Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   I have a question!?!? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/43253-have-question.html)

Sinderim 08-06-07 13:08

I have a question!?!?

Salut ... sunt nou p`aici .... sper ca nu postez unde nu trebuie ... am si eu o intrebare .. sper sa ma puteti ajuta .... am un cielo an de fabricatie 2003 ... are doar 23.300 km parcursi .. masina nu a fost foarte folosita .... este intr`o stare tehnica ireprosabila ... din punct de vedere estetic se prezinta foarte bine .... nu are zgarieturi vizibile .... motor de 1.5 87 de cai (dak nu ma insel) nu are geamuri electrice .... masina nu a suferita modificari ... adik este exact cum a fost cumparata ... si ma bate gandu sa o vand in vara dupa ce termin cu bacalaureatul... sa imi iau un megane 2 shake ...
1. Cat as putea sa iau pe Cielo ... avand in vedere nr. foarte mic de km parcuris??
2. Merita sa dau un Cielo cu 23.300 km parcursi si diferenta pe un Megane Shake la mana a2a probabil cu mult mai multi km parcursi???
Astept raspunsurile voastre!
Multumesc anticipat!
(Si dak stie cineva ce inseamna - dohc -:D :oops: :oops: )

andrei.badea 16-06-07 14:39

Re: I have a question!?!?

DOHC=dual over head camshaft. Adik ai 2 axe cu came. Una care pt supapele de admisie si una t supapele de evacuare. Pe surt un motor mai puternic si mai bun.
In legatura cu vanzarea/schimbul masini. Vezi inatai cat poti lua pe masina si ce alceva iti poti, in fuctie de cati bani ai. Nu iti lua renault. Au o politica cretina cu masini ieftine (cat dai atata face) si piese foarte scumpe. (stiu asta pt k am un renault)

nucu_as 20-06-07 14:24

Quote:

Originally Posted by andrei.badea (Post 951146)
DOHC=dual over head camshaft. Adik ai 2 axe cu came. Una care pt supapele de admisie si una t supapele de evacuare. Pe surt un motor mai puternic si mai bun.
In legatura cu vanzarea/schimbul masini. Vezi inatai cat poti lua pe masina si ce alceva iti poti, in fuctie de cati bani ai. Nu iti lua renault. Au o politica cretina cu masini ieftine (cat dai atata face) si piese foarte scumpe. (stiu asta pt k am un renault)

salut eu am un cielo din 96...se poate sa fie sohc sau dohc....tu ce zici? daca se poate sa imi explici si mie diferentele dintre aceste 2 motoare si cati cai putere au....te rog mult....:cry: :cry:

59AFA 20-06-07 15:35

Quote:

Originally Posted by nucu_as (Post 957753)
salut eu am un cielo din 96...se poate sa fie sohc sau dohc....tu ce zici? daca se poate sa imi explici si mie diferentele dintre aceste 2 motoare si cati cai putere au....te rog mult....:cry: :cry:

pai diferenta este ca unul are doua axe cu came altul are una...

nucu_as 20-06-07 16:33

Quote:

Originally Posted by 59AFA (Post 957920)
pai diferenta este ca unul are doua axe cu came altul are una...

pai si care e mai bun si mai fiabil? dohc cati cai putere are? sohc cat? stiu ca sunt diferente dar ce fel de diferente?

Iulixxx 21-06-07 14:50

DOHC e mai bun,se tureaza mai repede,merge mai bine...

