Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Opel Astra 1,4i.. intrebari... (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/5770-opel-astra-1-4i-intrebari.html)

Detman 04-06-05 20:35

Opel Astra 1,4i.. intrebari...

Am Opel Astra 1993 1,4i, este Monopunct, se pot pune injectoare pe fiecare cilindru?? :P ca sa fie Multipunct :).
Daca ii pun chip, acesta s-ar potrivi si la 1,6i?
Cu ce ma ajuta Filtru de aer Conic?? deja are masina Filtru de aer dar nu e conic si are teava prin care trage aer rece, mai merita schimbat??

oache81 05-06-05 09:07

Cred ca cel mai bine ar fi sa montezi 2 carburatoare dublu corp si sa renunti la injectorul respectiv.Se poate ca masina ta sa fi fost si pe carburator,adica motorul tau dar pe alta masina mai veche,de obicei masinile cu injectie monopunct au si varianta pe carburator si pe carburator merge mai bine.Injectia a fost introdusa pentru a reduce noxele si consumul,un motor cu carburator merge mai bine decat varianta lui pe injectie mai ales pe injectie monopunct.Asa cu carburator poti scapa si de chiptuning,adica daca ai pe cineva priceput iti va regla el ca lumea carburatorul si amestecul,poate inveti si singur si il reglezi testand masina pana obtii cea mai buna combinatie.Filtrul de aer nu prea ajuta,mai repede te ajuta o teava care sa traga aer mai rece decat il trage masina de obicei cu filtrul standard.

DnI 05-06-05 10:22

un tuning usor ai face daca ai schimba bestia de 1.4 cu un 2.0 8v de pe vectra/calibra 115CP din fabrica si suporta destule modificari pe viitor.

cauta-l pe fordV6 pe yahooID: ford_v6_powered
are un c20ne si poate va intelegeti la bani.

pentru 1.4 al tau parerea mea este ca te agiti cam degeaba.

Detman 05-06-05 16:44

e masina de familie.. si as vrea sa ii cresc puterea fara sa se prea vada diferanta mare de consum, altfel imi sar ai mei in cap :(
imi place ideea cu 2.0 8V Calibra dar... sare mult consumul.
deaceea am intrebat de chip, ca am aflat ca merge mai bine fara schimbari de consum.
shtiu ca un tuning adevarat inseamna 2.0 8v de pe vectra/calibra 115CP + modificari .. dar nu se poate :(( ..

inca ceva... cam offtopic... bordul nu are turometru ... se pot monta ceasurile de la Calibra/Vectra sau numai de Astra?? inclusiv turometru??
daca nu am turometru, numai se monteaza bordul si gata??

DRooPY 11-06-05 14:47

iti zic sigur sigur... ca nu ai sa scozti prea mult din motorul ala .. de ce zic asta ? pentru ca am si eu unul si a fost prima mea masina! si i-am pus evacuare din inox de la galerie pana la finala, un filtru cu debit de aer mai mare, amortizoare si arcuri sport ( le-am gasit la dezmembrari pe un GSi sunt in stare buna), si bordul l-am luat de pe un Vectra de 1,6 ( se potrivesc si alea de pe calibra ).. si nu am cine stie ce performatne numai ca are un sound de invidiat si ca se infige un pic mai bine ca inainte...si daca stau sa ma gandesc nu am scoos nic prea multi bani.. si a rmas tot masina familiei..:)

All times are GMT +2. The time now is 18:16.

- Copyright 2026 4Tuning