Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Honda - Acura tuning (https://forum.4tuning.ro/142-honda-acura-tuning.html)
-   -   Vtec Controller (https://forum.4tuning.ro/142-honda-acura-tuning/47196-vtec-controller.html)

Urban_Racing 24-07-07 19:22

Re: Honda PRELUDE 2.2 VTEC 4WS 185 CP din anul 1994

http://www.modacar.com/Merchant2/gra..._supervtec.jpg

cu vtec controller asta cum e?

fanete 25-07-07 15:13

vtec controler.... tradu motamo si ai explicatia :p

Urban_Racing 25-07-07 18:01

da ma da cum il foloseshti cu ce te ajuta detalii deastea

fanete 26-07-07 10:40

nici eu nu stiu foarte sigur dar banuiesc ca iti pui vtec'u sa cupleze mai jos. un consum putin marit si in acelasi timp si puterea

BogdanNZ 27-07-07 07:52

Scuze da n-am mai intrat demult pe-aici...asa e VTEC controller-ul e o scula cu care poti regla cuplarea VTEC-ului...apesi un buton si ai VTEC mai jos sau mai sus in turatii...poti experimenta...reglezi mai jos pt curse, mai sus pt zi de zi...etc.

fanete 27-07-07 10:13

Re: Vtec Controller

deci... cam ce am zis si io, bogdan a confirmat.

shadowro 27-07-07 16:07

cred ca are si un price tag foarte piperat.

filip-s 27-07-07 18:11

Hai ca poate reusesc eu sa va explic din ceea ce stiu eu. Vtec controller(unul performant) face cam astea:
setezi turatia la care iti intra vtec-ul din 100 in 100 de ture sau mai mult
reglezi cantitatea de aer care o citeste ecu ca o primesti (deci automat iti da mai multa sau mai putina benzina) tot asa la fiecare turatie
Toate astea se poat seta in functie de felul cum calci acceleratia, deci daca mergi normal prin oras vtec iti poate intra la valoarea normala, iar daca te dai si apesi acceleratia la maxim vtec-ul iti intra la cat l-ai setat tu 4500, 5000, cat vrei tu.
In functie de firma exisata diverse setari.Am super oferta daca vrei la vtec controller. Montarea se face destul de complicat, trebuie legat la mufele de la ecu, trebuie localizate firele, legata scula si izolat cum trebuie.
Sper ca am zis bine ce am zis. Bafta

Urban_Racing 28-07-07 16:10

la catzi meseriashi sunt pe la noi m`ash lipsi :)

Nicknamed_13 30-07-07 02:05

Pe langa instalat iti trebuie si un dyno. Sigur ca merge si fara dyno dar nu ai balansul perfect intre aer si benzinol, si curba de putere trebuie constanta. Deci ori o faci cum trebuie ori ai aruncat banii pe geam. Mai bine ii dai la copii din Africa.

Aici un VAFC2 tune costa mai mult decat controlleru'. Si urcatul si crescutul in turatii pt crossover din cate mi s-a spus ar fi bine sa nu te joci cu el. Schimba si curba de putere. Este foarte bun pt Drag race pt ca poti sa ai mai multa putere la turatii joase. Dar trebuie sa gasesti puctul ideal pt crossover.

VAFC2 mai are si alte jucarii. Iti arata turatiile, throttle control etc .... lumina pt VTEC. Este destul de folositor. Spre exemplu unul a descoperit ca la anumite temperaturi masina lui defapt nu accelereaza complet cand e la podea (numai 98% throttle).

BogdanNZ 30-07-07 05:07

Quote:

Spre exemplu unul a descoperit ca la anumite temperaturi masina lui defapt nu accelereaza complet cand e la podea (numai 98% throttle).
Interesant...nu s-ar rezolva problema schimband throttle body-ul?

Nicknamed_13 30-07-07 06:43

Nu stiu. Faza e ca masina se si incalzeste pt ca ventilatorul nu prea merge. Si mai are si cateva probleme la aprindere. Sunt pur si simplu probleme normale pt o masina din 89 si par a fi usor de rezolvat. E vorba de tipul ala de la meet cu civic EF negru (1.8 dohc vtec b16a2/b18c hybrid).

fanete 30-07-07 12:40

uite ca nu stiam atatea despre Vtec controler si ca poate face atatea....
nu m-am gandit niciodata la cum s-ar monta si daca stau sa ma gandesc bine ar cam fi greu de montat, practic este un chip pe care ti-l setezi tu cum vrei. exact cum ai face overclock la calculator.... ii mai dai putin din FSB, mai dai putin tesniune la memorii.... :D asa si la asta umbli putin la aer , ii mai dai putin mai multa benzina... TARE
da creca tre sa stai o saptamina pe ea pina sa ii gasesti setarile cele mai performante...

Nicknamed_13 31-07-07 14:00

Deloc.
Nu dureaza mult .... sigur daca ai ce iti trebuie. Iti trebuie un dyno. Instalezi controlleru' apoi o urci pe dyno. Vezi rezultatul si incepi sa te joci cu setarile. Apoi iar ii dai un dyno si tot asa. Astia care chiar se pricep din 2-3 dynou-ri o rezolva.

Faza este ca acest conttroller nu inlocuieste ECU. Deci chiar daca il ai tot ai limitarile de turatii (sau viteza maxima). Iti trebuie alt ecu pt a permite turatii mai mari. Daca ai controller setat bine si apoi schimbi si ECU.... mai trebuie sa setezi inca odata controllerul. Practic dupa fiecare modificare mai traci o resetare a controllerului. De aceea nu schimbi ECU decat daca motorul este EXTREM de limitat din cauza lui (nu cred ca este cazul la Honda). Sigur ca vei castiga putere dar nu este acelasi lucru.

Urban_Racing 31-07-07 14:15

Tu spui frumos da ca sa faci asha ceva aici ....mai greu ....mai ales sa stai cu mashina la dyno toata ziua shi sa gaseshti shi un meseriash bun cum am zis shi mai sus ca nu shtiu catzi sunt atat de priceputzi in honde pe la noi ma refer la stock la modificari nici nu mai vb! nu shtiu fanete ce shtie ce e pe la ei pe la bucale daca or fi oameni in care sa itzi pui baza da in ctza ....cam putzini!

All times are GMT +2. The time now is 17:08.

- Copyright 2026 4Tuning