![]() |
probleme carburator ford fiesta mk1
Salut
Am cumparat de curand un Ford Fiesta 1.Am probleme cu carburatorul ei ,in sensul ca s-a stricat membrana pompei de sprit , si cuiul pontou se blocheaza pe inchis.Motorul e de 957cc si are carburator monocorp foarte asemanator cu cel de dacie.Am incercat repararea lui dar am renuntat vazand ca se potriveste cel de dacie perfect.Numai ca acela e conceput pt motor de 1300cc si eu am doar 957cc. La teste (in parcare) cam scoate fum semn ca i-ar veni multa benzina, si sta turat cu surubul de la relanti desfacut. M-am uitat in manualul masini si am vazut ca jiglerul principal al carburatorului original (pt 957cc ) este de 112 pe cand cel de dacia e de 135.Am introdus o sarmulita pt ai face reductia necesara, (de la 135 la aprox 112) si acum scoate mai putin fum ,chiar insesizabil dar e cam turat totusi chiar cu surubul de relanti desfacut.Avansul e reglat bine ,am o aprindere tranzistorizata care imi permite reglarea avansului.A mai montat cineva pana acum carburator de dacie pe un motor de capacitate mai mica??Ar trebui sa fac reductii si la jiglerul de aer? Multumesc frumos |
| All times are GMT +2. The time now is 07:33. |
- Copyright 2026 4Tuning