Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   Intrebare ptr cei cunoscatori (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/5661-intrebare-ptr-cunoscatori.html)

sharkky 30-05-05 17:57

Intrebare ptr cei cunoscatori

2 Attachment(s)
Am si eu acest woofer ...
Ma gandit sa pun o intrebare pe formu' asta k poate vreunu din cei prezenti a avut de-a face cu modelu asta de difuzor.
Din cate am inteles de pe site-ul oficial Infinity, modelu e REF 1220W.
La noi l-am gasit sub alt cod, cu tot cu tub: http://www.aoy.ro/customer/product.p...8c93dfb9543997

Ce imi sugerati sa fac?

1. Sa-l bag in tub ? (la lungime sa ma ghidez dupa cel de pe AOY?)
2. Sa-i fac cutie calculata?

La care din cele 2 variante sa ma bag sa se auda si bine?

Va multumesc anticipat

blak 30-05-05 18:58

Daca nu vrei sa te mai complici sa faci cutie,etc..merita tub...
Daca oti sa faci cutie....atunci calculeazo si apucate de treaba

sfigmo 30-05-05 19:33

cutie...bafta

DaciaMustang 30-05-05 20:12

cutie fara discutie...bass reflex daca se poate :D

sharkky 30-05-05 22:01

aha ... deci cutie
nu a avut sau nu are nimeni modelu asta de woofer sa-mi zica cam ce parere are de el?

80LEU 31-05-05 00:09

tati in primul rand ce masina ai?si ce statie?ca daca vrei sa fi auzit in cartier e una daca vrei sa asculti muzica buna la o calitate buna e alta.sau exista si compromisuri.raspunde si apoi te indrum

sharkky 31-05-05 02:16

Ca masina am un Mitsubishi Eclipse Cabrio iar ca statie Infinity REF610a ... ideea e ca am un tub JBL pe ea dar nu stiu ... se aude tare dar ma bate un gand sa incerc si cu o cutie sa vad cam care meirta pastrat ...
Mie imi place sa se auda \"frumos\" ... sa gadile la ureche, nu neaparat sa se auda in tot cartierul ... daca s-ar putea cate un pic din amandoua ar fi super ok..

Mersi anticipat

80LEU 31-05-05 22:37

deci inseamna ca nu ai haion la masina daca e cabrio.pt spatiu redus ti ar trebui o incinta inchisa (30-40l) dar iti trebuie atak mare pe sub in cazul asta si nici ca sunet nu te va incanta.cred eu ca cel mai bine este o incinta bass reflex care pt un dif de dimensiune asta nu ar trebui sa depasesca 45 l.s ar auzi frumos si tare.binenteles conteaza si cu ce head-unit dai in statie (daca are 4v ,daca are iesire separata de sub).dar marog una peste alta eu zic ca daca ai ceva loc bass reflex

80LEU 31-05-05 22:43

1 Attachment(s)
sefule uite aici specificatiile pt dif tau cam ansol cu incinta de bass reflex e de 56 l.cam mare

sfigmo 01-06-05 07:42

masina fiind cabrio si daca vrei sa auzi ceva muzica, parerea mea e sa lucrezi mai intai pe partea de difuzoare de fata, apoi faci o incinta bandpass (asta daca iti permite locul din portbagaj), scoti porturile prin cotiera banchetei din spate...altfel nu vad cu poti avea cat de cat sunet...bafta

bad_boy2k 01-06-05 14:43

Ma bag si eu pe aici...
Cea mai mare calitate o obtii de la o incinta de compresie.
Pe cand livreaza mai putini db fata de bass-reflex(oarecum mica diferenta)
incinta evita interferentele si suprapunerile intre undele audio.
Io asta iti recomand si ca marime...cat portbagaju' :) .... si daca te bagi si la niste fibra si spuma poliuretanica, poti sa-l faci sa arate ca la professionisti.
Ca volum ... cat mai mare posibil pentru incinta d compresie...
Parerea mea e ca asta te ajuta sa-ti \"gadile\" urechea cum ziceai ca vrei :wink:

Succes.

sfigmo 01-06-05 17:37

INTREBARE: ai facut vreodata un cabrio? nu e simplu..incinta inchisa pentru cabrio e complet gresit...e adevarat ca cel mai bun control in are incinta inchisa...dar, nu in CABRIO!!! acolo ca sa auzi cat de cat bassul trebuie bandpass...e greu de facut, dar daca o nimeresti ai pus-o...suna si ea...bafta

bad_boy2k 02-06-05 13:09

O fi cum o fi band-passu' da io stiu ca in primu rand e foarte greu sa o nimeresti.
parerea mea e sa te folosesti de caroserie si sa pui 2 difuri, unu in st si unu in dr, si cat mai bine prinse incintele de caroserie ca sa se mai amplifice vol...da scade calitatea.
Oricum, faci ce vrei,da la band-pass daca ai gresit cu cativa milimetri peretele interior, de exemplu, o sa se auda mai incet ca alte incinte...practic pierzi din eficienta incintei.
Bafta

sharkky 02-06-05 16:13

ca head-unit am un cd Kenwood KDC-PS9590R ... e destul de bunicel ... parerea mea ...

dj81bas 06-06-05 16:33

band-pass sau reflex. cu incinta inchisa o sa ai batai de cap la cabrio. difuzorul e bun dar nu are foarte mare putere. pe el scrie 250rms dar daca daca dai cu 200 reali in el i-l faci scrum iar infinity are un bas moale comparativ cu jbl si mai ales cu basul de kenwood care este relativ dur. nu stiu cat de bine o sa se comporte in cabrio. statia ta are \"657 watts RMS x 1 channel at 2 ohms, 14.4V supply and ≤ 1% THD \". si \"456 watts RMS x 1 channel at 4 ohms and ≤ 1% THD \". mai bine cauti un dif puternic pe 2 ohm si obtii si calitate si putere. cu diful infinity nu stiu daca poti sa obtii asa ceva. bafta.

All times are GMT +2. The time now is 18:21.

- Copyright 2026 4Tuning