Bogdan YBR 23-06-07 15:55

cum ai ajuns la concluzia asta??
daca are cai mai multi nu inseamna ca urca in ture mai repede :)
daca ar avea tot 75 cai ambele ar fii aceeasi treaba

andrei.badea 23-06-07 23:54

Dual over head cam shaft are 2 axe cu came. Avantajele sunt urmatoarele, pe langa faptul ca fiecare axa are mai putine supape de deschis, nu mai exista acele tije care leaga supapele de axe care se gasesc la sohc. De aceea, motoru se tureaza mai bine, da o putere mai mare, si per total este mai bun decat un sohc.

nucu_as 25-06-07 08:15

buuuuun, m-am uitat la motor si spre surpriza mea nu scrie nici sohc nici dohc...pe el scrie decat Daewoo OHC, deci eu ce motor am? aveti idee????

lagdryan v6 26-06-07 18:44

Quote:

Originally Posted by nucu_as (Post 965386)
buuuuun, m-am uitat la motor si spre surpriza mea nu scrie nici sohc nici dohc...pe el scrie decat Daewoo OHC, deci eu ce motor am? aveti idee????

ai o singura axa cu came in cap care actioneaza direct toate supapele,nu ai nici tije si nici culbutori,asta ca sa fac referire la abertia scrisa mai sus cu privire la motorul de cielo care este de fapt un motor de opel,este un motor cu performante mai scazute dar fiabil,cel cu doua axe (dohc) are performante mai bune dar este si mai gurmand

lagdryan v6 26-06-07 18:56

Quote:

Originally Posted by Sinderim (Post 938996)
Salut ... sunt nou p`aici .... sper ca nu postez unde nu trebuie ... am si eu o intrebare .. sper sa ma puteti ajuta .... am un cielo an de fabricatie 2003 ... are doar 23.300 km parcursi .. masina nu a fost foarte folosita .... este intr`o stare tehnica ireprosabila ... din punct de vedere estetic se prezinta foarte bine .... nu are zgarieturi vizibile .... motor de 1.5 87 de cai (dak nu ma insel) nu are geamuri electrice .... masina nu a suferita modificari ... adik este exact cum a fost cumparata ... si ma bate gandu sa o vand in vara dupa ce termin cu bacalaureatul... sa imi iau un megane 2 shake ...
1. Cat as putea sa iau pe Cielo ... avand in vedere nr. foarte mic de km parcuris??
2. Merita sa dau un Cielo cu 23.300 km parcursi si diferenta pe un Megane Shake la mana a2a probabil cu mult mai multi km parcursi???
Astept raspunsurile voastre!
Multumesc anticipat!
(Si dak stie cineva ce inseamna - dohc -:D :oops: :oops: )

pe cielo daca iti iei 4500-5000 sa fi multumit dar nu cred e prea cheala,
merita sa faci schimbul,daca mai este si diesel te scoti bine de tot cu consumul,ia-ti renoul si nu te mai lua dupa sfaturi de genul sint piesele scumpe fa o comparatie intre orele de manopera la reno si la celelate si te lamuresti imediat,de aici vin toate diferentele,si in plus acum toate masinile sint de fapt niste consumabile:pistoles:

nucu_as 27-06-07 08:28

Quote:

Originally Posted by lagdryan v6 (Post 967950)
ai o singura axa cu came in cap care actioneaza direct toate supapele,nu ai nici tije si nici culbutori,asta ca sa fac referire la abertia scrisa mai sus cu privire la motorul de cielo care este de fapt un motor de opel,este un motor cu performante mai scazute dar fiabil,cel cu doua axe (dohc) are performante mai bune dar este si mai gurmand

:shock: am gasit o eticheta pe capota in interior la motor si scrie 1.5 dohc dar ar trebui sa scrie si pe motor??? nu stiu....o fi dohc...o sa intreb un mecanic...hmmm cand m-oi duce in service cu ea...

scorpio GL 27-06-07 09:00

ma, e simplu, fa o fotografie la motor, pune-o aici si iti vom spune ce motor ai cu siguranta

nucu_as 27-06-07 09:29

o sa fac o poza...pana una alta cu am mai spus pe motor scrie decat
"Daewoo OHC Injection" dar mai are o eticheta cu un grafic pe care scrie 1,5 dohc plus niste date tehnice...asta pe interiorul capotei nu pe motor

All times are GMT +2. The time now is 21:36.

- Copyright 2026 4Tuning