![]() |
Free Air Type Subwoofer...
Ma intereseaza conceptul in general, nu un difuzor anume. Ce avantaje are, ce dezavantaje are ? Ma gandesc ca totusi are nevoie de o cutie de rezonanta... dar nu trebuie facuta la fel de strict ca la un dif obisnuit...
Eu am difuzoru pus in tub... As obtine sunet mai bun dc l-as pune pe plansa din spatele masinii (pe plansa de la luneta) ? |
nu obtii performante mai bune daca montezi diful pe placa. difurile free air au fost facute pt cei ce nu au posibilitatea sau nu doresc sa care un sifonier in portbagaj. asigura suficient bas pt o auditie placuta dar nu foarte puternica.
|
Aham...deci concluzia ii ca mai bine-l las asa cum l-o facut Kenwood de la mama lui, adica in incinta. :)
|
Deathman: daca difuzorul a fost conceput pt incinta nu merge in free air. difurile free air au alte caracteristici fata de cele in incinta. daca diful tau a fost facut pt cutie lasa-l asa ca fara nu obtii nimic de la el.
|
nu stiu daca ai castiga poate daca il pui in incinta(cutie), nu in tub...
|
Dc ma supara mult il vand :lol: Si asa un amic ma tot bate la cap si ofera un pret foarte bun pe el... Mai vad io...
|
Re:
Quote:
Din cite stiu eu Kenwood nu prea a facut incinte decit amplificate. Foarte probabil e o cutie sau tub \"made in ro\". |
am avut si eu un tub kenwood, era original si neamplificat (pasiv)...sunt modele un pic mai vechi, dar exista
--decat sa-l scoti din incinta lui, mai bine vinde-l! |
As vrea sa pun 2 buc de sub free-air DLS OA10 pe masina mea, pe un logan, in spate [sub luneta, nu in portbagaj], am un amp GZRA 2200x de 2x 200W la 2 ohmi. Are cineva experiente cu aceste difuzoare? La ce pot sa ma astept de la ele? E suficient de puternic ampliful meu? Am mai cautat difuri free air dar nu am gasit la nici un producator.
|
\"Free Air\" inseamna ca poate functiona fara incinta.Asta NU inseamna ca va si \"Cinta\" jos...
Dupa parerea MEA,alaturarea SUB si FREE AIR e un nonsens. Bas vei avea in mod sigur DACA le montezi corect ( o placa de mdf ceva...) dar subbas NICIODATA. |
Ok, inteleg, idea era ca o sa suna \"mai bine\" daca este montat in interior. Am niste nelamuriri cum suna un sub intr-o cutie inchisa, avand in vedere ca portbagajul este destul de izolat de interiorul masini, nici ampliful respectiv nu este una foarte puternic. Nu stiu cum ar suna daca ar fi montat intr-o cutie inchisa si pusa in portbagaj. Ar face fata ampliful meu sau ar trebui sa le leg in mod bridge si sa pun un singur difuzor [idea era ca 2 dif suna mai tare decat 1, avad in vedere ca nu e BR]. Ceva idei, sugestii, propuneri?
|
Problema e destul de delicata datorita faptului ca masina e in 3 volume.Dupa parerea mea,cred ca trebuiesc facute urmatoarele lucruri:
-Facut tot posibilul ca difuzoarele fata sa coboare cit mai jos in frecventa. -Pus totusi o cutie in compresie de putere suficient de mare sa se faca simtita,si coborita cit se poate de mult in frecventa. Cred ca merita incercat,mai ales ca Loganul e o masina care e \"prietenoasa\" la preparare audio. |
free air sub .....cea mai proasta idee ..clar.....lasa l asa cum e .....
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:50. |
- Copyright 2026 4Tuning