daca el se afla pe partea celalta a refugiului ... ;)

bmwm5 18-12-07 21:08

nu ai cedat trecerea,semnalele altor conducatori nu au valoarea semnalelor facute de politisti.deci nu are rost contestatia ta

monk 18-12-07 22:51

daca ati fi citit mai sus, s-a rezolvat si mi-am luat permisul inapoi. deci s-au tinut cont de circumstante.

All times are GMT +2. The time now is 00:58.

- Copyright 2026 4Tuning