![]() |
Logan subturat
Am si yo o intrebare. Am un logan de 1.6, cat de cat multumit de el, si eu conduc asa mai lejer adik nu imi place sa o turez. De obicei schimb vitezele pe la 2000 de turatii. pe la 60 la ora eu sunt in a 5-a. Si vreau sa stiu daca asta afecteaza motorul, sau consumul. E bine sau nu e bine? Pe la cat ar trebuii schimbate vitezele pt a obtine performante optime si comsum mic.
Ms mult |
Re: Logan subturat
a 5-a la 60 !!!? cu cine ai facut scoala? vreun mos comunist?
omori saraca masina de obicei se schimba la 2500 -3000 de ture max , mers normal, sa nu omori masina si sa nu consume, din cate stiu eu |
Eu zic ca pentru un benzinar 3000 de ture sunt de ajuns. La diesel mai merge 2500
|
Pai de ce sa omor mah masina? Ce se poate intampla? Cu a-5-a la 3000 de ture am 120. si la 4000 am 170. Parca am citit in cartea tehnica , ca ar trebuii schimbate vitezele la 2000-2500 de ture. Si cam asa fac.
|
eu la 150 la ora schimb a 5-a :D , in fine mergi cu ea pana la 3000 ture si schimba, altfel o distrugi :( pe a mea ( desi e diesel ) 1-a si a 2-a nu o las sub 4000, apoi urmatoarele sunt 3000-3500
|
Quote:
|
Deci bah, yo la 4000 de ture pe loc drept am 170 la ora in blana, cu masina cat de cat goala, k am fost acuma in weekend cu cortul si la intoarcere am fost 6 oameni in masina plus portbagajul plin, si la 4000 de ture in a-5-a nu aveam numa vreo 140-150. si mai mergea, la 160 aveam 4500 de ture. atunci am turat-o cel mai tare, pe loc drept, si nu la vale.
|
auzi la dolb ca el la 150 schimba a-5-a. :))) si masina prinde 170 la ora tu ii dai a-5-a numa pt aia 20 la ora in plus? :)
|
frate, cand rasp la un reply mai de sus, da la Quote, sa stie lumea cui ii raspunzi...;)
|
Quote:
NU MAI VB AIUREA 3000 LA BENZINA SI 2500 LA DIESEL CA SUNT NUMAI PROSTI MERGI SI MAI MULT CA NJU SE STRICA ABSOLUT NIMIC |
Quote:
|
Quote:
UN NISSAN MICRA OPEL CORSA CDTI CU DACIA LOGAN 1.6 CIT DE PUTIN VREI S A CONSUMI? |
Quote:
|
DA DAR OMU VREA CONSUM MIC
AStea sunt intrebari fara raspuns de ce nu sa gandit inainte so cumpere sau presupun ca stia care este consumul la un golan cind la cumparat vrei masina mai mare este normal sa consume mai mult nu ai cum sa ai pe toate |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:21. |
- Copyright 2026 4Tuning