![]() |
incepator... kiar foarte cu un matiz
buna... as vrea sa va rog sa imi ziceti la ce e bun un filtru de aer sport si ce modificari apar dupa instalare si daca exista asa ceva pentru matiz...
Va multumesc tare mult |
Re: incepator... kiar foarte cu un matiz
Un filtru sport bun (adica marci recunoscute: J&R, K&N, Green...) lasa motorul sa traga mai mult aer, sa respire mai bine... nu iti da cai putere in plus, poate doar o urcare mai buna in turatii. Doar un filtru sport nu o sa te ajute cu mare lucru.
Un filtru de aer "sport" prost (adica alea ieftine de 50-60 ron, Yed si alte marci "no name") o sa te ajute sa bagi motorul in RK (reparatie capitala). Filtrul de aer e conceput ca sa filtreze aerul care ajunge direct la motor. Cu un filtru din asta de kk o sa traga praf si mizerii, ceea ce nu cred ca si-ar dori cineva... daca totusi te hotarasti sa pui un filtru sport, cumpara ceva bun (e cam in jur de 200 ron), nu te ieftini la cele de 50 ron, nu merita sa dai dupa aceea 1000 ron pt un motor nou. Ai grija unde il si montezi, ideea e sa traga aer rece, deci sa nu fie langa motor. La Matiz nu ma pricep, dar la Cielo a avut cineva de pe forum ideea f buna sa il puna in aripa (aripa are o aparatoare, o dublura protectoare de plastic, deci filtrul nu e expus mizeriei si apei). Ai grija sa nu intre apa la filtru... Ar mai fii de zis, dar momentan nu mai am idei :) |
Cand am fost la Tuning Fever vineri l-am intrebat p unu despre filtre. Si tipu zicea k dak nu ai toata evacuarea modifikta filtru nu o faca altceva decat o sa iti mareasca consumu. E adevarat?
|
pt geo: "ms mult pt reply. As mai avea o intrebare daca stii tu su altcineva de p forum: ce se poate skimba la motor la matiz ca sa mearga bine(nu ma intereseaza curse si alte treburi, ci doar sa mearga cat mai bine se poate, k imi iubesc tare mult masina)
|
Eu zic ca daca motorul e bun, in afara de consumabile de calitate nu prea ai ce schimba la el... niste bujii si fise bune poate.
Lucreaza la stabilitate: o bara intre amortizoare, amortizoare intarite, niste jante+anvelope mai bune... frane mai bune (daca iti permiti) :) |
ms pt sfaturi...
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:59. |
- Copyright 2026 4Tuning