Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Accesorii si conectica (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica.html)
-   -   Cum pot sa maresc un alternator ??? (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica/5262-pot-maresc-alternator.html)

dj81bas 11-05-05 14:26

Cum pot sa maresc un alternator ???

Salut. Am o mare problema cu alternatorul care este de 70ah prea mic pentru consumul pe car il am in masina (aprox. 400ah). Nu am posibilitatea sa-l schimb deoarece spatiul este foarte mic si nu incape altul mai mare. Ce sanse am sa vitaminizez alternatorul care il am acum. Ma gandeam sa schimb puntea cu una mai mare. Astept parerile sau sugestiile voastre. Va multumesc.

dj81bas 11-05-05 15:22

Am uitat sa va spun ca in sistem am bateria de la motor d 74ah plus inca doua de 100ah cu 800ah descarcare, un capacitor cadence de 5f si un rockford fosgate de 1f.

yulasinio 11-05-05 19:21

Din cate stiu eu de la un prieten electrician nu prea ai sanse de \"vitaminizare\". Schimbatul blocului de diode nu te ajuta la nimic,ele nu ajuta numai la redresarea tensiunii.
Ce te pot sfatuii e:
- sa cauti un alt alternator asemanator cu al tau,dar sa fie bobinat cu bare(nu cu \"litza\" :) ) care e mult mai puternic
-sa incerci sa atasezi un alt alternator
-sau sa vb la un centru de bobinare daca nu-l pot rebobina la o putere mai mare.
Sorry,dar din pacate e tot ce stiu despre ele.
Bafta!

dj81bas 11-05-05 19:38

bine bine maresti bobina dar ce faci cu rotorul ca pe ala nu prea poti sa-l bobinezi. eu ziceam sa pun o punte mai mare pt a rezista alternatorul nu pt a-l marii.bateriile tampon le am pt a marii amperajul necazul e ca alternatorul ala nu prea apuca sa le incarece. de schimbat alternatorul este exclus pt ca abia intra si ala care e acum, motorul nefiind al masinii si intrand cu greu pe actuala caroserie. oricum multutmesc pt mesaj si mai astept sugestii cu posibilitati de rezolvare a problemei.

blak 11-05-05 20:34

Am si eu o intrebare :D.... dar ce ai atata consum ?

yulasinio 11-05-05 20:46

Mi-am dat seama ca nu ai spatiu,dar alta solutie nu vad.Singura solutie e sa cauti unul la fel ca al tau cu o putere mai mare.Nu crezi ca diodele sunt o protectie pt alternator?
Nu stiu ce sa mai zic

dj81bas 12-05-05 11:08

intrebai de unde atata consum:
amplificatoare
mono amp Xtant d1001 120ah
oscilez intre hifonics xx colossus si audison vrx 1.500 150ah inca nu m-am hotarat pe care sa o iau.
pioneer d class 4ch pt difurile din spate 60ah
jensen 4ch pt difuri fata 60ah
HU
alpine 9815 20ah
dvd + lcd panasonic 15ah
crossover 15ah
am sarit deja peste 400ah, plus alte accesorii care o sa le mai pun pe parcurs. probabil nu o sa le folosesc eu la capacitate maxima dar e suficient o data sa \"sari calu'\" si sar diodele din punte ca popcorn-ul. Am mai patit-o de cateva ori.

KrushX 12-05-05 20:38

daca sculele au sigurantze de atatzia amperi ora asta nu inseamna ca ele consuma atat. in alta ordine de idei, nu itzi ramane decat sa atashezi un alt alternatoru la actualul... acceashi problema o am shi eu pentru ca am un matiz shi consumul meu pe muzica depasheshte cu mult cei 35Ah cat asigura alternatorul... am o statzie cadence zrs10 care nu are sigurantze... dar mananca pe la 200Ah shi in varfuri mult peste atat... sunt in cautare de solutzii inca shi sperantzele sunt din ce in ce mai mici :(

Adrian_Pintea 14-05-05 00:40

Un alternator de BMW de 80A sau unul de autobuz de peste 100A...sau sal modifici pe cel existent schimband configuratia triunghi-stea cu sanse mici de reusita

blak 18-05-05 16:48

Aici as avea si eu problema asta... merge sa adaptez orice alternator mai mare... avand in vedere ca nu e problema de spatiu ... si ce alternator ar scoate vreoo 100ah?

alexutzu 18-05-05 19:12

Re:

Quote:

Originally Posted by \"dj81bas\"
intrebai de unde atata consum:
amplificatoare
mono amp Xtant d1001 120ah
oscilez intre hifonics xx colossus si audison vrx 1.500 150ah inca nu m-am hotarat pe care sa o iau.
pioneer d class 4ch pt difurile din spate 60ah
jensen 4ch pt difuri fata 60ah
HU
alpine 9815 20ah
dvd + lcd panasonic 15ah
crossover 15ah
am sarit deja peste 400ah, plus alte accesorii care o sa le mai pun pe parcurs. probabil nu o sa le folosesc eu la capacitate maxima dar e suficient o data sa \"sari calu'\" si sar diodele din punte ca popcorn-ul. Am mai patit-o de cateva ori.

niste poze cu astea se poate?

TAZ 18-05-05 22:11

Felicitari pt ce zici ca ai tu acolo! :wink: :wink: :wink:
Niste poze chiar ar fi foarte interesante!

Iuiu 19-05-05 11:11

Mai exista o solutie: sa incarci bateriile suplimentare, o data la cateva zile, pe un redresor de putere. Se practica des asta.

dj81bas 25-05-05 16:48

cat de curand vor fi si pozele
masina este in lucru. :D

decibels 17-08-05 01:41

In curand voi lua carnetul si bineinteles ca deja din prima saptamana voi echipa dacia lui taicamiu cu tot ce am adunat in ultimile luni (amp, boxe..) problema este tot la alternator, el este de 35 de amperi iar consumul va ajunge in jur de 50-60 de amperi pt inceput, ma intreb daca nu cumva stie cineva unde as putea cumpara unul mai puternic care sa se potriveasca pe dacie? anul fabricatiei 1979 :)

All times are GMT +2. The time now is 16:52.

- Copyright 2026 4Tuning