![]() |
Vw passat CC 2.0 tdi VS CC 1.8 benzina
Salut,am un amic care e complicat rau si vreau sa-i demontrez ca se inseala cu ce spune,el sustine:
Daca ar fi un drag race intre cele doua masini sa zicem pe 500m-1 km dieselul ar castiga,iar pe un drag race de 10 km ar lua avantaj benzina. Caracteristicile masinilor sunt: CC 2000tdi -1968 cm³ (Putere 140 CP / 103 kW) CC 1.8 -1798 cm³ (Putere 160 CP / 118 kW) P.S incercati sa aduceti argumente cat mai elaborate poate o sa va creada pe voi. Multumes! |
Re: Vw passat CC 2.0 tdi VS CC 1.8 benzina
Prietenul tau probabil sufera de cunoscuta "gripa a cuplului de diesel" :lol:
Are impresia ca daca dieselul te baga in scaun doar din cuplul ala urias fata de benzin, e zeu. In realitate, dieselul si-o ia din orice pozitie de la benzina....si pe 400m, si pe 1000m si pe 10 km :lol: Iar la top speed, TDI este limitat la 215, iar TSI la 222. Singurul lucru la care TDI castiga, este la consum. |
Poate va ajuta asta sa va dati seama ce si cum:
http://www.zeperfs.com/en/duel2478-2262.htm De la 0 la 160km/h in 23.7 pt 1.8 si 26.9 pt 2.0tdi. E diferenta mare. Nu are nicio sansa 2.0tdi. |
0-100 km/h 8,6(1.8) vs 9,8(2.0tdi) ar trebui sa spuna ceva deasemenea...
|
Dieselul castiga doar la chestii neinteresante gen: 80-120 in treapta a5a, sau urcat la deal cu 6 saci de ciment+4grasi in masina sau care pleaca primul de la semafor in treapta a3a.
|
Sau consum.
|
Ce e drag race?
|
Am avut o perioada de timp 1,9 TDI pe golf si 1,4 TSI pe o skoda. Daca va uitati dupa specificatii probabil o sa castige TSI-ul de fiecare data. Dar va spun eu ca de la semafor TDI pleca mult mai bine decat benzina, si parea mai vanjos cam peste tot. TSI-ul e un motor inca la inceput si nu prea se compara cu TDI-ul, decat poate ca nu e asa de zgomotos. Se poate ca in realitate sa apara surprize :)
|
pai comparatia ta e diferita fata de cea a op-ului. 1.8 tfsi e alta mancare de peste fata de 1.4 tfsi .... dar 2.0 tdi ca si cuplu violent , probabil ca e pe acolo cu 1.9 tdi.
Intelegi ce vreau sa zic ? |
Am vrut doar sa spun ca am condus destul de mult timp amandoua tipuri de motor si ca in realitate e putin diferit decat pe hartie :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:00. |
- Copyright 2026 4Tuning