![]() |
Tehnici de 'pilotaj'
:wink: Imi putetzi explica pls cum se fac
1)burnout`urile (sper ca am scris corect) 2)invartire 360* cu frana de mana 3)cum ma ridic cu motorul in roata a)din spate b)din fata sa`mi explicatzi cum las ambreiaju,cand accelerez,cand trag frana de mana...etapele astea,multzam :D :lol: p.s.(fara mishtouri va rog) |
astea se invata din practica.kiar daca ai stii teoria(desi e necesar) fara practica nu aicum sa inveti. nu o sa-ti iasa din prima dar e important sa nu te lasi. cel putin asa a fost la mine
|
https://www.4tuning.ro/forum/viewtopi...t=6196&start=0
s-a mai discutat despre burnout... topic mutat la \"Tot ce nu poate fi incadrat\" |
ai pe ce sa exersezi ?
|
1) 2) daca te urci la volan si incepi sa tragi frana de mana... si exersezi un pic iti dai seama cum sta treaba... Pun pariu ca nimeni nu a avut un profesor ca sa invete chestiile astea... Dar o sa-ti dau un sfat: EXERSEAZA PE NISIP, PIETRIS, IARBA, GHEATA (acolo unde ai spatiu si se poate practica asa ceva bineinteles) inainte sa te apuci sa rupi masina pe asfalt :wink: ...
3) don`t know! |
3) a)pe roata din spate e mai nasol...si nush daca ai motor capabil de asa ceva
b) pe roata din fata e ca la bicicleta...sa ai frana buna pe fata, o apesi si in acelasi moment te ridici impreuna cu motorul ...nu pot sa-ti explic in scris...daca vrei practic te pot ajuta :) insa u garantez ca imi mai iese din prima toata sparla ! :lol: |
la bicicleta? si cat mergi pe roata din fata cu bicicleta? in fine... eu nu am reusit sa merg niciodata pe roata din fata... adica punea-i frana... o blocai... se ridica de spate... si ori cadeai ori se oprea... dar nu puteai sa continui...
La motoare nu prea ma pricep... dar nu cred ca poti face asta cu orice motor... Eu stiam ca motoarele mai puternice au ABS, care nu permite blocarea rotii din fata... Prin franare puternica pe fata, centrul de greutate se muta mai in fata datorita inertiei... la care contribuie si motociclistul prin mutarea greutatii lui pe fata... spatele motocicletei devenind sesnsibil la inertie... :roll: :lol: |
Re:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
p.s.merci all ;) |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
pe dacie am invatzat totzi ... daca le ai cu dacia .. pe alealalte e un pic mai ushor dar o sa vezi k un opel nu se invarte la fel k o solenza sau k un cielo :) de ex :) asa cum niciodata o dacie nu o sa se invart k un BMW ... strange`tzi frana d mana si restu vine d la sine .. + k derapajele controlate o sa iti foloseaska la iarna pe gheatza ;) cand aluneci fara sa vrei : :wink: |
pt punctul 3 depinde ce masina ai ....de la dacie in sus e foarte simplu
stai pe loc ,tragi frana de mana ,bagi viteza 1 sau mansalier si ridici usor ambreiajul .....motorul incearca sa traga dar nu poate==>> se ridica de fata(sau fund depinde de viteza)..api lasi ambreajul jos si incepi sa faci usor usor pedalari..pana in punctul in care motorul trage ....==>> low rider :) :) ..cu dacia nu merge k se zbate din toate incheieturile (sau merge mai greu) |
Re:
Quote:
Quote:
|
bine zis Psycho ... daca stii pe dacie e mai usor pe celalalte .. d`aia am facut scoala de soferi pe o dacie :lol:
|
Alexx daca vrei sa vezi practic cum se face treaba cu frana de mana roagal pe pSycho sa te ia o tura cu solentza ...daca esti din cta
|
eu predau la facultatea de \"scheme cu masina personala\"
In primu curs vom vb. despre plecarea cu scartz: calca draq acceleratzia klumea si da drumu rpd la hambreaj :lol: |
| All times are GMT +2. The time now is 18:43. |
- Copyright 2026 4Tuning