![]() |
proiect BMW Z0 - roadster usor
Quote:
|
Re: proiect BMW Z0 - roadster usor
Quote:
|
de ce nu alegeti un nume original?
abia astept sa vad o schita |
Quote:
Daca aveti sugestii de denumiri originale suntem curiosi sa le auzim.... |
1- BMW nu are motor de 1.4
2- masina trebuie sa respecte niste reguli de design, influentate de cel al BMW-urilor, cum ar fi grila fata, poate farurile,.... sau altele |
Quote:
Am ales capacitatea de 1.4 litri pentru ca ne dorim un motor cat mai usor. Ne gandim ca un 1.4 turbo ar putea fi mai usor decat un 1.8 aspirat, dar e doar speculatie. Are cineva idee care ar fi de fapt mai usor? Puterea tinta ar fi undeva la 180-200 cai putere. Evident, design-ul va fi cu specific "bavarez" |
Salut ! @andre**** de ce vrei sa fie unul dintre sutele de proiecte de studiu BMW si nu automobilul vostru ,produsul mintii voastre si denumit in ce mod doriti voi ? Si eu am avut un proiect de automobil sport acum 25 de ani,dar am intampinat o multime de piedici incapand cu lipsa de materiale si cu final in legislatia existenta la vremea respectiva. Cu timpul am avut alte prioritati si ulterior mi-am pierdut entuziasmul. I-mi place faptul ca v-ati facut un "caiet de sarcini" ceea ce dovedeste gandire logica - primul pas pe drumul reusitei. Trebuie gandit si ca produs de serie -mare sau mica - astfel incat dotati-l cu parbriz si usi - fie ele si din lexan. Luati in calcul si varianta unui automobil sport, scund cu motor central,asezat longitudinal si cutia de viteze plasata posterior . Structura tubulara, podeaua acoperita cu structura "sandwich" ce se gaseste in comert sub forma de panouri finite. Caroseria cat mai pura ca forme, usor de realizat din foi de aluminiu. Aparatura simpla,eficienta . Nu va aruncati din prima la materiale exotice gen fibra de carbon deoarece proiectul va suferi in mod sigur multiple ajustari si daca ajungeti la fundul sacului veti abandona. Simplu ,Ieftin,Eficient. Cautati pe Google modelul Pontiac Fiero si faceti-va o parere. Succes si va astept cu noutati.
|
Motoare usoare sunt cele de Alfa Romeo . Chiuloasa ,blocul motor si baia de ulei din duraluminiu . Cat despre putere nici nu mai amintesc. 1,8 Turbo rupe asfaltul ! Si cautati sa nu folositi elemente de transmisie gen cardan.
|
Quote:
Avand motor fata si tractiune spate transmisia ar trebui sa se faca prin.... ax cardanic... eventual din fibra de carbon, ca sa fie mai usor... |
Quote:
Salut, si multe multumiri pentru opinii, sunt mai mult decat binevenite. Incerc sa motivez aici alegerile noastre: Proiectul nostru va fi lucrarea de diploma (absolvire) a facultatii de arte plastice, decoarative si design, sectia design industrial. Am ales sa creem un model care sa apartina unei anume marci pentru ca asta ne conditioneaza design-ul si ne obliga sa-l integram intr-un limbaj si o traditie bine definite. Nu intentionam, cel putin deocamdata sa-l producem pe cont propriu... Planurile noastre pe termen lung sunt acelea de a ne angaja in studioul de design al unui mare contructor, iar proiectul despre care disctuam acum este unul pentru portofoliu. Am ales o caroserie deschisa, fara parbriz si portiere (gen ariel atom sau ktm x-bow) pentru a obtine o buna rigiditate structurala fara sa ridicam masa. In teorie modelul nostru este destinat pietei americane si ar trebui sa fie produs in uzina BMW din Spartanburg alaturi de Z4 si X5. Clientii s-ar numara in principal printre cei din Florida si California unde clima permite un habitaclu permanent deschis. Dorim sa aducem inovatii cu modelul nostru, dar in acelasi timp sa folosim tehnologia si identitatea specifice BMW. |
intrucat proiectul vostru merita toata atentia noastra, si toata lauda pentru incercarea de a face ceva util, am decis ca acest topic sa fie sticky, pentru a putea fi vazut usor de catre toti userii care viziteaza sectiunea.
va rog sa postati aici opiniile voastre vis-a-vis de acest proiect, atat timp cat aveti ceva coerent si constructiv de spus :) |
multumim pentru interesul aratat....asteptam in continuare parerile si sugestiile voastre
|
Quote:
Cel mai mare impediment in realizarea unui asemenea proiect sunt costurile.Cum pot fi reduse ele? In primul rand prin a lua elemente din alta parte. Se pare ca se minimizeaza foarte mult partea tehnica,ceea ce poate duce la un esec inca din fasa a proiectului. Sa le luam sistematic. Sasiul.Tubular si lejer.Se poate folosi teava de aluminiu ,iar proiectul poate avea ca baza sasiele folosite pe masinile NASCAR. Motor.Se pleaca de la unul deja in productie,recomand noul THP 170 proiectat de BMW ,montat pe noul Cooper S si 207 RC,motor de 1.6,si 175 CP. Suspensii si frane. Se gasesc destule pe piata aftermarket si vor fi in functie de sasiu. Directie.Se poate pleca de la noile sisteme cu gestiune electrica. Toate aceste componente vor avea costuri enorme.Se impune un precalcul atent si gasirea unor surse de finantare viabile. Caroseria este cel mai simplu lucru,odata ce este gata proiectul pe planseta.In nici un caz nu se executa direct in fibra carbon,nu o fac nici macar marii constructori. Se executa elementele din fibra de sticla,care in mod cert vor suferi destule modificari,apoi cand forma finala este gata ,se fac matrite si turnarea in fibra carbon. Bafta! |
Quote:
Opiniile dumneavoastre sunt mai mult decat pertinente si ne vor fi foarte utile. Vreau sa subliniez ca noi nu intentionam sa contruim acest vehicul pe cont propriu. Facem un studiu de design (ne preocupam in principal de laturile estetica si semantica) care se va finaliza cu o macheta la scara 1:10 a automobilului (macheta estetica, nu functionala). Deoarece forma si estetica vor fi determinate de functii ne preocupam sa stabilim baza tehnica pe care va trebui sa o "imbracam" in caroserie. In terorie modelul ar putea fi industrializat de BMW si produs in uzinele din Spartanburg USA, unde s-ar gasi si o piata potrivita pentru ele... Motorul de Cooper S este interesant, nu stiu insa daca sa preteaza la o amplasare frontal longitudinala si o transmisie cardanica catre puntea spate. |
2 Attachment(s)
doar schite de idei...designul probabil se va mai schimba pe parcurs. Parerile si criticile voastre sunt binevenite.
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:43. |
- Copyright 2026 4Tuning