Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   Catalizator cielo euro 3 (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/47436-catalizator-cielo-euro-3-a.html)

spawnb 30-07-07 12:37

Catalizator cielo euro 3

Am un cielo an fabricatie 2004 cu GPL pe el si de ceva luni incoace cand poarnesc masina dimineata imi tremura motoru uneori chiar moare si cand se stabilizeaza turatia si dau sa plec nu se accelereaza (asta mergand pe benzina, pe gaz nu face asa) da in nas rau de tot si pe deasupra mai si pocneste ceva pe dedesubt si pe urma vine un miros urat. Alta problema ar fi ca atunci cand merg mai sportiv pe gaz de la 3000 de ture in sus miroase la fel de urat banuiesc ca e catalizatoru, nu stiu sigur astia din service m-au luat ca tre sa schimb fise, bujii, catalizator si nu mai stiu ce prostii. Masina are doar 60000 km. A patit careva din voi asa ceva pana acum? Am inceput sa merg mai mult pe benzina acum si merge mai bine dar si la benzina pute cand merg mai tare si am observat ca inainte de toba finala supureaza ceva. Ce e de facut, stie cineva?

E-TEC 06-09-07 20:08

Re: Catalizator cielo euro 3

scoate catalizatorul si vezi ..poate sa fie si de la el..pune in locu lui un furtun sau ceva de genu furtunelor de la hote...bafta

Geo_ZGA 07-09-07 10:55

posibil catalizatorul, posibil benzina cu apa in ea. La fel puteau sa fie de vina si injectoarele, dar...ce e cu mirosul?!?
Cum a zis si E-tec, scoate catalizatorul, eu stiu ca se poate curata (romanul e ingenios :lol:)

E-TEC 07-09-07 11:04

mirosuri cu aroma de canal am observat si la mine da cand pun gaz de calitate mai proasta..cred ca de la regulatoru de gaz...mi-a zis si mie cineva sa scot surubelu de jos si sa-l las sa curga ,cica te sperii ce mizerie este acolo...probabil se mai infunda...inca nu am curaj...nu vreau sa dereglez ceva pe acolo

Geo_ZGA 07-09-07 11:06

Ce surubel? de la ce? :)

spawnb 10-09-07 12:57

Mersi mult baieti.

spawnb 20-09-07 14:25

Am gasit beleaua baieti, tot eu nu baietii de la service, era vorba de un furtun spart care recircula gazele nearse in motor.

diesel_IQ 07-10-07 23:18

salut
am avut aceasi problema si des intalnita la cielo....treaba ie in felul urmator : cei care monteaza instalatii gpl ( chiar si fabrica) nu atentioneaza asupra faptului ca aceasta instalatie are si un filtru. el ar trebui schimbat cam la 5-7 mii. a doua treaba : pocniturile pe care le auzi sunt defapt rateuri pe care le a motorul in amortizorul care se afla in contra-aripa.
intr-adevar ar trebui sa incerci sa schimbi cat mai des bujiile si fisele ( fac o foarte mare diferenta)
a treia treaba : personal dupa prima serie de supape prajite datorita gazului , am aruncat cat am putut de departe inst de gaz, tot datorita gazului si imposibilitatii de a regla aceasta inst ( montata de fabrica) am topit unul dintre catalizatoare( e3 are 2 ) am scos catalizatorul si prima sonda lambda si motorul merge ceas !!!! consuma mai putin si trage mult mai bine.

cea mai importanta chestie : PE GAZ NU POATE MERGE SPORTIV !!! oricat de mult ai targe de ea. dozatorul de gaz obtureaza foarte tare admisia de aer si murdareste si mai tare galeria de admisie.

toate cele bune

All times are GMT +2. The time now is 21:59.

- Copyright 2026 4Tuning