![]() |
Modificare motor grande punto !
am un punto grande motor de 90cp 1300 disel .....iam bagat deja un filtru de aer si iam schimbat evacuare..dupa cate stiu io ar avea turbo ...intrebarea mea e pot baga inca un compresor de turbo pe ea ...si cam cat ar mari cp al masinii avand in vedere ca acum are 106 cp pe dyno
|
Re: o intrebare?
nu! pune-i cip sau altele
|
Quote:
|
Tu ai castigat 16 cai doar din filtru + evacuare ?
|
pai cam asa ceva ..un filtru da cam 6 7 cai
plus ca la evacuare nu mai am nici un filtru sau nici macar carburatorul pe ea ... |
Re: modificare motor grande punto !
dar a-ti incercat o resoftare ?
|
incearca o resoftare , creste puterea cu 15-20 cp la diesel si din cate stiu motorul de fiat e pretabil la chip tuning chiar ft bine..
|
la diesel filtru de aer sport e egal cu 0 ;)
|
Quote:
Si evacuare cam la fel ... |
Depinde eu am intercooler FMIC,si admisia originala imi limiteaza debitul de aer pe acre turbina il trimite in intercooler.Sa va dau un exemplu:La 4500cu admisie standard ia cu a-2a undeva la 75-80 la ora,la cu filtru sport 90-95 la aceeasi turatii,plus ca nu mai zic cat de bine accelereaza,urca mult mai usor in acceleratie.Daca ai modificari cat de cat se merita filtru,si doar daca traseul actual al masinii e intortochita respectiv restrictiv.Evacuarea ajuta,in primul rand la turbospool,scoaterea catalizatorului protejeaza turbina.Poate nu vei avea putere in plus dar demarajul e garantat mai mare.
|
Quote:
Numai bine |
dupa mine castigai mai mult daca luai 1.4 t-jet de 120 de cai
schimbi turbina ii refaci softul si un interculer si treci de la 120 la 180 de cai 60 de cai in plus nu e rau |
Re: Modificare motor grande punto !
un motor foarte distractiv din punctul meu de vedere , apropo , ce carburator ? :)) catalizator poate ... ? la un astfel de motor poti schimba turbina , resofta , chestii de genul , dar nu mare performanta , doar de joaca , pentru fuga exista 1.9 de 130 de cai si gata , face toti banii
|
Re: Modificare motor grande punto !
intradevar din filtru si evacuare nu cred sa scoti prea multi cai in plus,pentru performante cauta alta masina,benzinara obligatoriu...parerea mea...
|
Quote:
Tu vezi ce zici aici? La acceasi turatie?Sau poate te bate vantul din spate?:lol: ...... poate ai si polishat-o si ai scazut frecarea cu aerul .....evident glumeam! |
| All times are GMT +2. The time now is 20:09. |
- Copyright 2026 4Tuning