![]() |
nitrous oxyde=N20
Ok, tot vad vorbindu-se de NOS (sau NAAAWWWSS cum ii zice multa lume mai la batjocora asa).....
in primul rand NOS este o firma care are multe produse printre care si N2O, nitrous oxyde....... Nitro mai vand si alte firme....cum sunt Zex, NX express(din F & F 2) si Venom....... Acest Nitrous este mult supra-estimat........mai ales cand am citit threadul cu Corrado-ul cu NOS la 300km/h......adica astea sunt niste aberatii..... N20 e o solutie rapida si mai ales ieftina la varianta Turbo....de aia multi cumpara....mai ales ca nu se fac kituri turbo pt orice masina, in schimb ce nitro se poate pune pe aproape orice, probabil pe unele masini (de gen Dacia) trebuind cateva modificari la motor ca sa nu sara in aer :lol: ...... Nitro are si avantaje si dezavantaje........ avantajele fiind ca este, ieftin (aici incep pe la 600 Euro sistemele de 35-55 hp), nu ai bataie de cap ca la turbo, il folosesti cand vrei.... dezavantajele fiind........nu e infinit (ca un supercharger sau turbo, tre sa reumpli butelia), are efecte negativa asupra longevitatii motorului mai ales daca nu e utilizat cum trebuie, e greu de folosit in mod optimal pt performanta si fiabilitate, mici greseli in folosinta si poti spune \"bye bye\" la motor.... |
Hehe .. bine spui :) multi nu ma credeau ca de fapt NOS firma cea mai importanta care produce asa ceva si nu produsul in sine :)) Evident dupa multe discutii o lasam la mana mea si ii trimiteam sa mai vada F&F inca o data, sa se simta si ei bine :)
|
Eu cred ca N2O are un efect asupra psihicului, cand aude omul de butelii cu gaz care sunt legate la motor care maresc nr de Cp si acceleratia, care te infig in scaun... isi aminteste omul de vechile desene animate si de filmul cu KIT si i se pare ceva extraordinar acest sistem, ceva iesit din comun. Dar daca stai un pic si te gandesti la principiul de functionare iti dai seama ca nu-i asa mare branza si defapt e un turbo! Spune-i unui ca ai N2O pe masina si lesina omu, dar spunei ca ai un compresor mecanic instalat si aproape ca il lasa rece in cazul in care nu este cunoscator!
|
Quote:
|
Mad Max si buggy+butelie=speeed :) Da probabil daca nu e explicat pt. toti *****, oamenii credeau ca si aia e science-fiction si nu si-au batut capul. Din cate stiu Mad Max a aparut *putin* mai devreme decat F&F :))
|
Masina din VL cu NOS! Un VW Corrado....
https://www.4tuning.ro/new/view_album...Tuning&page=15 |
Eu zic ca utilitatea unui sistem Nitrous este indoielnica. Mi se pare mai mult o complicatie inutila. Foarte multe masini performante n-au nevoie de NOS ca sa-si demonstreze calitatile. Cel mai bun exemplu Tita Supra - Single turbo.
|
Quote:
Cred ca ai facut o confuzie...in Mad Max avea Supercharger... |
Quote:
|
NOS-ul nu arata deloc ce poate motorul,este acelasi lucru ca un atlet dopat la o competitie!cand are drogul poate sa faca orice,cand nu ...sta pe bara!am mai mult respect pt performantele unui motor modificat dupa vechile metode,decat pt unul care NOS.da-il jos si e varza,oricum asa ceva zic ca este ultimul pas intr-un program de tuning,atunci cand ai facut tot ce se poate si mai pui si NOS ca sa poti zice gata,e maxim!
|
am o intrebare!
toata lumea intreaba cat costa butelia dupa ce se goleste,incarcatul? si 50 shots ce insemna? |
din cate stiu eu(poate gresesc) iti aduce 50 cai in plus butelia aia de 50 shots!
|
din cate stiu eu(poate gresesc) iti aduce 50 cai in plus butelia aia de 50 shots!
|
3 Attachment(s)
Asta e n20 cu 50 shots dalea ?Dar scuzatima ca intreb ..incurcaturile alea de fire ce sunt ?? n40 ?ajea scria pe pagina !!
|
Imi explica si mie careva unde mai precis se baga injectoarele de N20 pt fiecare sistem de injectare in parte,si la ce tip de motor(carb, inject, turbo) se preteaza fiecare tip..... :roll:
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:16. |
- Copyright 2026 4Tuning